Σίγουρα το σεξ, σε βοηθά να ερωτευτείς ακόμη περισσότερο τον/την εκάστοτε παρτενέρ σου. Σίγουρα το σεξ βοηθά την ανθρωπότητα να συνεχίζει την ύπαρξή της (αναπαραγωγή για όσους το έχουν ξεχάσει). Σίγουρα το σεξ σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα μας. Υπάρχουν όμως κι 8 οφέλη του σεξ, τα οποία κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να συνειδητοποιήσει και κατ' επέκταση να εκμεταλλευτεί:

1. Φυσική Κατάσταση

Οι περισσότεροι νέοι σ’ αυτή την ηλικία έχουμε τσακωθεί με κάθε είδους γυμναστική. Όπερ σημαίνει ότι μοιάζουμε ολοένα και περισσότερο σε ...ζυμαρικά. Η ερωτική συνεύρεση όμως, μπορεί να αντιστρέψει τα πράγματα, να μας ξανακάνει fit και να κάψει μέρος από το junk food που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση.

2. Άγχος

Εξεταστική, χρήματα στο λογαριασμό που τελειώνουν, επαγγελματική αποκατάσταση, οικονομική κρίση. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ένας νέος στην εποχή μας. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το άγχος χτυπάει κόκκινο. Και πείτε μου τώρα, υπάρχει καλύτερος τρόπος καταπολέμησης του άγχους από το ...κρεβάτι, κουζίνα, μπάνιο, πάτωμα, αμάξι…

3. Πόνοι

Η κακή φυσική κατάσταση που χαρακτηρίζει τους νέους, σε συνδυασμό με τις αγχώδεις διαταραχές οδηγούν το σώμα μας σε αντίδραση. Έτσι, νιώθουμε διάφορους πόνους, κράμπες και δυσφορία. Καταπολεμώντας τα παραπάνω λοιπόν, είναι σα να βάζουμε οριστικό τέλος στη φράση: «Αχ, είμαι πιασμένος και πονάω σήμερα»!

4. Αυτοπεποίθηση

Δυστυχώς, τα πρότυπα του σήμερα έχουν μετατρέψει τους νέους σε ένα σύνολο από ανασφάλειες, ανησυχίες, ντροπές και αβεβαιότητες. Ξέροντας όμως, πως είσαι ποθητός στο αντίθετο φύλλο, πως προκαλείς σεξουαλική διέγερση κι επιθυμία για ερωτική επαφή, η αυτοπεποίθησή σου τονώνεται με τον πλέον γρήγορο, ανώδυνο κι εύκολο τρόπο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ...φλερτάρεις!

5. Αίσθηση πληρότητας

Η ερωτική επαφή σε βοηθά να ολοκληρωθείς σαν άνθρωπος. Να νιώσεις βαθύτερα ενωμένος με κάποια άλλη κοπέλα ή άλλον άντρα και να συνειδητοποιήσεις πως δεν είσαι μόνος πάνω σ’ αυτή τη Γη. Τουλάχιστον για μερικά δευτερόλεπτα. Αν συνεχίσεις να νιώθεις αυτό το αίσθημα πληρότητας τότε συγχαρητήρια είσαι σε μία πολύ πολύ πολύ καλή σχέση!

6. Ό,τι δίνεις παίρνεις

Η φράση αυτή είναι ικανή να περιγράψει ολόκληρη τη ζωή μας. Αργά ή γρήγορα, όλοι το καταλαβαίνουμε. Είτε μιλάμε για προσωπικές είτε για επαγγελματικές σχέσεις. Και το σεξ είναι ο πιο εύκολος κι ευχάριστος τρόπος να το βιώσουμε στο πετσί μας. Θα ικανοποιήσεις τον/την παρτενέρ σου στο έπακρο; Τότε έχεις κερδίσει κι εσύ τη δική σου ικανοποίηση. Ή τουλάχιστον, την προσπάθεια για να το πετύχει. Διότι η ικανότητα στο κρεβάτι, δεν είναι ποτέ δεδομένη!

7. Υγεία

Υπάρχουν άπειρες έρευνες που αποδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες της σεξουαλικής επαφής στον οργανισμό μας. Βοηθά το ανοσοποιητικό μας σύστημα να καταπολεμά διάφορους ιούς και κρυώματα, σταθεροποιεί την πίεση, προστατεύει τους άντρες από τον καρκίνο του προστάτη ενώ βοηθά τους εφήβους να πουν οριστικό αντίο στην ακμή. Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά…

8. Οικονομία

Κι όμως, το σεξ μας βοηθά να χαλάμε λιγότερα χρήματα και να κάνουμε οικονομία κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μας χρόνων. Εκεί που θα πήγαινες για καφέ, φαγητό, ποτό, σινεμά και θα πλήρωνες ένα σωρό ευρώ, εσύ και ο/η σύντροφός σου μπορείτε να μείνετε σπίτι και να περάσετε απλά αξέχαστα. Να ικανοποιήσει ο ένας τον άλλον, να κουραστείτε και να κοιμηθείτε μετά απολαμβάνοντας το στρώμα και τη ζεστασιά του κρεβατιού. Κι άσε τους άλλους να πληρώνουν για ...χαμόγελα!

 

Πηγή: neopolis.gr