Εξήγησε μου κάτι, ενώ λατρεύω το βραδινό ύπνο, πώς γίνεται να μην αντέχω καθόλου το μεσημεριανό; Ποτέ δε μου πήγε, ποτέ δεν ξύπνησα με όρεξη, παρά μόνο μ' έναν ανεξήγητο εκνευρισμό. Για σένα που χρειάζεσαι τον υπνάκο σου πριν βγεις για ποτό με τις φίλες σου, τα νέα δεν είναι και τόσο καλά τελικά!

Πιστεύαμε ότι ο ύπνος κάνει καλό όποια ώρα της ημέρας κι αν έρθει. Όσο κοιμάσαι δεν μπορείς προφανώς να στείλεις στον πρώην σου ή να φας σαν να μην υπάρχει αύριο ή ακόμη και να ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα σε ψώνια. Όσο κοιμάσαι, δηλαδή, όλα είναι καλά. Με μια εξαίρεση, την περίπτωση όπου πρόκειται να βγεις αμέσως μετά. 

Φήμες λένε ότι ο ύπνος σπάνια έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα όταν είναι σύντομος και δεν έχεις το χρόνο σου να συνέλθεις μόλις ανοίξεις τα μάτια σου (κανένα 20λεπτο δηλαδή και λίγο λέω). Αν για παράδειγμα ξυπνήσεις και αμέσως τρέξεις να ετοιμαστείς για να βγεις, μπορεί να σου πέσει η διάθεση, να νιώσεις ότι πιέζεσαι ή ακόμη και να ακυρώσεις την έξοδο σου. Το πιο πιθανό είναι να σου βγει η κούραση, παρά να εξαφανιστεί. Το χειρότερο απ' όλα ξέρεις ποιό είναι; Ότι πολύ απλά παίζει να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί και να στήσεις τις φίλες σου ή το ραντεβού σου.

Ορίστε, δες να πειστείς: