Οχι, δεν έχουμε καμία πρόθεση να κρύψουμε τι πραγματικά νιώθουμε από το σύντροφό μας. Μερικές φορές όμως προτιμάμε την ασφάλεια μιας κλισέ φράσης που μπορεί και να έχει πολλές διαφορετικές αναγνώσεις. Ή απλώς έτσι έχουμε μάθει να εκφραζόμαστε -κι ο καθένας ας καταλάβει ό,τι θέλει. Να, όπως για παράδειγμα, όταν λέμε:

Πέντε λεπτάκια

Five More Minutes

Θα σηκωθώ σε πέντε λεπτάκια. Ή θα είμαι έτοιμη σε πέντε λεπτάκια. Ή θα κλείσω το τηλέφωνο με την κολλητή μου σε πέντε λεπτάκια. Σε κάθε περίπτωση, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να διαρκέσει πέντε λεπτάκια. Είναι απλά μια έκφραση, δεν εννοώ 300 δευτερόλεπτα, γι' αυτό σταμάτα να τα μετράς, οκ;

Έχει πλάκα

He's Funny

Εντάξει, δεν είναι σωστό να παραδεχτούμε μπροστά του ότι ο καινουριος συνάδελφός μας είναι πολύ hot, έτσι δεν είναι; Δεν πειράζει όμως να πούμε ότι ένα άλλο αγόρι «έχει πλάκα», γι' αυτό και είναι το μοναδικό σχόλιο που θα ακούσεις να βγαίνει από το στόμα μου για τον κούκλο που μόλις μετακόμισε στον τρίτο!

 

Είσαι καλύτερος

You're Better

Τι κι αν συμφωνήσατε να μην αναφερθείτε ΠΟΤΕ στους πρώην σας! Αργά ή γρήγορα, η κουβέντα θα έρθει στις προηγούμενες σχέσεις σου. Και τότε, άκουσέ με, η μόνη αποδεκτή απάντηση είναι «εσύ είσαι καλύτερος». Από όλους. Τι εννοείς δεν λες ποτέ ψέματα; Θέλεις να μείνετε μαζί; Αυτό θα πεις!

Δεν ήταν ανάγκη

You Don't Have to

Βέβαια, εάν δεν είχε θυμηθεί τα γενέθλιά σου ή την επέτειό σας θα ένιωθες πολύ μεγάλη ανάγκη να του γκρινιάξεις ή να του φέρεις το τηγάνι στο κεφάλι. Οπότε, από μία άποψη, ΗΤΑΝ ανάγκη... H δική του ανάγκη για επιβίωση! Αλλά ας είμαστε ευγενικά κορίτσια... Δεν έπρεπε, μωρέ...

Διάλεξε εσύ

You Can Pick

Μπορεί να αναφέρεται σε μπαράκι, ταινία, παρέα, τόπο διακοπών. Προσοχή όμως, σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε να επιλέξει κάτι που αρέσει σ' εκείνον. Γιατί τότε θα ήταν σαν να δεχόμασταν ότι είμαστε διατεθειμένες να περάσουμε το βράδυ (ή -χειρότερα- τις διακοπές μας) σε ένα μέρος όπου δεν περνάμε καθόλου καλά. Απλά, τους δίνουμε την ευκαιρία να αποδείξουν έμπρακτα ότι δεν είσαι εγωιστικά γουρούνια που σκέφτονται μόνο τον εαυτούλη τους αλλά συνειδητοποιημένοι άντρες σε σχέση που σημαίνει ότι έχουν στο μυαλό τους συνεχώς και τις δικές μας ανάγκες! Μεγάλη τιμή σου κάνουμε, φίλε!

Είμαι μια χαρά!

I'm Fine

Έλα τώρα... Όλοι ξέρουν ότι όταν ένα κορίτσι λέει «είμαι μια χαρά», εννοεί «είμαι χάλια, παρηγόρησέ με τώρα». Και όχι, δεν θα σου πω τι μου φταίει! Να το βρεις μόνος σου!
 

Μ' αρέσουν τα μαλλιά της

I Love Her Hair

Σιγά μη σου πω ότι έχω σκυλιάσει που μίλησες στην πρώην σου. Σιγά μην παραδεχτώ ότι είναι και νοστιμούλα. Σιγά μην αποκαλύψω κιόλας ότι νιώθω μεγάλη ανασφάλεια όταν τη σκέφτομαι. Μπα... Θα κάνω απλώς ένα τάχαμου αδιάφορο, ανώδυνο σχόλιο για εκείνη. Για τα μαλλιά της, ίσως...