Μερικοί μήνες στη Γαλλία χρειάστηκαν για να λατρέψω το κρασί και να το κάνω το αγαπημένο μου ποτό, τη μόνη μου επιλογή στην έξοδο και τη μικρή μου ατασθαλία στις girls' nights με τις φίλες μου. Σε περίπτωση που το κρασί δεν είναι (ακόμη) το ποτό σου, θα σου δώσω ένα σοβαρό λόγο που θα το κάνει τη νέα σου λατρεία: 2 ποτήρια κρασί πριν τον ύπνο σε βοηθούν να χάσεις βάρος. Τώρα άλλαξες γνώμη μήπως;

Για όλες εμάς που προτιμούμε να πιούμε δυο ποτήρια κρασί αντί να τρέξουμε στο διάδρομο, τα νέα είναι πολύ καλά. Σύμφωνα με το Washington State University και το Harvard Medical School τα δυο ποτήρια κόκκινο κρασί είναι ό,τι χρειάζεται το σώμα σου πριν τον ύπνο όταν είσαι πλέον αποφασισμένη να χάσεις αυτά τα λίγα κιλά που πήρες τελευταία.

Γιατί προτείνεται αυτό στη συγκεκριμένη έρευνα; Θα σου πω αμέσως! Το κόκκινο κρασί έχει συστατικά που σουλουπώνουν τα (κακά) λίπη, έτσι ώστε να πάρουν τέτοια μορφή που να μπορεί να την κάψει καλύτερα ο μεταβολισμός σου (μωρέ στάχτη να την κάνει). Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα που έγινε στο Harvard Medical School εξέτασε 20.000 γυναίκες μέσα σε διάστημα 13 χρόνων, αποδεικνύοντας πως αυτές που τηρούσαν τον κανόνα του κόκκινου κρασιού πριν τον ύπνο είχαν κατά 70% λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας.

Σχετική έρευνα, επιπλέον, δείχνει πως η κατανάλωση του κρασιού ''συμπίεζε'' το βραδινό σου και μείωνε τις πιθανότητες να καταφύγεις στο ψυγείο σου για ένα μικρό σνακ λίγο πριν πέσεις για ύπνο (αγαπημένη συνήθεια πολλών από εμάς). Όπως βλέπεις, το κόκκινο κρασί σώζει ζωές και κυρίως ... τη γραμμή σου!

xx