Η απάντηση στο "άδραξε τη μέρα" είναι ότι κάποιες φορές δεν έχεις καν τη δύναμη να σηκωθείς από το κρεβάτι σου, να ντυθείς και να βγείς από το κατώφλι του σπιτιού. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι πέρα για πέρα κατανοητό το να θέλεις να λιώσεις για 24 ολόκληρες ώρες στο κρεβάτι σου, κάπου ανάμεσα σε πάπλωμα και μαξιλάρια - χωρίς καν να ανοίξεις τα παράθυρα. Αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, ναι, για μια μέρα μπορείς να το κάνεις:

1. Σε χώρισε. Είτε το περίμενες είτε όχι, ακούς Ρέμο και καπάκι James Blunt, κλαις, χτυπιέσαι, σβήνεις φωτογραφίες, τρως πατατάκια και φτου κι από την αρχή. Μπορείς να μείνεις μέχρι και δυο μέρες στο κρεβάτι (όχι παραπάνω όμως) στην περίπτωση που σε χώρισε με ένα απλό μήνυμα.

2. Νιώθεις την περίοδο να καταφθάνει. Σ' αυτή την περίπτωση δεν είναι ότι πονάς ή ότι νιώθεις αδυναμία, απλά δεν αντέχεις να μπεις σε λεωφορείο και να είσαι όρθια, να μιλήσεις σε κόσμο, να δεις τη γειτόνισα, γενικά να κυκλοφορήσεις βρε αδερφέ.

3. Έχασες κάτι πολύτιμο. Βλέπε εκείνο το βραχιόλι που σου είχε κάνει δώρο η θεία σου, εκείνη τη ζακέτα που αγόρασες από το ταξίδι σου στη Ρώμη, το usb stick που σου χάρισε ο πρώτος σου έρωτας.

4. Έχει πολύ κακό καιρό/βρέχει/χιονίζει/αστραπές/βροντές/χαμός. Και ποιος θέλει να σηκωθεί από το κρεβάτι με τέτοιο καιρό; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να καθίσεις μέσα με μια κούπα καφέ και να χαζέψεις σε blogs και περιοδικά *σκέφτεται τελικά να πάρει άδεια από τη δουλειά βρέξει - χιονίσει*

5. Είδες τον πρώην σου με άλλη. Okay, κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό. Δεν είναι ότι δεν τον έχεις ξεπεράσει, ούτε ότι ζήλεψες, αλλά όσο να είναι,πέρασες ένα μικρό σοκ κι εσύ. Σε νιώθω απόλυτα.

6. Τα μαλλιά σου είναι πιο κοντά ή εντελώς άλλη απόχρωση απ' αυτό που ζήτησες. Εδώ, δεν έχω κάτι καλύτερο να σου προτείνω. Μια μέρα στο κρεβάτι με σειρές και σνακ ίιιισως και να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα - απλά, μην το παρατραβήξεις με τα σνακ!

7. Δεν πήγε καλά η συνέντευξη για τη δουλειά, παρόλο που είχες προετοιμαστεί πολύ καλά και είχες δώσει τον καλύτερο σου εαυτό για να κερδίσεις τις εντυπώσεις. (δεν πειράζει, την επόμενη φορά)

8. Η' όταν σε ειδοποιούν ότι όντως πήρε κάποιος άλλος τη θέση. Εκεί που είχες ονειρευτεί τον εαυτό σου στο γραφείο και είχες ενθουσιαστεί με τις - υποτιθέμενες - νέες σου αρμοδιότητες, ήρθε αυτό το mail της απόρριψης για να σε κάνει να χάσεις τη γη κάτω από τα πόδια σου.

9. Δεν πέρασες εκείνο το μάθημα. Ξέρεις μωρέ, εκείνο που έχεις παρακολουθήσει 8 φορές και συνεχίζει - παράλογα - να σε κόβει η καθηγήτρια, εκείνο το μάθημα που σ' έκανε να διαβάζεις μέχρι το ξημέρωμα και να χάνεις εξόδους και πάρτι. (Ντάξει, ντε, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου)

xx