Δεν ξέρω αν πρέπει να κατηγορήσουμε τις μαμάδες, τις γιαγιάδες ή τις θείες μας, τις αδερφές ή τις κολλητές μας, για όσα έχουμε πιστέψει κατά καιρούς και που δεν είναι καν αλήθεια. Τυχαίο παράδειγμα το σουτιέν, βάζω στοίχημα πως νιώθεις τύψεις όταν πέφτεις για ύπνο χωρίς να το βγάλεις, μιας και σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου για το πόσο βλάπτει το στήθος σου. Το πιστεύεις στ' αλήθεια όμως αυτό;

Ακολουθούν 10 μύθοι για τα σουτιέν που πίστευες από πάντα:

giphy (3)

1. Όταν φοράς σουτιέν στον ύπνο αυξάνεις τις πιθανότητες να πάθεις καρκίνο του μαστού και γενικώς να βλάψεις το στήθος σου. Κοιμήσου ήσυχα, είτε με σουτιέν είτε χωρίς γιατί δεν προκαλεί τίποτα - έλεος.

giphy (10)

2. Ταυτόχρονα όμως δίνεις στο στήθος σου ένα αξιοπρεπές σχήμα. Λες και από αυτό θα κριθούν όλα. Μακάρι να το σουλούπωνε έτσι απλά ένα σουτιέν και να του έδινε το σχήμα που θα θέλαμε.

giphy (4)

3. Η μπανέλα βλάπτει κι αυτή το στήθος σου. Ντε και καλά να φέρουμε την καταστροφή, έτσι;

giphy (5)

4. Η έντονη άσκηση (φορώντας παράλληλα το σουτιέν σου) βοηθάει το στήθος σου να είναι στητό. Ποιός ξέρει πόσες γενιές και γενιές έχουν πιστέψει σ'αυτό το πράγμα.

giphy (6)

5. Τα σουτιέν σου χρειάζονται πλύσιμο μια φορά το μήνα ή και λιγότερο. Τι πράγματα είναι αυτά δηλαδή! Όποτε θέλεις θα τα πλύνεις, ακόμη και κάθε 3 μέρες αν το κρίνεις απαραίτητο.

giphy (7)

6. Και ότι πρέπει να τα πλύνεις με απορρυπαντικό για ευαίσθητα/μάλλινα. Ούτε αυτό ισχύει φυσικά. Δε θέλουμε κανένα απορρυπαντικό που θα μαλακώσει και θα χαλαρώσει την υφή τους, μιας και το ζητούμενο είναι να κρατούν καλά το στήθος.

giphy (8)

7. Και ότι αν τα βάλεις στο πλυντήριο θα καταστραφούν. Το έχεις δοκιμάσει ποτέ; Εγώ πολλές φορές και δεν έχει παθαίνει κανένα σουτιέν τίποτα απολύτως. Φυσικά πρέπει να επιλέξεις το σωστό πρόγραμμα πλύσης!

giphy (9)

8. Έχεις το ίδιο νούμερο σουτιέν σε όλες τις εταιρίες. Ούτε καν όμως. Αν ήταν έτσι δε θα είχαμε αλλάξει πόσα σουτιέν, δε θα αγχωνόμασταν για το αν εφαρμόζουν καλά και θα τα αγοράζαμε με κλειστά μάτια.

giphy (12)

9. Αν έχεις μεγάλο στήθος, προετοιμάσου να φορέσεις τρισάθλια σουτιέν. Αν ψάξεις καλά, θα βρεις τέλεια σχέδια και χρώματα. Το θέμα είναι ότι όντως τα μικρά νούμερα έχουν μεγαλύτερη ποικιλία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εσύ που έχεις μεγάλο στήθος είσαι καταδικασμένη να φοράς μπανάλ σουτιέν.

giphy (11)

10. Υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος για να βάλεις το σουτιέν σου. Δεν παίζει αυτό! Εγώ πρώτα το κουμπώνω και μετά το φοράω, ε τί, να ταλαιπωρηθώ;