Δεν υπάρχει κάτι κακό ή λάθος μ' έναν άντρα που δε θέλει να έχει σχέση, εφόσον όμως αντιμετωπίζει μια τέτοια κατάσταση με τον σωστό τρόπο χωρίς να υπόσχεται, να δίνει ελπίδες και να πληγώνει αισθήματα. Ορισμένοι είναι αρκετά ειλικρινείς και το δηλώνουν μπροστά σου με τα κατάλληλα επιχειρήματα, κάποιοι άλλοι δεν είναι καθόλου και κάποιοι βρίσκονται στη μέση, χωρίς να είναι σίγουροι πως να σου μεταβιβάσουν το μήνυμα. Ορίστε λοιπόν ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες φράσεις που τα καλά παιδιά, τα κακά παιδιά, αλλά κι εκείνα που βρίσκονται στη μέση χρησιμοποιούν για να δείξουν πως δεν ενδιαφέρονται να κάνουν σχέση μαζί σου:

1. «Δε μου αρέσει να βάζω ταμπέλες!»

Αναμφίβολα, θα έρθει η στιγμή που θα αποκαλέσει κάποια ως ...το κορίτσι του. Το έχουμε δει πολλές φορές το έργο. Απλά δεν είναι έτοιμος ή δεν ενδιαφέρεται να βάλει αυτήν την ταμπέλα σ' εσένα.

2. «Το βλέπουμε αργότερα!»

Ή αλλιώς το γνωστό ...«Θα δούμε!». Πώς μεταφράζεται αυτό; Εάν δεν έχει κανονίσει κάτι καλό ή δεν έχει κάποια σοβαρά σχέδια για το προσεχές Σαββατοκύριακο ή για το επικείμενο βράδυ, ίσως κοιτάξει σοβαρά το ενδεχόμενο να βγει μαζί σου. Με λίγα λόγια, σ' έχει στο μυαλό του σαν την έσχατη λύση κι όχι στις προτεραιότητες του.

3. «Δεν είναι ότι το έχω αποκλείσει, αλλά έχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου αυτόν τον καιρό!»

Πιστεύει κι ίσως όχι άδικα (εάν του έχεις δώσει το δικαίωμα), πως η μοίρα της σχέσης σας βρίσκεται εξ ολοκλήρου στα χέρια του κι εξαρτάται από τις δικές του αποφάσεις. Ακόμα λοιπόν κι αν αποφασίσει, πως πρέπει να δώσει μια ευκαιρία σ' αυτό που έχετε, δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε κάτι επίσημο μεταξύ σας.

4. «Δεν είμαι σίγουρος για το τι είναι αυτό που θέλω στην παρούσα φάση!»

Προφανώς, δεν είσαι αυτό που θέλει αυτήν την στιγμή. Εάν ήθελε να είστε μαζί, θα ήταν αρκετά ξεκάθαρο εκ μέρους του.

5. «Αυτή η εβδομάδα/περίοδος είναι πολύ δύσκολη για εμένα!»

Μπορεί να είναι όντως πολύ απασχολημένος, μπορεί και όχι και να πρόκειται για τη συνηθισμένη δικαιολογία. Το μόνο που μπορείς να συμπεράνεις με σιγουριά είναι ότι προς το παρόν δεν πρόκειται να γίνει κάτι μεταξύ σας.

6. «Η πρόταση σου ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά λυπάμαι, δεν μπορώ απόψε!»

Εάν πραγματικά ήθελε να σε δει, θα έβρισκε κάποιον τρόπο να ξεκλέψει λίγο χρόνο από το πρόγραμμα του και να τα καταφέρει. Βέβαια, εάν όντως δε λέει ψέματα πως έχει άλλα σχέδια που δεν μπορούν να αναβληθούν και δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να σε δει απόψε, θα φροντίσει να κανονίσετε άμεσα μέρα και ώρα που θα μπορείτε και οι δύο να βρεθείτε από κοντά.

7. «Δε χρειάζεται να μας απασχολεί τόσο το 'τι έχουμε μεταξύ μας' αυτήν την στιγμή!»

