Καθόλου λίγες δεν είναι οι φορές που θαύμασα στ' αλήθεια τέτοιου είδους φωτογραφίες όπου όλα είναι σοφά τοποθετημένα και νοικοκυρεμένα, σε αρμονία χρωμάτων και με κοινό άξονα άλλοτε τη θεματολογία κι άλλοτε το χρώμα. Ακούγεται σαν μια τυπική φωτογραφία που θα ανέβαζε κάθε fashion blogger που σέβεται τον εαυτό της, έτσι; Ε κάπως ζήλεψα κι εγώ,  οπότε είπα να ψάξω λίγο το πως μπορώ να βγάζω ακριβώς ίδιες φωτογραφίες για το δικό μου instagram λογαριασμό - έχουμε μια σχέση πάθους τελευταία, βλέπεις.

Ώρα για insta - μάθημα!

Διάλεξε 2-3 βασικά κομμάτια και γέμισε τη φωτογραφία σου με αξεσουάρ που θεωρείς ότι ταιριάζουν. Μην κοιτάς που εξυπηρετεί απλά σκοπούς φωτογράφισης, το θέμα είναι να δημιουργείς ένα look που θα μπορούσε άνετα να φορεθεί.

Χρειαζόμαστε μερικά βασικά στοιχεία: πρώτα απ' όλα, τη σωστή αναλογία των αντικειμένων. Βάλε τα πιο μεγάλα δίπλα στα πιο μικρά, έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία. Έπειτα, φρόντισε να συμπεριλάβεις statement κομμάτια με σκοπό να κάνεις ξεχωριστή τη φωτογραφία σου.

Μην προσπαθήσεις να τα βγάλεις τέλεια, το θέμα είναι να δείχνεις ότι τα φωτογραφίζεις σε κάποια γωνία στο δωμάτιο σου, όχι σαν κάποιος επαγγελματίας του χώρου. Δε μας πειράζει αν βγουν και λίγο τσαλακωμένα δηλαδή. Βάλε, για παράδειγμα, τα παπούτσια σου όπως σου έρθει, ενδεχομένως με το ένα να γέρνει στο πλάι.

Χρησιμοποίησε λευκό ή γενικά ένα φωτεινό φόντο, έτσι ώστε να φανούν τα πραγματικά χρώματα των αντικειμένων. Αν δεν μπορείς να βρεις, δημιούργησε το, κόβοντας ένα λευκό χαρτόνι που θα χρησιμοποιήσεις αργότερα ως επιφάνεια για τη φωτογράφιση σου. Tip: αν θέλεις να προσθέσεις λίγο χρώμα, απλά βάλε ένα βερνίκι ή ένα λουλούδι στο πλάνο.

Μινιμαλισμός, το Α και το Ω της τέλειας φωτογραφίας που θα εντυπωσιάσει τους followers σου (και που θα σε γεμίσει με likes).

Για περισσότερα, ρίξε μια ματιά στη photo gallery!

xx

 

 

Φωτογραφίες