Εχεις κι εσύ μια δουλειά γραφείου που δε σου επιτρέπει καθόλου να κινείσαι; Νιώθεις ότι «σκουριάζεις» κάθε μέρα όλο και πιο πολύ; Λογικό, ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να είναι όλη μέρα μπροστά από μια οθόνη ενός υπολογιστή. Αυτό, έχει επίπτωση στα μάτια, στην όραση, στη διάθεση. Γι’αυτό και πρέπει να βάλεις στην καθημερινότητά σου κάποια πράγματα, ώστε να είσαι και να παραμείνεις υγιής, παρά την καθιστική ζωή.

Ποια είναι αυτά;


1.    Ξεκούρασε τα μάτια σου


Η συνεχής επαφή με την οθόνη του υπολογιστή, κουράζει και πολλές φορές βλάπτει τα μάτια. Κάθε μια ωρίτσα λοιπόν, προσπάθησε να τα ξεκουράζεις, με το να κοιτάς αλλού, να μιλήσεις με συναδέλφους, να γράψεις κάτι σε χαρτί ή οτιδήποτε. Επίσης, εάν δεν σου αποσπά την προσοχή, καλό είναι να βλέπει παράθυρο το γραφείο σου, ώστε και να χαλαρώνει το βλέμμα σου προς τα εκεί, και φυσικά να φτιάχνει και η διάθεσή σου, αγναντεύοντας τη θέα.

2.    Φτιάξε την οθόνη του PC σου σωστά


Και γενικά, όλο τον υπολογιστή. Η οθόνη του υπολογιστή σου πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος με τα μάτια σου –μπορείς να βάλεις για παράδειγμα λίγα βιβλία κάτω από την οθόνη-, το ποντίκι να μην κουράζει τον καρπό σου (υπάρχει και ειδικό stand «ξεκούρασης» του καρπού) και πολλά πολλά ακόμα.

Δες εδώ 6 τρόπους για να γυμναστείς ενώ κάθεσαι στο γραφείο.

3.    Πάρε καλή καρέκλα


Εκτός από τα προβλήματα όρασης και ψυχολογίας, μπορεί να προκύψουν και πολλά μυοσκελετικά προβλήματα. Γι’αυτό, μια καλή καρέκλα, που προστατεύει τη μέση, την πλάτη και τον αυχένα, θα σε απαλλάξει –ή τουλάχιστον θα μειώσει- τους κινδύνους τέτοιας φύσης. 

Έτσι θα οργανώσεις γρήγορα και σωστά το γραφείο και το PC σου.

4.    Απόφυγε το ασανσέρ


Αφού κάθεσαι που κάθεσαι όλη μέρα, γιατί πρέπει να πάρεις και το ασανσέρ για να ανέβεις στον τρίτο όροφο; Πήγαινε με τα πόδια για να ξεσκουριάσεις λίγο!

5 συνήθειες που κάνουν κακό όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην τσέπη σου!

5.    Κάνε διαλείμματα και σήκω


Μην το παίρνεις σερί και κάθεσαι οκτώ ώρες συνεχόμενες στο γραφείο σου. Προσπάθησε να σηκώνεσαι κάθε μια-δυο ωρίτσες, πήγαινε μια βόλτα μέσα στο γραφείο ή κάνε και μικρές διατάσεις για να ηρεμήσεις τους μύες του αυχένα, των χεριών και των ποδιών σου.

6.    Μείνε ενυδατωμένη


Νερό και πάλι νερό. Βοηθάει παντού. Και στο κουρασμένο σου κορμί.

7.    Μετά τη δουλειά, οπωσδήποτε γυμναστική


Ή και πριν. Μη σου πω και κατά τη διάρκεια! Από τη στιγμή που ξέρεις πως η καθημερινότητά σου περιλαμβάνει τουλάχιστον οκτώ ώρες καθισιού, τότε ένταξε στο πρόγραμμά σου γυμναστική. Είτε πριν πας στη δουλειά, είτε μετά!

6 λόγοι για να γραφτείς το χειμώνα στο γυμναστήριο.