Κοιτάω το κινητό μου για να τσεκάρω την ώρα, πάλι έχει πάει 12, ''δεν πάει άλλο μ' αυτή την κατάσταση'' σκέφτομαι. Την επόμενη μέρα βάζω ξυπνητήρι στις 9:40, το κλείνω, ξανακοιμάμαι και όταν με το καλό σηκώνομαι έχει πάει 12:30. Πάλι δεν πάει άλλο μ' αυτή την κατάσταση. Ένα από τα ταλέντα που θα ήθελα να έχω είναι να μπορώ να χορταίνω ύπνο και να ξυπνάω νωρίς, με όρεξη και μπρίο - τί εννοείς δεν είναι ταλέντο αυτό; Σκέτο χάρισμα είναι! 

Αν αγαπάς τον ύπνο όπως εγώ, ακολούθησε τα παρακάτω για να γίνεις (μαζί σου και γω) πρωινός τύπος - ναι, από τους πολύ πρωινούς. Σύμφωνα με έρευνα, τα άτομα που ξυπνούσαν πολύ νωρίς είχαν καλύτερη επίδοση στη δουλειά τους και περισσότερη ενέργεια! 

Για προσπάθησε να κάνεις αυτά:

1. Κλείσε το facebook. Κάτσε να σου εξηγήσω πρώτα, μην ταράζεσαι. Όταν λέω κλείσε, εννοώ βγες από το facebook αρκετή ώρα πριν κοιμηθείς. Αν και το δικό μου θέμα δεν είναι πλέον το facebook, αλλά το instagram. Εκεί κι αν μπορώ να χαζεύω για ώρες! Να ξέρεις ότι για να γίνεις πρωινό τύπος πάντως πρέπει να το δουλέψεις από το προηγούμενο βράδυ. Άσε το κινητό στην άκρη γιατί αυτές τις ώρες που σπαταλάς εκεί, θα τις αναζητάς σαν τρελή το πρωί.

2. Κοιμήσου νωρίς ή έστω όχι πολύ αργά. Ένας μέσος άνθρωπος χρειάζεται 8 ώρες ύπνου, φαντάζομαι το ίδιο κι εσύ - ίσως και λίγο παραπάνω αν κρίνω από μένα. Οφείλεις να ακούσεις το σώμα σου και τις ανάγκες του, γι' αυτό κοιμήσου τόσο νωρίς ώστε να μπορείς να ξυπνήσεις άνετα το πρωί σε μια φυσιολογική ώρα.

3. Βάλε το ξυπνητήρι πιο νωρίς απ' ότι πρέπει. Αυτό είναι το αγαπημένο μου, γιατί ξυπνάς κι όταν συνειδητοποιείς ότι έχεις άλλη μισή ώρα ύπνου πάει η καρδιά σου στη θέση της. Αν, ας πούμε, πατήσεις το snooze, ο στόχος θα είναι να έχεις σηκωθεί ήδη πριν χτυπήσει ξανά το ξυπνητήρι. Το να το βάζεις 1' αργότερα συνέχεια, δε βοηθάει πουθενά και τρέχεις μετά για να προλάβεις.

4. Άνοιξε και κανένα παράθυρο. Μπορεί να ακούγομαι σαν τη μαμά σου, αλλά ισχύει πως το φως και ο ήλιος επιδρούν τρομερά θετικά στη διάθεση μας. Μόλις δεις τον ήλιο και φωτιστεί λίγο το δωμάτιο σου, θα ξεχάσεις και το πρωινό ξύπνημα και όλα - εκτός βέβαια κι αν πρέπει να ξυπνήσεις όσο είναι ακόμη σκοτάδι έξω.

5. Μπες στην πρωινή σου ρουτίνα για να ξεχάσεις πόσο νυστάζεις. Πλύνε πρόσωπο, πλύνε δόντια, φτιάξε μαλλιά, ντύσου, βάψου, κάνε ό,τι θες αρκεί να είσαι απασχολημένη και να μην επιστρέψεις στο κρεβάτι σου. Φτιάξε καφέ αν θες, εμένα δε με ξυπνάει αλλά ίσως και να δίνει την ψευδαίσθηση ότι το σύστημα σου λειτουργεί καλύτερα από τις πρώτες γουλιές.

Καλή τύχη!

xx