Το κανε πάλι το θαύμα της η μαμά σου και το φετινό τραπέζι των γιορτών ήταν το καλύτερο των τελευταίων 10 χρόνων. Έφαγες όσο δεν είχες φάει τον τελευταίο μήνα, το ριξες για τα καλά στα γλυκά, ήπιες αναψυκτικά και ποτά λες και δε σ' ένοιαζαν οι θερμίδες. Μετά από τα τόσα αλλεπάληλα τεράστια γεύματα, ήρθε η ώρα να καθαρίσεις λίγο τον οργανισμό σου. Σε τρώνε οι τύψεις σου, ε; Ορίστε τι χρειάζεσαι για να κάνεις την αποτοξίνωση σου:

1. Τεράστιες ποσότητες νερού. Άσε στην άκρη τα αναψυκτικά, τους καφέδες, τα κρασιά και τα ποτά που έπινες με άνεση αυτές τις μέρες. Συνόδευε τα γεύματα σου με νερό ή χυμό. Ανάμεσα στα γεύματα, να θυμάσαι και πάλι να πίνεις νερό για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου και να επανορθώσεις για τη ζημιά που του έκανες. Συμβουλή: να κυκλοφορείς μέσα στο σπίτι με ένα μπουκάλι νερό, έτσι μωρέ, για να μην ξεχνιέσαι.

2. Πράσινο τσάι. Οι τοξίνες κάνουν πάρτι και κάπως πρέπει να τις ξεφορτωθείς! Το συκώτι σου φίλτραρε όλο το αλκοόλ που κατανάλωσες, εσύ έπινες και η τύχη σου δούλευε. Καιρός να κάνεις ένα δώρο στον οργανισμό σου και να το ρίξεις στο νερό και στο πράσινο τσάι, που θα βοηθήσει το συκώτι σου να λειτουργήσει καλύτερα.

3. Βιταμίνη C. Αυτή κι αν τη χρειάζεσαι για να σωθείς από τις τοξίνες! Φυσικά, η βιταμίνη από μόνη της δεν αρκεί, οφείλεις να ακολουθήσεις και τα υπόλοιπα 3 βήματα.

4. Υγιεινές τροφές. Δε σου λέω να πεινάσεις και να τιμωρήσεις τον εαυτό σου που έφαγε λίγο παραπάνω, αλλά να προσέξεις τί θα τρως από δω και πέρα. Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν πλέον την τιμητική τους και παίρνουν τη σειρά όλων των γλυκών που είχε το τραπέζι σου όλες αυτές τις μέρες.

Κρύψε τη ζυγαριά για μερικές εβδομάδες καλού κακού!

xx