Πόσο μαγικό πράγμα είναι αυτή η αγκαλιά ρε παιδί μου! Όταν είσαι χαρούμενη, όταν νιώθεις πόνο ή στεναχώρια, όταν απλά δεν έχεις διάθεση, η αγκαλιά είναι ο καλύτερος τρόπος έκφρασης και λύτρωσης. Η αγκαλιά του αγοριού που σου αρέσει, πέρα από μια κίνηση που σε κάνει να πετάς στα ουράνια (όχι μη ραφτείς ακόμη, περίμενε), μπορεί να προδώσει πολλά από τα συναισθήματα του, τις σκέψεις και τα θέλω του. Δε μας απασχολούν οι χλιαρές οι αγκαλιές (και ούτε εσένα θα έπρεπε να σε νοιάζουν), μας ενδιαφέρουν αυτές που ξεπερνούν τα όρια του φιλικού και γενικώς σε βάζουν σε υποψίες.

Πώς να τις διακρίνεις; Για να διευκολυνθούμε, τις χωρίζουμε στα παρακάτω είδη:

H φιλική αγκαλιά. Μπορεί να συνδυαστεί με βαρβάτο χτύπημα στην πλάτη, τύπου ''γεια σου ρε φιλάρα''. Μπορεί να διαρκεί ένα τσακ περισσότερο από μια απλή χαιρετούρα, αλλά είναι χοντροκομμένη και ''αντρική'' - όχι, δε θα χωθεί ολόκληρος στα μαλλιά σου για να πάρει τη δόση του από το άρωμα σου. Σε αγκαλιάζει στο ύψος του ώμου και μέχρι εκεί φτάνουν τα χεράκια του, οπότε κι εσύ αδίκως χαίρεσαι.

Η αγκαλιά του κάτι παραπάνω. Εδώ, το στήθος σου ακουμπάει το δικό του (κι ας στέκεσαι στις μύτες των ποδιών σου) και πρόκειται για μια γλυκιά heart-to-heart αγκαλιά. Αν το χέρι του ξεχαστεί για μερικά λεπτά γραπωμένο ανάμεσα στα δικά του, κάααατι σημαίνει. Συνήθως, ακολουθεί αμηχανία και οι γύρω σας κοιτούν επίμονα. Αν είναι να τα βρείτε μεταξύ σας, χαλάλι όλα!

Η αγκαλιά του σε θέλω εδώ και τώρα. Έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις (και καλά) και σε αγκαλιάζει από πίσω, είτε έχετε κάνει ήδη κάτι, είτε πρόκειται να συμβεί πολύ πολύ άμεσα. Μια τέτοια αγκαλιά δείχνει το πόσο ανυπομονεί να μείνει μόνος του μαζί σου. Αγκαλιές πιο δυνατές από το νορμάλ (μη σκάσεις κιόλας) και μεγαλύτερης διάρκειας, δείχνουν ξεκάθαρα πόσο δυνατά (και καθόλου φιλικά) είναι και τα συναισθήματα του.

xx