Πόσο χρόνο σπαταλάμε, ψάχνοντας πράγματα στο ακατάστατο γραφείο μας  ή προσπαθώντας να θυμηθούμε κωδικούς πρόσβασης και μετά από μία ώρα ψάξιμο είμαστε έτοιμες να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο; Νεύρα, χάσιμο χρόνου, απόσπαση προσοχής -άντε να περάσεις τα μαθήματα που χρωστάς- και χάσιμο χρημάτων -ε ναι, αφού δεν το βρίσκεις αυτό που θέλεις τελικά και αναγκάζεσαι και αγοράζεις άλλο.

Μήπως να ξεκινήσεις, με τον καινούριο χρόνο, να γίνεις πιο οργανωτική και λιγότερο τσαπατσούλα; Με τη βοήθεια του Υolo, μπορείς!

Κωδικοί πρόσβασης

Ξεχνάς συνέχεια τους κωδικούς σου; Πάρτο αλλιώς!

 

1. Όταν επιλέγεις έναν κωδικό πρόσβασης, πρέπει καταρχάς να επιλέξεις κάτι που μπορείς να θυμάσαι.

2. Μπορείς να γράψεις τον κωδικό πρόσβασης και να τον φυλάξεις σε ένα ασφαλές σημείο. Δεν είναι καλή ιδέα, όμως, να τον κολλήσεις στο κάτω μέρος του laptop ή μέσα στο συρτάρι του γραφείου. 

3. Για περισσότερη ασφάλεια, χρησιμοποίησε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε διαφορετική χρήση. Με άλλα λόγια, άλλο κωδικό πρέπει να έχεις για ένα λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης και άλλον για έναν online τραπεζικό λογαριασμό.


Οργάνωση γραφείου

Θεωρείς ότι ... ο χαμός στο γραφείο σου δε σε βοηθά στο να συγκεντρωθείς στο διάβασμα της εξεταστικής; Πάρε μερικές συμβουλές και δες μερικές φωτογραφίες για να γίνεις καλή...νοικοκυρά και άριστη φοιτήτρια!

1. Μέσα αποθήκευσης


Συρτάρια, φάκελοι και ό,τι μπορείς να φανταστείς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο αποθήκευσης χαρτιών, μολυβιών και βιβλίων. Μπορείς να φτιάξεις και εσύ τέτοια βοηθητικά.. εργαλεία, καθώς έτσι θα γλιτώσεις χρήματα και παράλληλα θα έχουν το δικό σου στυλ!

2. Κατηγοριοποίησε τα πράγματά σου


Αποφάσισε ποια υλικά χρησιμοποιείς συχνότερα, ώστε να τα βάλεις πιο μπροστά στο γραφείο και να είναι άμεσα διαθέσιμα και βάλε κάθε υλικό σε διαφορετικό σημείο και μέσο αποθήκευσης. Έτσι, δε θα χάνεις χρόνο, ψάχνοντας ώρες ατελείωτες ένα... στιλό.

3. Μάζεψε τα καλώδια


Τηλέφωνο, υπολογιστής, φορτιστές, τηλεόραση, όλα αυτά και πολλά άλλα, ναι μεν σε βοηθούν να... ξεχαστείς από το διάβασμα, από την άλλη όμως δημιουργούν έναν απίστευτο όγκο από καλώδια. Ξεκίνα, λοιπόν, να τα περάσεις όλα σε ένα πάνω στον τοίχο με ένα κανάλι ή όταν πρόκειται για μικρά καλώδια ή usb, υπάρχουν και πολλά gadgets που θα σε βοηθήσουν να.. ανασάνεις.

4. Αγόρασε έξυπνα gadgets


Είναι οικονομικά και άκρως πρακτικά! Τα gadgets γραφείου σου βρίσκουν χώρο από το πουθενά και μόλις τα αποκτήσεις, αναρωτιέσαι πως έκανες μακριά τους τόσο καιρό. Για παράδειγμα, που να βάζεις τον καφέ σου, χωρίς να χυθεί και χωρίς να πιάνει χώρο; Δες την παρακάτω φωτογραφία!