Συνήθως αργείς μερικά λεπτάκια στα ραντεβού σου, έτσι για το καλό. Λίγο το λεωφορείο που έπεσε σε πολλά φανάρια, λίγο το μαλλί που δεν έστρωνε, καιρό έχουν να σε δουν οι φίλες σου στην ώρα σου - τελευταία όλο τρέχεις να τις προλάβεις, μεταξύ μας μιλάμε. Καιρός πια να οργανωθείς και να ξεκινήσεις να είσαι στην ώρα σου. Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να ακολουθήσεις όσα περισσότερα tips μπορείς από αυτά που μοιράστηκαν μαζί μας μερικά κορίτσια που δεν αργούν ποτέ!

1. Να υπολογίζεις την ώρα που έχεις στη διάθεση σου για να ετοιμαστείς. Δε χρειάζεται να ισιώσεις μαλλιά αν δεν έχεις χρόνο, ούτε να βάλεις eyeliner αν έχεις ήδη καθυστερήσει. Ένα κραγιόν μπορείς να βάλεις όσο είσαι στο ασανσέρ και πολύ σου είναι! Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Να βάλεις ειδοποιήση στο κινητό σου αν βλέπει πως ξεχνιέσαι με τις ετοιμασίες!

2. Φτιάξε το φαγητό σου από νωρίς. Αν βλέπεις ότι χάνεις πολύ χρόνο με το πρωινό σου, προτείνω να το προετοιμάζεις από το προηγούμενο βράδυ. Στην ανάγκη, φτιάξε ένα cake για να τρως κάθε πρωί μόλις ξυπνάς - για θερμίδες δε μιλάω καν, θα τις κάψεις μέσα στη μέρα, το μόνο σίγουρο.

3. Οργάνωσε το ντύσιμο σου από νωρίς. Στην ανάγκη, αν δεις ότι σου τρώει κι αυτό πολύτιμο χρόνο κάθε πρωί, δημιούργησε ένα ντύσιμο - κλειδί γι' αυτές τις ώρες που δεν προλαβαίνεις να ταιριάξεις κομμάτια μεταξύ τους.

4. Να ξεκινάς πολύ πιο νωρίς. Κι όταν λέμε πολύ, εννοούμε κανένα τέταρτο νωρίτερα - μη φανταστείς. Συνήθως δεν προβλέπεις ότι μπορεί να αργήσει το λεωφορείο ή θεωρείς ότι θα βρεις αμέσως θέση να παρκάρεις. Ξεκίνα νωρίτερα, λοιπόν, μην το διακινδυνεύεις.

5. Να μην υπερεκτιμάς την αίσθηση του χρόνου. Έχεις κανονίσει απανωτά ραντεβού, όπου αν αργήσεις στο πρώτο αργείς σε όλα κατά το φαινόμενο ντόμινο. Δίνε περιθώρια ανάμεσα στα ραντεβού σου γιατί ακόμη κι αν δεν αργήσεις εσύ, μπορεί να αργήσει κάποιος άλλος (που λογικά δε διαβάζει αυτό εδώ το άρθρο).

6. Μακριά από τα social media όταν βιάζεσαι. Πόσες φορές την έχω πατήσει κι εγώ έτσι! Κάθεσαι και μιλάς με τις ώρες, χαζεύεις, ακούς το τραγούδι που τσουπ εμφανίστηκε στην αρχική σου και κάπως έτσι ανέμελα φεύγεις από το σπίτι σου την ώρα που κανονικά θα έπρεπε να συναντάς τις φίλες σου.

7. Να συγκεντρώνεις τα πράγματα που χρειάζεσαι. Βασικό, πολύ βασικό. Κλειδιά, κινητό, χρήματα, κάρτες, γυαλιά, όλα σ' ένα συγκεκριμένο μέρος για να μην τρέχεις σαν τρελή τελευταία στιγμή να τα μαζέψεις.

xx