Φυσικά και θα κοιμηθώ με βρεγμένα μαλλιά όταν βαριέμαι να ασχοληθώ, όταν νυστάζω πολύ ή όταν είναι πολύ αργά για να βάλω πιστολάκι - ε τί, να γίνω αγενής; Κυρίως όμως βαριέμαι να τα στεγνώσω, μιας και το πρωί που θα ξυπνήσω θα έχουν στεγνώσει μόνα τους, οπότε μικρό το κακό. Όταν ήμασταν μικρές, βέβαια, οι μαμάδες μας το έβρισκαν αυτό κάτι ανάμεσα σε έγκλημα και τέλος του κόσμου, τώρα που - υποτίθεται - μεγαλώσαμε ας μάθουμε την αλήθεια!

Υπάρχει πιθανότητα να κρυώσεις, αλλά αν κοιμηθείς σ' ένα πολύ ζεστό κρεβάτι, κάπως εξισορροπείς την κατάσταση. Μπορεί να εμφανίσεις τα συμπτώματα κρυώματος για πολλούς άλλους λόγους, πνευμονία δεν παθαίνεις πάντως από τα βρεγμένα μαλλιά. Αν όμως νιώθεις ότι αρρωσταίνεις καλύτερα να τα στεγνώσεις κανονικότατα, γιατί διαφορετικά θα επιβαρύνεις την κατάσταση σου. Όσα χρόνια κι αν κοιμάμαι με βρεγμένα μαλλιά δεν έχω αρρωστήσει απ' αυτό, το μόνο που μπορεί να έχω το επόμενο πρωί είναι ένας βασανιστικός κουραστικός πονοκέφαλος.

Όσο για το αν καταστρέφεις τα μαλλιά σου, να ξέρεις πως η ποιότητα τους δε θα αλλάξει επειδή κοιμήθηκες με βρεγμένα μαλλιά, το μόνο που μπορεί να πάθεις είναι να είναι λίγο αστεία/ περίεργα το πρωί. Να έχουν πατηθεί κάπως, να φουσκώνουν πολύ στο πλάι, να είναι ακατάλληλα για να κυκλοφορήσεις σε γενικές γραμμές. Συνήθως, ούτε αυτό παθαίνω. Για πολύ καλύτερα αποτελέσμα, μπορείς να βάλεις conditioner σε σπρέυ ή το ειδικό λάδι και να τα πιάσεις σε χαλαρή κοτσίδα ή κότσο στην κορυφή του κεφαλιού σου.