Σε διάφορες επιδείξεις μόδας αυτή την εποχή, υπάρχει ένα συγκεκριμένο χτένισμα που εμφανίστηκε όσο κανένα άλλο. Τα μαλλιά των μοντέλων έδειχναν πλούσια και λαμπερά, με ένα ελαφρύ σπάσιμο, ολοκληρώνοντας τέλεια τις εμφανίσεις τους στην πασαρέλα. Πρόκειται για το ίδιο στιλ μαλλιών που θα έβλεπες στις πιο σικ γυναίκες στην Ιταλία κατά τη δεκαετία του '80.

Πρόσφατα έκανε την εμφάνιση του σε Παρίσι και Μιλάνο και αξίζει να το δοκιμάσεις για μερικούς απλούς λόγους. Αρχικά, δε θέλει ιδιαίτερη περιποίηση. Αν το μαλλί σου είναι εντελώς ίσιο, μπορείς είτε με το ψαλίδι να κάνεις μερικές τούφες πιο σπαστές ή έστω με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή εκείνα τα μπαστουνάκια για styling που θα βρεις στα καταστήματα με προϊόντα για μαλλιά - στα νιάτα μου είχα κόκκινα και κίτρινα θυμάμαι. Βάζεις λίγο αφρό, που λες, και τελείωσε η υπόθεση.

Έπειτα, δεν έχεις να ανησυχήσεις μήπως χαλάσει η μπούκλα. Τί να χαλάσει ακριβώς; Μα χαλασμένη τη θέλουμε! Αυτό το χαριτωμένο σπάσιμο που κολακεύει το πρόσωπο, χωρίς όμως να φαίνεται επιτηδευμένο. Κάπου εδώ, να πούμε ότι αποτελεί ένα από τα πιο φυσικά χτενίσματα που θα μπορούσες να έχεις, σε περίπτωση που θες να το παίξεις ''I woke up like this και δεν έχω ασχοληθεί λεπτό με τα μαλλιά μου".

Η άλλη λύση για να αποφύγεις οποιαδήποτε επαφή με το μπουκλωτικό ψαλίδι σου και τη θερμότητα, θα ήταν να χωρίσεις τα μαλλιά σου σε ίσα μέρη (ανάλογα με τον όγκο τους πάντα) και να τα κάνεις πλεξούδες. Όταν τα λύσεις, ακριβώς επειδή οι πλεξούδες είναι παχιές, δεν έχουν το έντονο σπάσιμο που φουντώνει το μαλλί (και επιδιώκαμε στο δημοτικό), αλλά αυτό που θέλουμε ν' αντιγράψουμε τώρα, δηλαδή το σεμνό και σικ.