Κάθε φορά που ερωτεύεσαι κάποιον και σου περνάει μετά από καιρό ή χωρίζεις ή νιώθεις ότι δεν έχεις άλλα πράγματα να δώσεις στο ίδιο άτομο, σε πιάνει ένα βασικό άγχος: θα νιώσω τόσο έντονα συναισθήματα για κάποιον άλλον ξανά; Σε περίπτωση που δε ζεις σε μια σπηλιά και έχεις επαφή με τον έξω κόσμο, μπορώ να σου πω πως κατά πάσα πιθανότητα θα νιώσεις τα ίδια και ακόμη πιο έντονα στο μέλλον. Το πότε είναι άγνωστο, και να σου πω, καλύτερα που είναι έτσι. Βέβαια, αν κυνηγάς ντε και καλά κάποιον που θα σε κάνει να νιώσεις τον τεράστιο έρωτα και την παράφορη αγάπη, τότε τόσο πιο δύσκολο είναι να τον βρεις. Η θεωρία λέει πως όσο πιο επίμονα το κυνηγάς, τόσο αυτό θα σου ξεφεύγει από τα χέρια. Αλήθεια, όμως, ποια είναι η διαφορά του έρωτα και της αγάπης;

Φήμες λένε πως όταν είσαι ερωτευμένη, απλά το νιώθεις. Δε χρειάζεται να το ψάξεις, το ξέρεις. Νιώθεις μια παράλογη χαρά όλη την ώρα και νιώθεις τα γόνατα σου να κόβονται κάθε φορά που περιμένεις να τον δεις. Δεν ελέγχεις το πώς θα χτυπήσει μέσα σου αυτός ο άτιμος ο έρωτας, το σίγουρο είναι ότι αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι, που μιλάς, που αντιδράς, σου κοτσάρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο και σε κάνει να φαίνεσαι χαζοχαρούμενη. Έρωτας είναι η αιτία, οπότε χαλάλι.

Από την άλλη, η αγάπη χωράει επιλογές και αλλαγές. Επιλέγεις ποιους θα αγαπήσεις επειδή τους βάζεις στη ζωή σου και τους κρατάς εκεί. Αν δεν περάσεις χρόνο και στιγμές μαζί τους, πώς αλλιώς θα τους αγαπήσεις; Αγαπάς τους γονείς σου, επειδή ξέρεις ότι θα πήγαιναν στην άλλη άκρη της γης για χάρη σου. Αγαπάς τους φίλους σου, γιατί μαζί τους έχεις τις καλύτερες αναμνήσεις. Αγαπάς το αγόρι σου γιατί είναι εκεί για σένα. Πώς ξέρεις όμως ότι είσαι ερωτευμένη μαζί του;

* Όταν αγαπάς κάποιον, υποστηρίζεις τις επιλογές του. Όταν είσαι ερωτευμένη μαζί του, τον θαυμάζεις για ό,τι κάνει και το πάθος του για τη δική του ζωή σου δίνει κίνητρο να αγωνιστείς για τη δική σου.

* Όταν αγαπάς κάποιον, μοιράζεσαι όλες τις σκέψεις σου μαζί του. Όταν είσαι ερωτευμένη μαζί του, μοιράζεσαι όλες τις σκέψεις σου μαζί του, νομίζεις ότι τον βλέπεις όπου πατήσεις και όπου σταθείς.

* Όταν αγαπάς κάποιον, νιώθεις ασφάλεια στην αγκαλιά του. Όταν είσαι ερωτευμένη μαζί του, θέλεις να κάνεις οτιδήποτε περνάει από το χέρι σου για να τον ικανοποιήσεις τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά/συναισθηματικά.

Με το που θα ερωτευτείς κάποιον, η αγάπη δε θα αργήσει πολύ να έρθει. Θα έρθει φυσικά και ίσως με το πάσο της, αλλά θα έρθει. Η αγάπη μπορεί να μείνει για πάντα, ο έρωτας δεν είναι αυτονόητος.