Μερικές φορές, ακόμη κι όταν βρίσκεσαι σε μία σταθερή σχέση, πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται λίγο πολύ αυτό «το άτομο». Αυτό «το άτομο» μπορεί να είναι ένας καινούριος φίλος ενός φίλου σου, ένας συνάδελφος, ένας συμφοιτητής ή ένας πρώην με τον οποίο αποφασίσατε να μείνετε φίλοι. Μπορεί να μην έχεις κάνει τίποτα με αυτό «το άτομο», όμως εξακολουθείς να αναρωτιέσαι πώς θα ήταν να έκανες κάτι παραπάνω μαζί του/της. Ναι, αυτό λέγεται συναισθηματική απιστία. Δεν απιστείς στην πραγματικότητα, αλλά και μόνο η σκέψη δεν είναι καθόλου αθώα διαδικασία.

Ορίστε μερικά από τα σημάδια ότι απιστείς συναισθηματικά απέναντι στο σύντροφό σου:

nicole-richie-texting-1477072907

1. Ενστικτωδώς νιώθεις ότι πρέπει να κρύψεις τα μηνύματα που ανταλλάσσετε από το σύντροφό σου

Αν με το που λαμβάνεις μήνυμά του αμέσως ψάχνεις να βρεις το κινητό σου για να προλάβει να μη δει κάτι ο σύντροφός σου, τότε κάτι τρέχει. Το να θες ιδιωτικότητα είναι κάτι το φυσιολογικό, αλλά να κάνεις ελιγμούς αλά James Bond για να βεβαιωθείς ότι ο σύντροφος σου δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι το συγκεκριμένο άτομο σου στέλνει μηνύματα εδώ και 40 λεπτά, είναι χαρακτηριστικό σημάδι.

2. Χάνεις την αίσθηση του χρόνου όταν μιλάς με αυτό «το άτομο»

Πιάνεις τον εαυτό σου να παραμερίζει υποχρεώσεις και ασχολίες λόγω της αέναης ανταλλαγής μηνυμάτων στο Messenger μαζί του και μερικές φορές, σε περίπτωση που σου στείλει ενώ είσαι με τη σχέση σου, απορροφάσαι τόσο πολύ που δεν παρατηρείς καν πως ο/η σύντροφός σου σε κοιτάζει επί ένα τέταρτο περιμένοντας να παραγγείλετε... Σε περίπτωση μάλιστα που δεν έχεις και τόση στενή σχέση με το κινητό σου, το να ασχολείσαι για αρκετή ώρα όποτε εμπλέκεται αυτό «το άτομο» είναι φως φανάρι ότι κάτι δεν πάει καλά.

3. Δεν θέλεις ποτέ να προσκαλέσεις το σύντροφό σου όταν βγαίνεις με αυτό «το άτομο»

Τι περιμένεις δηλαδή; Ότι όλα αυτά που κάνεις είναι αθώα; Αν ο σύντροφός σου δεν έχει καν ιδέα για την ύπαρξη του άλλου προσώπου, τότε ναι προφανώς δεν θα τον πάρεις μαζί του όταν βγείτε. Γιατί του κρύβεις όμως το γεγονός ότι μιλάτε και βγαίνετε; Τι λόγο έχεις; Ε;

4. Συγκρίνεις το σύντροφό σου με αυτό «το άτομο» και μερικές φορές μάλιστα, το κάνεις ασυναίσθητα

Εντελώς άδικο και απαράδεκτο για το σύντροφό σου. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τους συγκρίνεις. Αν μπεις σ' αυτήν τη διαδικασία, αυτή θα είναι και η αρχή του τέλους. Το σύντροφο που αγαπάμε και θέλουμε να έχουμε δίπλα μας, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να τον συγκρίνουμε με κανένα άλλο. Αν το κάνεις λοιπόν, σημαίνει ότι ίσως πρέπει να χωρίσεις και να τα φτιάξεις με αυτό «το άτομο», το οποίος κατ' εσέ είναι καλύτερο συγκριτικά με τον υφιστάμενο σύντροφό σου.

5. Συζητάς για την καθημερινότητά σου περισσότερο με αυτό «το άτομο» και όχι με το σύντροφό σου

Ως επακόλουθο, αυτό «το άτομο» γνωρίζει σιγά σιγά κάθε πτυχή του εαυτού σου. Γιατί να δείχνεις άραγε την πραγματική σου εικόνα σε εκείνον κι όχι στο σύντροφό σου;

6. Έχεις αναρωτηθεί - περισσότερο από μία φορές - τι θα συνέβαινε με αυτό «το άτομο» αν ήσουν single

Να τα και τα σενάρια. Βγαίνεις με άλλον, κάνεις σεξ με άλλον, βρίσκεσαι με άλλον, αλλά εσύ αναρωτιέσαι πώς θα ήταν αν ήσουν single. Ννννναι. Μπορεί να μην το παρατραβάς σκεπτόμενος/η πώς θα ήταν να είστε μαζί, ωστόσο σίγουρα έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν να μοιραζόσασταν ένα εντελώς τυχαία παθιασμένο φιλί ενώ είστε μεθυσμένοι. Και με τον καιρό, η εικόνα αυτή έρχεται στο μυαλό σου όλο και πιο συχνά.

7. Φτιάχνεσαι αρκετά προτού βρεθείς με αυτό «το άτομο»

Καλά εννοείται ότι όλοι/ες μας θέλουμε να είμαστε προσεγμένοι/ες όταν βγαίνουμε έξω. Αν όμως μπαίνεις σε διαδικασίες που δεν έχεις ξαναμπεί ποτέ πριν για το σύντροφό σου και είσαι μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια πριν τον/τη συναντήσεις, τότε δεν τον βλέπεις και πολύ σαν φίλο! Σόρρι κιόλας!

8. Όποτε διαβάζεις τη φράση αυτό «το άτομο», έχεις σίγουρα κάποιον/α στο μυαλό σου

Δύο επιλογές υπάρχουν εδώ. Ή θα απομακρυνθείς από αυτό «το άτομο» και θα προσπαθήσεις να σώσεις τη σχέση σου όσο είναι ακόμη νωρίς, ή θα χωρίσεις για να αφήσεις στην ησυχία του και τον άνθρωπο που τον ταλαιπωρείς με τα ψέματά σου τόσο καιρό για να κάνεις την ζωή σου ελεύθερα με αυτό «το άτομο». Κάνε την επιλογή σου και υποστήριξε τη με γενναιότητα.

Πηγή: neopolis.gr