Τι σου λέω κι εσένα τώρα, σε μια χώρα που οι περισσότεροι νέοι είναι άνεργοι και μόνο απαισιόδοξα μπορούν να δουν το μέλλον…

Ναι, σίγουρα, το να βγάζεις λεφτά σήμερα είναι δύσκολο. Αλλά δεν συζητάμε για αυτό καθεαυτό. Συζητάμε πόσο σημαντικό είναι να μάθεις να είσαι –ή να προσπαθείς να είσαι- οικονομικά ανεξάρτητη.

Το να είσαι οικονομικά ανεξάρτητη, σημαίνει ότι δεν εξαρτάσαι από κανέναν.

Δεν πρέπει να παρακαλέσεις για να σου δώσουν χρήματα για κάτι που θέλεις, δεν χρειάζεται να εξαρτάσαι από γονείς ή γκόμενο. Κι αυτό γιατί βγάζεις τα δικά σου χρήματα, και μπορείς με αυτά να κάνεις ό,τι θέλεις!

Τι γίνεται όταν βγάζεις παραπάνω χρήματα από το αγόρι σου;


Το να είσαι οικονομικά ανεξάρτητη, σημαίνει πως νιώθεις ότι κάνεις κάτι καλά.

Οταν βγάζεις χρήματα, νιώθεις δυναμική, σίγουρη για τον εαυτό σου, καλή σε αυτό που κάνεις, χρήσιμη στην κοινωνία, έξυπνη, ώριμη και πολλά πολλά ακόμα συναισθήματα. Δεν νιώθεις μειονεκτικά, είσαι καλά με τον εαυτό σου και αυτό σημαίνει πολλά!

Το να είσαι οικονομικά ανεξάρτητη, σημαίνει ότι μπορείς να αγοράσεις τα πράγματα που θέλεις.

Και γενικά, να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, χωρίς τύψεις ότι κάποιος άλλος σε επιδοτεί! Υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση αυτό; Να μπορείς να αγοράσεις ό,τι θέλεις, να κάνεις ό,τι έχεις ονειρευτεί, να ξοδέψεις ό,τι γουστάρεις. 

Πώς θα περάσεις τον μήνα με τον (πολύύύ) μικρό μισθό σου.

Το να είσαι οικονομικά ανεξάρτητη, σημαίνει ότι δημιουργείς πιο υγιείς σχέσεις.

Τι εννοούμε; Οταν βγάζεις μόνη σου χρήματα, επιλέγεις τους ανθρώπους γύρω σου με βάση το αν σου ταιριάζουν και όχι με βάση πόσο τους έχεις ανάγκη οικονομικά. Και όταν αυτή η σχέση τελειώσει, είτε είναι ερωτική, είτε φιλική, φεύγεις, γιατί δεν εξαρτάσαι οικονομικά από τον άλλον, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, πολλές φορές θα έπρεπε να παραμείνεις σε μια σχέση μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείς να φύγεις. Έτσι, η σχέση δεν είναι υγιής, αλλά εξαρτημένη.