Κι όμως! Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να κάνουν τα πράγματα καλύτερα ….εκεί κάτω. Ο κόλπος της γυναίκας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις στη διάρκεια της ζωής μας και καλό θα ήταν, όσο μπορούμε να τρεφόμαστε σωστά, για να έχουμε έναν ισχυρό οργανισμό, απέναντι σε λοιμώξεις και βακτήρια. Ποιες είναι αυτές οι τροφές που πρέπει να εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας;


1.    Γλυκοπατάτα


Οι γλυκοπατάτες είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, στοιχείο που κρατά τον κόλπο σου υγιή.

Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον κόλπο σου.


2.    Χυμός κράνμπερι


Με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ο χυμός από κράνμπερι βοηθά στην προστασία από κακά βακτήρια που υπάρχουν στην ευαίσθητη περιοχή.
3.    Γιαούρτι


Ο κόλπος σου χρειάζεται προβιοτικά για να κρατηθεί το pH του ισορροπημένο. Ο πιο εύκολος τρόπος για γίνει αυτό, είναι να τρως γιαούρτι!

Δες εδώ 5 περίεργα πράγματα ομορφιάς που κάνουν οι γυναίκες... εκεί κάτω.


4.    Πρασινάδες


Δηλαδή σπανάκι, μπρόκολο, μαρούλι, κουνουπίδι. Όλα αυτά βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, η οποία αυξάνει τη διέγερση αλλά και τη λίπανση του κόλπου.


5.    Αβοκάντο


Το αβοκάντο έχει πολλά «καλά λιπαρά», λιπαρά που είναι ό,τι πρέπει για την ευαίσθητη περιοχή –άλλωστε, βοηθά και στην αύξηση της λίμπιντο.

Δες εδώ πώς θα φροντίσεις σωστά την περιοχή εκεί... κάτω!


6.    Σπόροι κολοκύθας


Οι σπόροι κολοκύθας (κολοκυθόσποροι) είναι μια μεγάλη πηγή ψευδαργύρου, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ξηρότητας και της φαγούρας αλλά και να ρυθμίζει τις ορμόνες του εμμηνορροϊκού κύκλου. Ψευδάργυρο μπορείς επίσης να πάρεις από τα κάσιους, το κουκουνάρι, τα καρύδια και τα στρείδια.


7.    Μαύρη σοκολάτα


Κι όμως! Η μαύρη σοκολάτα, λόγω των αντιοξειδωτικών που έχει, θα σε βοηθήσει να έχεις μια υγιή ευαίσθητη περιοχή!

Επίσης, δες εδώ τις τροφές που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα.