Η γενιά μας θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί (μέσα σ΄ όλα δηλαδή) και ως πολλά υποσχόμενη. Ειδικά όσον αφορά στις σχέσεις και στο σεξ, ο ερωτισμός της εποχής έχει ΣΙΓΟΥΡΑ περιοριστεί στα προφίλ του Tinder - κι αλήθεια, κανένα πρόβλημα δεν έχω με τη συγκεκριμένη εφαρμογή - απλά βάζει κι αυτή το χεράκι της που στεκόμαστε στα (σεξουαλικά) λόγια και δε φτάνουμε ποτέ στην πράξη.

Αποτέλεσμα εικόνας για sex and the city gif

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα άτομα που έχουν γεννηθεί ανάμεσα στις δεκαετίες 1980 - 1994, έχουν πολύ λιγότερες σεξουαλικές επαφές απ' ότι οι γεννημένοι στις αμέσως προηγούμενες χρονιές. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι από αυτούς που γεννήθηκαν γύρω στο 1990, δεν έχουν καμία απολύτως σεξουαλική επαφή μέχρι τα 20 τους, πράγμα που δεν ισχύει για τους γεννημένους κατά τη δεκαετία 1960. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι ερευνητές προσπάθησαν να εξηγήσουν γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι λόγοι ήταν πολλοί, όπως το ότι προτιμούσαν να κάνουν άλλα πράγματα (!), με κυριότερο λόγο τον εξής: δεν ήθελαν να μπλεχτούν σε μια σχέση που μπορεί να τους έριχνε ψυχολογικά και να τους πλήγωνε.

Αποτέλεσμα εικόνας για movies sex scene gif

Το ερώτημα όμως είναι ένα: σε μια εποχή που το σεξ βρίσκεται παντού, πως γίνεται να μην το επιδιώκουν; Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι νέοι στις μέρες μας είναι τόσο ασχολημένοι με σπουδές, δουλειά κι άλλες δραστηριότητες, που οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής τους δεν τους δίνουν την όρεξη και το περιθώριο για σεξουαλική απόλαυση. Βέβαια, κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με άλλες έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι νέοι σήμερα ούτε δουλειά έχουν, ούτε διαβάζουν όπως οι προηγούμενες γενιές. Αργά ή γρήγορα, όπως καταλαβαίνεις, το φταίξιμο πέφτει στην τεχνολογία, στα smartphones και στις εφαρμογές που μας τρώνε αρκετό από τον πολύτιμο (για σεξ) χρόνο. Με άλλα λόγια, όταν ψάχνεις με τις ώρες το ιδανικό φίλτρο για τη φωτογραφία σου στο snapchat ή κάθεσαι και μετράς likes στο instagram (όχι εγώ, μια φίλη μου), θα μπορούσες απλά να κάνεις σεξ!

Μήπως να άλλαζες τακτική; Λέω εγώ τώρα!