Παιδιά η επιστήμη μίλησε και τα νέα είναι πολύ πολύ καλά! Σύμφωνα με πολύ πρόσφατες έρευνες που έγιναν στην American Academy of Pediatrics, όλες αυτές οι συζητήσεις σχετικά με τα κιλά μας (το γνωστό και ως weight talk), καθόλου δε βοηθούν στο να τα ξεφορτωθούμε. Οι συζητήσεις που κάνεις με την οικογένεια και τους φίλους σου - τύπου "πως θα τα χάσω;", "δεν τρώω καν τα βράδια, γιατί δε φεύγει το φούσκωμα" και τα σχετικά - είναι ένας τρόπος που αυτομάτως σαμποτάρει τη σχέση σου με το φαγητό. Δηλαδή, άκου εδώ να δεις!

Αποτέλεσμα εικόνας για weight loss gif

Κι αυτό συμβαίνει γιατί: Με βάση τα παιδικά χρόνια κάποιου, υπάρχουν κάποιες παραστάσεις που δεχόμαστε όλοι μας και που επηρεάζουν τη σχέση που θα έχουμε με το φαγητό ακόμη κι όταν μεγαλώσουμε. Όπως έδειξε η έρευνα, αν οι γονείς παιρνούν πολλή ώρα να ασχολούνται με το βάρος τους (πχ συζητώντας για τα κιλά τους είτε θετικά είτε αρνητικά) ή ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να έχουν το μυαλό τους σ' αυτό που θα δείξει η ζυγαριά, τότε τα παιδιά είναι πιο επιρρεπή στο να υιοθετήσουν αρκετά ανθυγιεινές συνήθειες που τελικά θα έχουν τα ακριβώς αντίθετα από τα επιθυτά  αποτελέσματα. Οι συνήθειες αυτές σχετίζονται άμεσα και με ανθυγιεινές στρατηγικές απώλειας βάρους πχ αποχή από κάθε τροφή, που τελικά προκαλούν απότομες μεταβολές στο βάρος του ατόμου.  

Αποτέλεσμα εικόνας για weight loss gif

Τι συμπεραίνουμε: Οι συνήθειες που είχαμε ως παιδιά, δε φεύγουν από τη μια μέρα στην άλλη. Όσο παθαίνουμε εμμονή με τη ζυγαριά και το νούμερο που δείχνει, είναι πολύ πιο πιθανό να καταφύγουμε σε μεθόδους που δε θα έχουν τα αποτελέσματα που θέλουμε ή θα τα έχουν για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις κιλά είναι να ακούσεις τις ανάγκες του σώματός σου και να αδιαφορήσεις για λίγο γι' αυτό που θα γράψει η ζυγαριά, δεν το λέω εγώ, η έρευνα!

xx