Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς είναι μια πολύ καλή αφορμή για να αναθεωρήσεις τη σχέση σου με το φαγητό. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις συνήθειες χρόνων και να διορθώσεις τον τρόπο και τις τροφές που τρως. Η νέα σου δουλειά έκανε τα γεύματα σου ακανόνιστα, η νέα σου σχέση σε γέμισε πολλές περιττές θερμίδες και τα κιλά που ήθελες να χάσεις έμειναν στους γοφούς σου για τα καλά. Σε περίπτωση που φέτος έχεις πάρει απόφαση να τρως πιο υγιεινά και να αφήσεις πίσω την junk ζωή που έκανες, ευκαιρία να ακολουθήσεις αυτές τις 5 συμβουλές:

1. Κάνε πρόγραμμα για τη διατροφή σου. Κάπως έτσι θα οργανωθείς στις αγορές από το σούπερμαρκετ, θα ξέρεις τι φαγητό έχεις να προετοιμάσεις για την επόμενη μέρα (ή έστω τί να ζητήσεις από τη μαμά σου να μαγειρέψει) και, το σημαντικότερο, θα έχεις ποικιλία στη διατροφή σου. Φαντάζομαι στο νέο σου ξεκίνημα την τιμητική τους θα έχουν οι σαλάτες και τα φρούτα.

2. Να μετράς μπουκιές και όχι θερμίδες. Δε βαρέθηκες πια να έχεις 500 εφαρμογές για να υπολογίζεις θερμίδες; Αντί να μειώνεις τις θερμίδες που δέχεσαι, μείωσε τις μπουκιές σου. Μην τις μειώσεις όμως θεαματικά από την πρώτη κιόλας μέρα, σιγά σιγά!

3. Βρες πιο υγιεινά σνακ για τη δουλειά ή τη σχολή. Μέσα στο καθημερινό σου τρέξιμο, ούτε καν που προλαβαίνεις να σκεφτείς τη σωστή διατροφή που θα έπρεπε να ακολουθείς και τρως πραγματικά ό,τι βρεις μπροστά σου. Μερικές ιδέες: αντί για το σάντουιτς που τρως το μεσημέρι, συνδύασε φρούτα και λαχανικά, αντί για το ρόφημα σοκολάτας που αγοράζεις κάθε πρωί, πάρε ένα φυσικό χυμό και στη θέση της σοκολάτας γάλακτος, καλύτερα πάρε υγείας.

4. Μην αφήνεις το στομάχι σου άδειο για ώρες. Γιατί μετά από τις 15 ώρες που έχεις να φας είναι απολύτως λογικό να πέσεις με τα μούτρα σε ό,τι βρεις μπροστά σου. Το θέλουμε κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια. Βάλε τουλάχιστον μια μπάρα δημητριακών στην τσάντα σου για ώρα ανάγκης, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πόσο busy μπορεί τελικά να γίνει μια αρχικά χαλαρή ημέρα.

5. Άφησε και λίγο φαγητό στο πιάτο σου. Έτσι ρε παιδί μου, για να κρατάμε τους τύπους. Μην τρως μεγάλες ποσότητες, μπορείς να τρως λίγο απ' όλα ή σε δόσεις.

xx