Μιας και μιλάμε για έρωτες, σχέσεις και αγάπες, να καταγγείλω για ακόμη μια φορά όλους εσάς που φιλιέστε δημόσια δίχως να υπάρχει αύριο. Πίσω στα δικά μας τώρα, κάθε νέα σχέση είναι δεδομένο ότι θα σε κάνει να πετάς στα ουράνια, να σκέφτεσαι μόνο αυτόν, να μιλάς μόνο γι' αυτόν, να λιώνεις όταν τον βλέπεις, να τον βλέπεις παντού, να χαζεύεις γενικώς - ευτυχώς, όμως είναι προσωρινό. Η φάση αυτή δεν κρατάει για πάντα, όσο όμως διαρκεί, να ξέρεις κάνεις αυτά ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιείς:

1. Φιλιέστε ασταμάτητα. Θα έλεγα πασπατεύεστε, αλλά δε θα ήταν πολύ σωστό. Σε φιλάει 5-10 φορές για να σε χαιρετήσει όταν έρχεται να σε βρει, άλλες τόσες όταν είναι να φύγει, κι άλλες τόσες όσο είστε μαζί. Το θεωρείς πολύ χαριτωμένο, φήμες λένε.

2. Τσεκάρεις συνέχεια το κινητό σου όταν δεν είστε μαζί. Όχι τίποτα άλλο, μπορεί να σου στείλει κανένα ηλεκτρονικό φιλάκι ή κάποιο μήνυμα αγάπης και να αργήσεις και 2 ολόκληρα λεπτά να απαντήσεις. Απόλαυσε το όσο μπορείς γιατί μετά από μερικούς μήνες δε θα στέλνει τόσο πολύ λογικά!

3. Αναλύεις μέχρι αηδίας τα μηνύματα σας. Και τώρα γιατί το είπε αυτό; Λες να βαρέθηκε ήδη; Μόνο ένα θαυμαστικό έβαλε όμως, λες να κουράστηκε να στέλνει; Κι αν βγαίνει και μ' άλλες, πώς θα το καταλάβω;

4. Σαλιαρίζετε στο τηλέφωνο και δεν το κλείνει κανείς από τους δυο σας. Μέχρι να βρεθεί ένα μαγικό χέρι, να αρπάξει το κινητό και να πατήσει τον τερματισμό κλήσης. Αμαν κι εσείς, παιδιά μου.

5. Μιλάς γι' αυτόν συνέχεια στις φίλες σου, συνέχεια όμως. Λογικά υπάρχει μια νοητή συμφωνία φιλίας όπου όταν η μία ερωτεύεται, οι υπόλοιπες πρέπει να την ακούν χωρίς να παραπονιούνται. Έχεις τέτοιες φίλες; (Περαστικά να τους πεις από μένα)

6. Κάνεις ότι συμμετέχεις στις συζητήσεις με φίλους, χωρίς να ακούς καν. Έλα, ξέρω ακριβώς ποιον σκέφτεσαι πάλι ατιμούλα.

7. Αγχώνεσαι υπερβολικά για την εμφάνιση σου. Τέτοιο άγχος ούτε όταν ήσουν single δεν είχες πια. Σε πιάνει η μανία να αγοράζεις προϊόντα styling, καινούρια ρούχα (για κάθε σας ραντεβού) και μερικά καλλυντικά. Πραγματικά, πόσο ασύμφορες αυτές οι σχέσεις τελικά;

8. Τις πρώτες φορές που θα κοιμηθείτε μαζί, απλά δεν κοιμάσαι καν. Αν αρχίσεις να παραμιλάς στον ύπνο σου; Αν τον αγκαλιάσεις πολύ σφιχτά; Αν κολλήσεις πάνω του; Αν πάρεις αγκαλιά το μαξιλάρι ή του κλέψεις όλο το πάπλωμα; Ε ντροπή.

9. Προσπαθείς υπερβολικά ώστε να τον συμπαθήσουν οι φίλες σου. Σε βαθμό που δεν αφήνεις κανέναν άλλο να μιλήσει στις κοινές εξόδους σας από την αμηχανία σου. Καταλαβαίνω όμως πόσο πολύ θες να πάρει το okay από τα άτομα που υπολογίζεις όσο τίποτα άλλο!

Μόλις περάσει ο πρώτος καιρός, θα συνέλθεις. Οι πεταλούδες καλώς ή κακώς δε θα μείνουν για πάντα στο στομάχι σου!

Με τις σχέσεις από απόσταση τι παίζει άραγε;