Μ' αυτήν πέρασες χωρισμούς και χαρές, τα γενέθλια και τη γιορτή σου, τον Άγιο Βαλεντίνο κι εκείνες τις δύσκολες μέρες της περιόδου, σ' έκανε χαρούμενη, αλλά εσύ εκεί, την κατηγορούσες διαρκώς για ακμή, παραπανίσια κιλά και θερμίδες. Η σοκολάτα είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες μας φίλες για ένα απλό και βασικό λόγο: είναι πάντα εκεί όταν τη χρειάζεσαι. Σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα και δύσκολα την αποχωρίζεσαι, λίγο το έχεις; Τουλάχιστον για μένα δεν είναι απλά φίλη, αδερφή είναι.

Όπως και να έχει, μια πρόσφατη έρευνα που έγινε σχετικά με τη σοκολάτα ήρθε να δικαιώσει όλες εμάς τις chocolate lovers. Οι ερευνητές του University of Maine κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι *drum roll* η σοκολάτα μας κάνει (ακόμη) πιο έξυπνες και με (ακόμη) καλύτερες επιδόσεις στον τομέα όπου και δραστηριοποιούμαστε.

Η σοκολάτα, που λες, κάνει το μυαλό μας να λειτουργεί πολύ πολύ καλύτερα. Άτομα που αύξησαν την ποσότητα σοκολάτας που κατανάλωναν είχαν καλύτερη μνήμη και πιο γρήγορα αντανακλαστικά. Κάτι τέτοιο οφείλεται φυσικά στα συστατικά που περιέχει το κακάο και βρίσκονται σε μεγάλη περιεκτικότητα στη λατρεμένη μας σοκολάτα.

Υ.Γ. Εγώ νιώθω πολύ καλύτερα μετά από αυτά, εσύ;

xx