Η απιστία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη σχέση, κυρίως γιατί είναι αυτό που φοβάσαι περισσότερο ότι θα σου τύχει (και προκαλεί κιόλας όλη σου τη ζήλια) αλλά είναι κι αυτό που πιστεύεις ότι δε θα μπορέσεις με τίποτα να ξεπεράσεις, αν συμβεί και αν το μάθεις, λέμε πάντα. Αν πίστευες (και πίστευα) ότι η απιστία είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει σε μια σχέση, έχω μερικά νέα για σένα *ήχος από ντραμς*: υπάρχουν 6 πράγματα που είναι χειρότερα ή έστω, εξίσου άσχημα, με ένα τρίτο πρόσωπο που μπορεί να μπει στη σχέση σου.

Κι αυτά είναι:

1. Το να πεις ψέματα και να κρύψεις πράγματα. Ειδικά όταν αυτό γίνεται σε σταθερή βάση, είτε γιατί φοβάσαι την αντίδραση του φίλου σου απέναντι σε κάποιες καταστάσεις (πχ όπως τότε που μιλούσες δυο ημέρες σερί με τον πρώην σου τον Γιάννη) ή τότε που βγήκες με τον χαριτωμένο τύπο από το γραφείο και είπες ότι ήσουν με την κολλητή σου. Γιατί αυτό είναι εξίσου κακό με την απιστία; Μα γιατί αργά ή γρήγορα θα φέρει το "μπαμ".

Αποτέλεσμα εικόνας για relationship gif

2. Το να αδιαφορήσεις γι' αυτόν ή να είσαι διαρκώς απούσα. Κάθε σχέση έχει ανάγκη από φροντίδα, ενδιαφέρον και τρυφερότητα, οπότε όταν δεν είσαι δίπλα του στα ωραία και στα άσχημα, όταν δεν είσαι εκδηλωτική και δεν εκφράζεις τα συναισθήματά σου, όταν τον κάνεις διαρκώς να αναρωτιέται αν τον θέλεις πραγματικά ή όχι, τότε κάτι πηγαίνει στραβά.

3. To να του κρατάς κακία για μέρες (ή μήπως να πω μήνες;) ή να είσαι δυσαρεστημένη από τη σχέση και να μη κάνεις τίποτα γι' αυτό. Όπως ξέρεις, το να αναφέρεις διαρκώς τα λάθη του συντρόφου σου ή να εκφράζεις μονίμως τη δυσαρέσκεια σου, χωρίς όμως να κάνεις το παραμικρό για να βελτιώσεις την κατάσταση, δε βγάζει πουθενά.

4. Το να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μιλάτε πολύ μέσα στη μέρα, αλλά ότι δεν καταφέρνετε να μιλήσετε ουσιαστικά, είτε γιατί δεν ταιριάζετε όσο πιστεύετε είτε γιατί κανείς από τους δυο σας δεν ασχολήθηκε να κατανοήσει τα θέλω του άλλου. Α και κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό, δε λύνετε τα προβλήματα σας και απλά τα προσπερνάτε, αυτό κι αν είναι κίνδυνος - θάνατος.

Αποτέλεσμα εικόνας για relationship gif

5. Το να μένεις στη σχέση επειδή έχεις βολευτεί. Όταν σου έχει περάσει η αγάπη ή ο έρωτας για τον άλλο και μένεις από ανασφάλεια ή μόνο και μόνο για να μη βρεθείς ξαφνικά εκτός σχέσης, είναι εξίσου άσχημο γιατί αποτελεί κι αυτό μια μορφή απάτης - ειδικά, όταν αφήνεις τη σχέση σου να πιστεύει ότι όλα είναι τέλεια μεταξύ σας.

6. Το να τον κάνεις ό,τι θέλεις. Και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό - εεε όχι εγώ δηλαδή, μια φίλη μου, που έχει υπάρξει πολύ ζηλιάρα και παράλογη. Όταν δεν αφήνεις στον άλλο το δικαίωμα της επιλογής (με ποιον να μιλήσει, με ποιον να κάνει παρέα, με ποιον να βγει) αυτόματα τον φυλακίζεις και τον κάνεις ό,τι θέλεις - όλα κι όλα, φταίει που το δέχεται, φταις που το κάνεις - πράγμα που είναι εξίσου άσχημο με το να τον απατάς και να τον κοροϊδεύεις.

xx