Κακά τα ψέματα... Το να ανακαλύψεις και πάλι τις χαρές της ζωής ως single μετά από ένα χωρισμό δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο! Εάν μάλιστα δεν ήταν δική σου επιλογή να βάλεις ένα τέλος στη σχέση, είναι σίγουρο ότι θα σου πάρει χρόνο να το ξεπεράσεις. Από την άλλη, δεν έχει καμία αξία να ζεις στο παρελθόν! Ακολούθησε αυτά τα δέκα βήματα για να νιώσεις έτοιμη να προχωρήσεις τη ζωή σου χωρίς αυτόν...

Άφησε τα συναισθήματά σου να εκφραστούν

Αν θέλεις να κλάψεις, κλάψε... Αν νιώθεις την ανάγκη να βάλεις τις φωνές, κάντο. Μην το κρατάς μέσα σου. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα όταν εξωτερικεύσεις αυτό που αισθάνεσαι.

Αποτέλεσμα εικόνας για girl crying gif

Κόψε κάθε επαφή

Εάν εκείνος το παίζει τόσο cool που δεν έχει κανένα πρόβλημα να σου στείλει μια φατσούλα στο Messenger στις πέντε τα ξημερώματα ή να σου κάνει ένα comment στο Instagram, είναι δική σου υποχρέωση να βάλεις φωτιά σε κάθε γέφυρα που σας συνδέει. Διάγραψε τον αριθμό του από το κινητό σου, κάντον unfriend και γενικά επίτρεψε στον εαυτό σου να έχει όσο (αναπόσπαστο από εκείνον) χρόνο επιθυμεί για να ηρεμήσει.

Πέταξε εκείνο το αρκουδάκι στα σκουπίδια

Ξεφορτώσου ό,τι σου θυμίζει τη σχέση σας. Σβήσε όλα τα SMS που σου έχει στείλει και χάρισε στη μικρή σου ξαδερφούλα το λούτρινο κουκλάκι που σου χάρισε πέρσι του Αγ. Βαλεντίνου. Πίστεψέ μας, όταν δεν θα έχεις στο περιβάλλον σου διάφορα αντικείμενα που στον θυμίζουν, θα μπορέσεις να τον ξεχάσεις πολύ πιο γρήγορα.

Κάνε παρέα με τους κολλητούς σου

Απόλαυσε το γεγονός ότι μπορείς να περάσεις όλο το Σαββατοκύριακο μαζί τους, χωρίς να κανείς να σου κάνει σκηνή ότι νιώθει παραμελημένος! Οι φίλοι σου είναι οι άνθρωποί σου αυτή την περίοδο.

now and then movies friends all oneΔες και εδώ ποιες είναι οι φίλες που έχεις ανάγκη όταν χωρίζεις...

Μείνε μόνη με τον εαυτό σου

Αργά ή γρήγορα, θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να μάθεις να περνάς χρόνο και μόνη σου. Θα διαπιστώσεις πόσο ωραία και χαλαρά μπορεί να είναι! Κατέβασε μια καινούρια σειρά που δεν έχεις δει ή ταξινόμησε τις φωτογραφίες σου. Μάθε ξανά να διασκεδάζεις χωρίς να έχεις ανάγκη την παρουσία κάποιου άλλου.

Γράψε σε ένα χαρτί ό,τι νιώθεις

Εκείνες τις στιγμές που θέλεις να γράψεις το πιο εμπνευσμένο SMS και να του το στείλεις, μέτρησε μέχρι το δέκα και στη συνέχεια, κάθισε και γράψε όλα αυτά που θέλεις να του πεις, χωρίς όμως να του τα στείλεις. Θα σε βοηθήσει να τα βγάλεις από μέσα σου χωρίς να σου δημιουργήσει αμφιβολίες για το εάν ήταν σωστό που τον προσέγγισες.

Αποτέλεσμα εικόνας για girl writing gif

Σταμάτα να αναλύεις την κατάσταση

Ναι, αν δεν είχες πει εκείνη την κουβέντα ή εάν δεν είχες ανεχτεί από την αρχή αυτή τη συμπεριφορά, πιθανότατα όλα θα ήταν διαφορετικά σήμερα, όμως ό,τι έγινε έγινε κι αυτό δεν θα αλλάξει. Ξεκόλλα από το χτες και ασχολήσου με το σήμερα.

Όχι, το να βρεις αμέσως έναν άλλο δεν είναι λύση

Είναι προτιμότερο να μείνεις μόνη για ένα διάστημα, μέχρι να βεβαιωθείς ότι η επόμενη σχέση σου θα ξεκινήσει επειδή θέλεις κι όχι για να  «εκδικηθείς» τον πρώην.

Αλλά, μπορείς να απολαύσεις το φλερτ

Εξάλλου, είσαι μόνη τώρα, έχεις κάθε δικαίωμα να φλερτάρεις και να βγεις ραντεβού όσο θέλεις. Μήπως να θύμιζες στην κολλητή σου να φέρει μια μέρα για καφέ εκείνον τον συμφοιτητή της που σου φαίνεται πολύ γλυκούλης;

Κάνε υπομονή

Είναι σίγουρο ότι ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές. Αργά ή γρήγορα, αυτό θα συμβεί και με τις δικές σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις!

how to get over your ex