Είναι πολύ δύσκολη υπόθεση να βρεθεί ένας καλός φίλος στις μέρες μας. Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι που μόλις τους συναναστρέφεσαι, σου μεταδίδουν αρνητική ενέργεια. Οι καλοί φίλοι είναι εκείνοι οι οποίοι πρέπει να βγάζουν προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό και να μη σε κρατούν πίσω. Αξιολόγησε τη ζωή σου και καθόρισε ποιοι άνθρωποι θα πρέπει να περιλαμβάνονται σ' αυτή και ποιοι όχι.

Αυτοί είναι οι τύποι ανθρώπων που δεν θα έπρεπε να νιώθεις καθόλου άσχημα που απομάκρυνες από τη ζωή σου:

1. Εκείνους που δεν θυμούνται ποτέ, πότε έχεις τα γενέθλιά σου

Όχι απλά τα γενέθλιά σου, αλλά και το ποιες είναι οι ασχολίες σου στην παρούσα φάση, πώς πίνεις τον καφέ σου, πόσα χρήματα σου χρωστούν φερειπείν, ίσως δεν είναι πραγματικοί φίλοι σου ή να μην έχουν δεθεί τόσο με εσένα όσο εσύ με αυτούς. Οι πραγματικοί φίλοι οφείλουν να χρησιμοποιούν ένα μέρος της μνήμης τους αποκλειστικά για εσένα. Γιατί να κάνεις παρέα με κάποιον τακτικά που να μην ξέρει τίποτα για σένα;

2. Εκείνους που δεν σταματούν να σε διορθώνουν

Είναι πραγματικά αστείο να εξακολουθείς να κάνεις παρέα με κάποιο που σε θεωρεί χαζό ή τέλος πάντων σε διορθώνει σε ό,τι κι αν λες. Ένας άνθρωπος ο οποίος σε κάνει να ντρέπεσαι για κάτι που ξεστόμισες, είναι σκάρτος άνθρωπος. Συζητήσεις με αυτόν τον άνθρωπο είναι δεδομένο ότι δεν τελεσφορούν και το σπαστικό «Τι λες; Άσε να το εξηγήσω εγώ» είναι αιτία να τον πλακώσεις στο ξύλο. No offence! 

3. Εκείνους που δεν σου εξηγούν ποτέ γιατί έχουν θυμώσει μαζί σου

Εσύ: Συμβαίνει κάτι;

Εκείνος/η: Όχι, τίποτα.

Εσύ: Φαίνεται ότι είσαι θυμωμένος/η μαζί μου.

Εκείνος/η: Ιδέα σου είναι. 

Μόλις παρακολουθήσατε μία συνηθισμένη συζήτηση μεταξύ δύο ενηλίκων που φέρονται σαν 5χρονα. Αντί ο/η φίλος/η να κάτσει να σου εξηγήσει τι ήταν εκείνο που τον/την έκανε να θυμώσει μαζί σου, προτιμά να πει ψέματα και να δυσχεράνει το αρνητικό κλίμα μεταξύ σας. Well done my friend!

4. Εκείνους που δεν χαίρονται για σένα

Αν στην οποιαδήποτε επιτυχία σου, τα συγχαρητήρια μηνύματα που λαμβάνεις είναι γεμάτα μετριότητα, κακία και προσβολές, τότε ξανασκέψου ποιους έχεις δίπλα σου. Οι πραγματικοί φίλοι χαίρονται με τη χαρά σου και λυπούνται με τη λύπη σου. Τα υπόλοιπα περισσεύουν.

5. Εκείνους που σε κάνουν να πιστεύεις ότι τα πάντα γύρω σου είναι χάλια

Δεν υπάρχει τίποτα το κακό με μία γερή δόση σκεπτικισμού, γιατί πραγματικά ζούμε σε έναν κόσμο όχι χτισμένο με ροδοπέταλα, αλλά με δυσκολίες και άγχη. Ωστόσο, υπάρχουν και οι θετικές και ευχάριστες πλευρές αυτού του κόσμου. Η απαισιοδοξία και η μιζέρια να μας λείπει. Εξοντώνεσαι και καταβάλλεσαι συνεχώς από την καθημερινότητά σου, φαντάσου να έχεις κι έναν απαισιόδοξο άνθρωπο δίπλα σου διαρκώς... Δεν αυτοκτονείς καλύτερα;!

6. Εκείνους που δεν μπορείς να εμπιστευτείς

Ένας άνθρωπος με τον οποίο κάνεις παρέα και περνάτε καλά μαζί, αλλά πίσω από την πλάτη σου μαρτυρά όλα τα μυστικά που του εμπιστεύτηκες ή σε «θάβει» στους άλλους, θέλει σκότωμα. Το αστείο είναι ότι ξέρεις ότι μιλάει άσχημα για σένα πίσω από την πλάτη σου, αλλά όταν είστε οι δυο σας μαζί, είναι το πιο αγγελικό πρόσωπο που γνωρίζεις! Μακριά από τους διπρόσωπους παιδιά!

7. Εκείνους που σε προτρέπουν να κάνεις λάθος επιλογές

Είναι εκείνος/η που θα σου πει «Ας πιούμε κι ας καταλήξουμε στο σπίτι ενός αγνώστου κάνοντας σεξ» και μπορεί σαν χαζός/ή να τον ακολουθήσεις, γιατί απλά έχει την ταμπέλα του κουλ και τρελού τύπου. Επειδή αυτός/ή κάνει κακές επιλογές, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει κι εσύ να τον/την ακολουθήσεις. Φέρσου ώριμα και σκέψου δυο φορές πριν πράξεις!

8. Εκείνους που δεν έχεις κανένα κοινό μαζί τους

Ήσασταν κολλητοί στο Λύκειο. Εκείνος/η όμως τώρα, δεν σπουδάζει ούτε δουλεύει, ενώ εσύ κάνεις και τα δύο. Μην έχοντας πώς να γεμίσει τις ώρες του/της σου ζητάει συνέχεια να βγαίνετε έξω, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι εσύ έχεις περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο. Εφόσον δεν έχεις πλέον κοινά με το εν λόγω άτομο και κάθε φορά που τον/την βλέπεις είναι μία σκέτη απογοήτευση, γιατί να επιμένεις σε μία καταδικασμένη σχέση;

Πηγή: neopolis.gr