Κάποια πράγματα στη ζωή δεν τ' αλλάζεις εύκολα - την κομμώτρια σου ας πούμε. Αν βρεις τη μία και μοναδική που πάντα σου πετυχαίνει το χρώμα και μοιράζεται μαζί σου μικρά μυστικά για τα μαλλιά και τη βαφή σου, δεν έχεις κάτι άλλο να ζητήσεις πια. Φυσικά, θα ακούσεις πολλά για τις βαφές, γιατί ως γνωστόν ο κάθενας λέει τα δικά του και πράγματα που απλά μεταφέρονται από στόμα σε στόμα, ξαφνικά γίνονται δεδομένα. Για κάτσε όμως, ποιός σου είπε ότι πρέπει να βάφεις τα φρύδια σου μαζί με τα μαλλιά σου;

Ορίστε, ας ξεκινήσουμε από τον πρώτο μύθο που αφορά στα φρύδια. Φήμες λένε ότι τα φρύδια πρέπει να πηγαίνουν ασορτί με τα μαλλιά. Η απάντηση είναι πως δεν είναι απαραίτητο, μιας και μια μικρή αντίθεση ανάμεσα σε φρύδι και μαλλί μπορεί να είναι αρκετά χαριτωμένη. Ιδανικά, τα φρύδια πρέπει να είναι 1-2 τόνους πιο σκούρα από το χρώμα της βαφής. Αν πάλι τα μαλλιά σου είναι αρκετά σκούρα, τύπου μαύρα, τότε τα φρύδια ας είναι πιο ανοιχτά, δηλαδή 1-2 τόνους και πάλι.

Μπορείς να λούσεις τα μαλλιά σου όποτε θέλεις μετά τη βαφή. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να περάσουν 24 ώρες πριν το πρώτο λούσιμο κι αν σκοπεύεις να μπεις σε πισίνα, να ξέρεις ότι δεν πρέπει να βραχούν για 2 εβδομάδες μετά τη βαφή - άτιμο χλώριο, που ξεθωριάζεις το χρώμα.

Τα μαλλιά ξεθωριάζουν το καλοκαίρι με τον ήλιο. Μακάρι να ήταν μόνο τότε! Τα μαλλιά ξεθωριάζουν - δυστυχώς - όλο το χρόνο, ειδικά στην ηλιόλουστη Ελλαδίτσα.

Οι βαφές μειώνουν τον όγκο του μαλλιού. Άντε καλέ! Ίσα ίσα που κάνουν κάποια σημεία να φαίνονται πιο φουντωτά. Η βαφή προσθέτει όγκο, κάνοντας τα να δείχνουν πολύ πιο πυκνά. Με μόνη εξαίρεση το ντεκαπάζ!

Δεν είναι καλή ιδέα να τα βάφεις μόνη σου στο σπίτι. Ούτε καν όμως! Δεν ισχύει αυτό. Ειδικά στις μέρες μας που υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων και σε πάρα πολύ καλή ποιότητα, φυσικά μπορείς να τα βάφεις μόνη σου - και μαζί και το μισό σπίτι, καλή ώρα! Σίγουρα δε βλάπτεις τα μαλλιά σου πάντως, ειδικά σε περίπτωση που ακολουθείς τις οδηγίες κατά γράμμα. Και να φοράς γάντια ε!

Τα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά είναι υπερεκτιμημένα. Ούτε αυτό ισχύει! Καιρός να κάνεις μια καλή επένδυση σε προϊόντα για τα μαλλιά σου και ειδικά στο σαμπουάν, μιας και αν δεν προσέξεις το χρώμα σου όπως πρέπει, θα χρειαστείς επίσκεψη στο κομμωτήριο πολύ πιο σύντομα. Μακροπρόθεσμα θα δεις ότι γλιτώνεις αρκετά χρήματα και τα μαλλιά σου θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση!

Το βάψιμο των μαλλιών τα καταστρέφει για πάντα. Μύθος και πάλι. Ναι μεν τα μαλλιά σου είναι πιο εύκολο να καταστραφούν με τις βαφές, αλλά αν τα προσέξεις όπως πρέπει και αν προμηθευτείς τα κατάλληλα προϊόντα μετά από κάθε βαφή, δεν κινδύνεύεις να μείνεις με μια τρίχα. Στο λέω εγώ!