Η μάσκα που αγόρασες ή που σου πρότεινε η κομμώτρια σου, κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται υγιή και πιο λαμπερά από ποτέ. Να ξέρεις όμως ότι φυσικά προϊόντα ή τρόφιμα μπορούν να πετύχουν το ίδιο αλλά και ακόμη καλύτερα αποτελέσματα - κι όμως γίνεται! Για να πετύχεις λοιπόν την ιδανική φυσική θεραπεία αναδόμησης της τρίχας, δοκίμασε τα παρακάτω προϊόντα και θα δεις πόσο λαμπερά και ανανεωμένα θα είναι τα μαλλιά σου.

1. Αβοκάντο. Φαίνεται λοιπόν ότι το αβοκάντο βοηθάει τα μαλλιά σου να αποκτήσουν ακόμη περισσότερη λάμψη και καταπολεμάει τη θαμπάδα που έχουν όταν απέχεις για καιρό από προϊόντα προορισμένα για την φροντίδας της τρίχας. Πέρνα 1-2 αβοκάντο από τη μέση περίπου της τρίχας μέχρι τις άκρες, περίμενε για 20' κι έπειτα λούσε τα μαλλιά σου και βάλε κανονικά το conditioner σου. Ετοιμάσου για υπέρλαμπρα αποτελέσματα!

2. Καρύδα. Μαζί με την καρύδα θα παλέψετε τις σπασμένες σου άκρες - πόσο μεγάλο βάσανο αυτό! Λίγες σταγόνες από λάδι καρύδας αρκούν για να εξαφανίσεις την ψαλίδα σου. Βάλε το λάδι στο χέρι σου και πέρασε το από τη μέση της τρίχας μέχρι τις άκρες σου για να δυναμώσουν.

3. Ξύδι από μήλο. Όχι πια θαμπά και άτονα μαλλιά! Χρησιμοποίησε το για ένα μήνα και θα δεις θεαματική αλλαγή - μόνο που πρέπει να τα ξεβγάζεις καλά, εκτός να θες να μυρίζεις ολόκληρη σαν σαλάτα. 

4. Καλαμποκάλευρο. Δεν προλαβαίνεις να λουστείς, σου τελείωσε το dry shampoo και θες να βγάλεις αμέσως τη λιπαρότητα από τα μαλλιά σου; Βάλτο στη ρίζα της τρίχας κι έπειτα τίναξε τα μαλλιά σου για να φύγει εντελώς. Θα δεις ότι η λιπαρότητα θα έχει απομακρυνθεί μαζί με το καλαμποκάλευρο!

5. Σαμπάνια. Κι όμως! Λίγη σαμπάνια πάνω στις ανταύγειες σου θα ανανεώσει το χρώμα τους και θα αποτρέψει το ξεθώριασμα.

6. Αυγά. Προκειμένου να ενισχύσεις την αντοχή της τρίχας και να την κάνεις πιο δυνατή από ποτέ, εφάρμοσε ένα χτυπημένο αυγό σε στεγνά μαλλιά και στη συνέχεια, τύλιξε τα με μια πετσέτα για 20'. Μετά ξεπλένεις με αρκετό νερό και έχεις τα πιο λαμπερά μαλλιά!

7. Μαγιονέζα. Μετά το λούσιμο, κάνε μασάζ με μαγιονέζα από τη ρίζα της τρίχας μέχρι την άκρη, βάλε το σκουφάκι που έχεις για την πισίνα για 20' κι έπειτα ξέβγαλε πολύ καλά με πολύ πολύ ΠΟΛΥ νερό. Δεν έχεις μεταξένια μαλλιά τώρα;

8. Κέτσαπ. Ιδανικό για σένα που έχεις βάψει τα μαλλιά σου και βλέπεις ότι το χρώμα αρχίζει να ξεθωριάζει από τα ανέμελα μπάνια στις πισίνες. Τι πρέπει να κάνεις; Βάλε κέτσαπ στις παλάμες σου, πέρνα τη στα μαλλιά σου και κράτησε τη (άμα αντέχεις) για 20'. Λούσου όσο πιο καλά μπορείς - γιατί αλλιώς αυτή η μυρωδιά στα μαλλιά δεν παλεύεται! Το χρώμα σου πάντως θα επανέλθει στα φυσιολογικά του.

9. Τσάι. Για σένα που θέλεις λαμπερά μαλλιά και να διατηρήσεις το χρώμα σου (ειδικά αν είναι σε σκούρους τόνους, πχ καστανό), μπορείς επίσης να τα ξεπλύνεις με τσάι!

10. Γιαούρτι. Έτσι, θα μακρύνουν πολύ πιο γρήγορα. Κάνεις μασάζ με γιαούρτι στο κρανίο σου (εδώ έβαλες κέτσαπ, στο γιαούρτι θα κολλήσεις;) ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και να μακρύνει το μαλλί σε χρόνο ρεκόρ. Μην κρατήσεις το γιαούρτι για μεγάλο διάστημα, μόλις 15' αρκούν.

11. Μέλι. Για να φτιάξεις μάσκα μαλλιών, ανακάτεψε σε ίση αναλογία, μέλι με λάδι και θα πετύχεις την πιο τέλεια και φυσική μάσκα αναδόμησης μαλλιών!