Κατά πάσα πιθανότητα ενδιαφέρεται για εσένα, τουλάχιστον τόσο όσο χρειάζεται για να κρατήσει αυτό που έχετε τώρα. Όμως εάν πραγματικά ήθελε να είστε μαζί, θα τον απασχολούσε πολύ περισσότερο για το τι τρέχει μεταξύ σας και προς τα που πάει όλο αυτό.

8. «Μου αρέσεις, απλά δεν είμαι έτοιμος για σχέση!»

Χιλιοειπωμένο. Κλισέ. Έχει καταντήσει βαρετό! Όταν ακούς κάτι τέτοιο, δεν έχει σημασία εάν του αρέσεις ή όχι, γιατί η αλήθεια είναι πως δε θέλει να κάνει σχέση μαζί σου και ούτε πρόκειται να κάνει, απλά προσπαθεί να στο πλασάρει πιο ευγενικά... Δεν εξηγείται αλλιώς, όταν άτομα που το ξεστομίζουν, κάνουν σχέση μετά από λίγο καιρό. Έτσι ξαφνικά, έγιναν έτοιμοι;

9. «Πιστεύω πως τα πάμε καλά μαζί, όμως δε χρειάζεται να κλείνουμε και τις πόρτες!»

Σίγουρα σε θεωρεί κατάλληλη για σχέση και βλέπει ένα κοινό μέλλον μαζί σου, ωστόσο κατά βάθος πιστεύει πως μπορεί να βρει και καλύτερα, χωρίς όμως να χρειάζεται να σε απομακρύνει, αφού είσαι η εναλλακτική του επιλογή. Φύγε όσο είναι νωρίς!

10. «Πιστεύω πως σου αξίζει κάτι καλύτερο!»

Θέλει να χωρίσετε ή γενικά να τα σπάσετε, όμως θέλει να αποχωρήσει και χωρίς ενοχές απ' όλο αυτό που έχετε. Πώς θα το καταφέρει αυτό; Βάζοντας εσένα εμμέσως να γράψεις τους τίτλους τέλους!

11. «Μάλλον είναι καλύτερο και για τους δυο μας να το κρατήσουμε χαλαρά μεταξύ μας!»

Όπως θα φανταζόταν ο καθένας που το άκουγε αυτό, κατά πάσα πιθανότητα θέλει να είναι μαζί σου είτε για να βγαίνει είτε για να έχει κάποιον να μιλάει είτε για το σεξ είτε απλά για να έχει κάτι, έτσι απροσδιόριστο. Όμως εάν ήθελε πραγματικά να έχει σχέση μαζί σου, δε θα δυσκολευόταν να το πει ή να παίζει παιχνίδια. Θα το ξεκαθάριζε από την αρχή. Εάν ψάχνεις λοιπόν κάποιον για σχέση, αυτός δεν είναι ο τύπος σου.

12. «Δε θα κάνω τίποτα απόψε.»

Δε χρειάζεται να ανησυχείς ή να ψάχνεις για κάποιο κρυφό μήνυμα που πρέπει να μεταφράσεις. Εάν ήθελε παρέα, θα στο ζητούσε.

13. «Αυτήν την στιγμή προσπαθώ να εστιάσω περισσότερο στον εαυτό μου και να ασχοληθώ με τη ζωή μου!»

Δεν πιστεύει πως το να είναι μαζί σου είναι κάτι που θα κάνει τη ζωή του καλύτερη ή πολύ απλά ψάχνει έναν πιο φιλικό κι ευγενικό τρόπο για να διακόψει αυτό που έχετε.

14. «Είναι προτιμότερο να μείνουμε φίλοι!»

Μπορεί όντως να θέλει να είναι φίλος σου και να λέει την αλήθεια, μπορεί και όχι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το σίγουρο είναι πως δε θέλει να είναι το αγόρι σου.

15. «Θα περνούσαμε καλύτερα εάν δεν το βλέπαμε τόσο σοβαρά!»

Κάποια στιγμή ίσως σοβαρέψει κι αποφασίσει να το δει αλλιώς, μόνο που αυτή η στιγμή δεν πρόκειται να έρθει άμεσα και προφανώς, όχι μαζί σου.

Πηγή: neopolis.gr