Με δεδομένο ότι την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα online ψωμί και τυρόπιτα από το φούρνο, μπορώ να πω πως σ' αυτό τον πλανήτη πια όλα είναι πιθανά. Οι online αγορές όπως και να το κάνουμε έχουν άλλη χάρη. Τα πάντα συμβαίνουν εύκολα και γρήγορα, μιας και οτιδήποτε θέλεις να αγοράσεις είναι μερικά κλικ μακριά - από το μπλουζάκι που σου γυάλισε, μέχρι ο καφές και το πρωινό σου.

Το online shopping έπαψε εδώ και πολύ καιρό να είναι κάτι ξένο, το εμπιστεύεσαι πλέον με κλειστά μάτια επειδή ξέρεις ότι καταβάθος σου διευκολύνει τη ζωή. Τώρα θα μου πεις, πώς εμπιστεύεσαι να δώσεις τα στοιχεία σου δεξιά κι αριστερά; Ούτε μου έχει συμβεί ποτέ τίποτα περίεργο, ούτε και σε φίλο/φίλη μου. Εξάλλου, οι προπληρωμένες κάρτες να' ναι καλά!

Ακολουθούν 13 μυστικά που θέλω να ξέρεις για τις online αγορές, έτσι για να ψωνίζεις ακόμη πιο άνετα!

1. Φοιτητική έκπτωση. Συνήθως, στα μεγάλα διεθνή sites που βλέπεις κάτι τεράστια student discounts, εμείς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Και λέγοντας εμείς, εννοώ όλους τους Έλληνες φοιτητές ή τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων, που έχουν το κλασικό πάσο της σχολής. Εύχομαι να πέφτω έξω και να υπάρχει κάποιο site που θα δώσει και στους δικούς μας φοιτητές αυτό το σημαντικό ποσοστό έκπτωσης των 15-20%, αλλά έχω την αίσθηση ότι απευθύνονται στους φοιτητές με διεθνές πάσο. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνείς με το site και να ενημερώνεσαι πριν κάνεις την αγορά σου.

2. Τσέκαρε το ιστορικό της τιμής κάποιων προϊόντων. Αν θέλεις να τσεκάρεις τις διακυμάνσεις των τιμών στο Amazon.com, μπορείς να επισκεφτείς το camelcamelcamel, να βάλεις το link του προϊόντος που θέλεις και να τσεκάρεις πόσο έχει πέσει ή πόσο έχει ανέβει η τιμή του.

3. Πριν αγοράσεις, κάνε έρευνα αγοράς. Όπως ακριβώς θα έκανες και στις βιτρίνες, κάνε και μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου, ακολουθώντας την ίδια τακτική. Γιατί να πάρεις το πρώτο προϊόν που θα βρεις, ενώ μπορείς να το βρεις πολύ πιο χαμηλά αν ψάξεις και σε μερικά ακόμη sites;

rotating closet girls just want to have fun

4. Αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο, να είσαι ακριβής. Έστω ότι ψάχνεις ένα μαύρο φόρεμα, γιατί να δεις όλη τη φετινή κολεξιόν μέχρι να το πετύχεις; Κοιτώντας χιλιάδες προϊόντα αυξάνεις και τις πιθανότητες να ξοδέψεις περισσότερα. Γι' αυτό βάλε στα φίλτρα τι ακριβώς είναι αυτό που ψάχνεις, από το χρώμα μέχρι πόσο μακριά ή κοντά θέλεις τα μανίκια και γλίτωσε χρήματα.

5. Βρες τις διαστάσεις σου και μην αγοράζεις στην τύχη. Να σου πω ότι έχω ήδη δυο κομμάτια που ήταν πιο μικρά και απλά κάθονται στην ντουλάπα μου περιμένοντας μήπως γίνει αυτό το θαύμα και μου χωρέσουν. Γιατί να ξοδεύεις έτσι τα χρήματα σου; Κάνε τον κόπο να μετρηθείς και να βρεις σε τι νούμερο αντιστοιχούν οι διαστάσεις σου. Κάθε site έχει άλλα μεγέθη!

6. Τα πιο κουλ πράγματα είναι στα μικρά online καταστήματα. Μπορεί να είναι πιο φτηνά κιόλας! Μην ξεχνάς να κοιτάς και τα πιο μικρά διαδικτυακά μαγαζιά, καθώς τόσο τα προϊόντα τους όσο και οι προσφορές που κάνουν, ενδέχεται να σε συμφέρουν περισσότερο.

7. Κι όταν λες vintage, τί εννοείς; Αν θες vintage ρούχα ή αξεσουάρ, το etsy και το ebay είναι αρκετά καλές επιλογές. Από την άλλη να προσέχεις πολύ καλά τις περιγραφές, τα μεγέθη, την εικόνα για να δεις σε τι κατάσταση είναι το προϊόν. Άλλο vintage και άλλο ένα σκέτο κουρέλι που θα χρυσοπληρώσεις.

8. Πριν πάρεις ένα φαινομενικά ''limited edition'' κομμάτι, googlαρέ το! Δε θες να το δεις παντού στο internet, αφού πρώτα θα το έχεις πληρώσει τόσο ακριβά λες και ήταν από χρυσό. Καταλαβαίνουμε ότι πολλά καταστήματα θέλουν να ξεστοκάρουν, αλλά ας καταλάβουμε και το δικό σου πορτοφόλι.

Source

9. Μπες σε sites όπως το RetailMeNot για να βρεις προσφορές. Αν είσαι απελπισμένη για εκπτώσεις, νομίζω βρήκες τον παράδεισο σου!

10. Γράψου σε newsletters για να λαμβάνεις ενημερωτικά mails με προσφορές και promo κωδικούς. Κάτι τέτοιο είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι γιατί μπορεί να βρεθείς να ψωνίζεις από εκεί που δεν είχες κανένα σκοπό να το κάνεις.

11. Πριν πάρεις ρούχο, τσέκαρε τις φωτογραφίες που έχει για να το δεις φορεμένο ή και video με πασαρέλα. Ξέρεις πόσα ρούχα δεν αγόρασα τελικά επειδή κάτι με χάλαγε βλέποντας το φορεμένο;

Happy-dance

12. Αν πάρεις κάτι από το Amazon.com και μέσα σε 7 μέρες το βάλουν σε έκπτωση, να ξέρεις ότι στη χρωστάνε και σένα. Ίσως να χρειαστεί να τους στείλεις ένα μήνυμα για να πάρεις την έκπτωση, αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.

13. Να ακολουθείς τα αγαπημένα σου online stores στα διάφορα social media. Κάπως έτσι θα είσαι διαρκώς ενημερωμένη!

xx