Η δική μας η γενιά βρέθηκε χαμένη κάπου ανάμεσα σε παραδοσιακό ρομαντισμό και τεχνολογία. Ήξερες ότι οι γονείς σου γνωρίστηκαν μέσα από κοινή παρέα σ' ένα μαγαζί, νορμάλ πράγματα μέχρι εδώ. Η αδερφή σου τον είδε στο facebook και κίνησε γη και ουρανό για να τον γνωρίσει από κοντά δήθεν τυχαία, άντε πες νορμάλ κι αυτό. Εσύ απλά ψάχνεις στις εφαρμογές τον τύπο που θα σου κάνει like και θα του κάνεις like, έτσι να γίνει το περιβόητο matching και να προχωρήσει το πράγμα.

Όπως βλέπεις η γενιά μας καταδικάστηκε να τα ζήσει όλα στο πιο απλό τους: μ' ένα κλικ ερωτεύεσαι, μ' ένα comment εκτιμάς το χιούμορ του, για ένα like χαλάτε τις καρδιές σας και μ' ένα delete - όλο δικό του - τον βγάζεις από τη ζωή σου. Σ' ένα κόσμο που το να γνωρίσεις/βγεις/ερωτευτείς είναι υπόθεση μερικών κλικ, δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Άραγε ο τύπος από το Tinder θα είναι νορμάλ ή ο άλλος από το OkCupid τι στο καλό μπορεί να έχει και ψάχνει τον έρωτα μέσα από το κινητό; 

Οι εφαρμογές σε βάζουν στο σκεπτικό ότι όλο και κάποιος καλύτερος θα υπάρχει εκεί πέρα. Οι επιλογές είναι πολλές, τα άτομα απλά διαδέχονται το ένα το άλλο, ο κάθενας προβάλλει την πιο γοητευτική πλευρά του εαυτού του, άντε μετά να κοιτάξεις εσύ τα ενδιαφέροντα του ή το αν είναι ξεχωριστό το άτομο όταν πρέπει να καταλάβεις μέσα από μια φωτογραφία αν σου κάνειΚάποια που αγαπάει το φαγητό δε θα μπορούσε να μην παρομοιάσει το online dating με μπουφέ, μιας και είναι αδύνατον να μείνεις πιστή στο ένα πιάτο και δοκιμάζεις λίγο απ' όλα.

Άσε που τα έχετε πει όλα από μηνύματα, οπότε το ραντεβού έχει χάσει μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος του. Από τη στιγμή που θα τον δεις και θα πειστείς ότι δεν είναι 1 μέτρο ή με 3 πόδια και 4 χέρια, το σασπένς έχει φύγει.

Ακόμη και το άτομο που θα ψάξει σχέση μέσα από κάποια εφαρμογή έχει σε κάποιο βαθμό επίγνωση των πιθανοτήτων να αποτύχει η προσπάθεια του, γι' αυτό άλλωστε σαν καλός ψαράς ρίχνει πολλά δολώματα. Θα μιλήσει με σένα και με άλλες 3-4, δε θα ξέρει ποια να βγάλει εκτός, θα βγεις διαδοχικά με όλες, δε θα ξέρει ποιά να επιλέξει, θα ξαναβγεί, θα συνεχίσει να κρατάει επαφή, πάλι δε θα μπορεί να επιλέξει, μπορεί να αποκλείσει τις μισές και να συνεχίσει με τις υπόλοιπες και στο μεσοδιάστημα εσύ νομίζεις ότι βρήκες τον ένα και μοναδικό. Όχι ότι δεν μπορείς να γίνεις η καβάτζα κάποιου που γνωρίζεις παραδοσιακά, αλλά αν μπορεί να μιλάει και να φλερτάρει με 2-3 κοπέλες κάθε βράδυ, απλά να μας πει πώς το κάνει!