Τον τελευταίο καιρό, μετά από αυτή την τρομακτική εμμονή που έχει δημιουργηθεί με τις σέλφι, σχηματίστηκε μια ολόκληρη επιστήμη γύρω από αυτές για να μας εξηγεί πώς κολλήσαμε ξαφνικά με τις σελφοφωτογραφίες και πόσο χρόνο ξοδεύουμε μ' αυτές. Οι έρευνες που προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα δίνουν και παίρνουν, ενώ η τελευταία που διάβασα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα μ' αυτή, λοιπόν, οι νέοι (και όχι μόνο δηλαδή) βγάζουν κατά μέσο όρο 9 σέλφι την εβδομάδα. Κι αυτό δεν είναι τίποτα αν σκεφτείς ότι 9 σέλφι δεν είναι καν αρκετές για να πετύχεις την πιο τέλεια λήψη που θα ανεβάσεις κιόλας στα social media. Η ίδια έρευνα μας πληροφορεί ότι σπαταλάμε κατά μέσο όρο 7 λεπτά για την κάθε σέλφι, που ούτε κι αυτό είναι κάτι αν το καλοσκεφτείς - μέχρι να πάρεις πόζα, να φτιάξεις μαλλί, να βρεις το concept, να αποφασίσεις ποιός έχει το πιο μακρύ χέρι για να πατήσει το κλικ και να βγει επιτέλους η φωτογραφία, τα 7 λεπτά είναι μια χαρά (ίσα ίσα μας φτάνουν δηλαδή).

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε το εξής: ξοδεύουμε μια ολόκληρη ώρα από το χρόνο μας και τη ζωή μας κάθε εβδομάδα για σέλφι. Ξέρεις πόσα άλλα πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε αντί γι΄αυτό; Το πιο απλό, 10 λεπτά παραπάνω ύπνος κάθε μέρα! Το ξανασκέφτεσαι μήπως;

xx