Η έρευνα που αποκαλύπτει ότι οι χρήστες που εγκαταλείπουν το facebook είναι πιο ευτυχισμένοι από τους σταθερούς χρήστες δε μας κάνει να πέφτουμε κι από τα σύννεφα. Εδώ ένα Σαββατόβραδο μένεις σπίτι σου και με όλα τα check in και τις φωτογραφίες που βλέπεις στην αρχική σου σελίδα, νιώθεις - το λιγότερο - τιποτένια! Κάπως έτσι βλέπεις την καλή πλευρά της ζωής των φίλων σου ή των γνωστών σου ή και ατόμων που δεν ξέρεις καν, πόσο πετυχημένοι είναι όλοι, πόσο τέλεια περνούν, πόσους απίστευτους φίλους έχουν και τα σχετικά.

Σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε το Happiness Research Institute, το να κλείσεις το προφίλ σου στο facebook σε κάνει αυτομάτως πολύ πιο ευχαριστημένο με τη ζωή σου. Βγάζοντας από τη ζωή σου όλες αυτές τις τέλειες- φωτοσοπαρισμένες - χαρούμενες φωτογραφίες που εμφανίζονται μπροστά σου καθημερινά, πηγαίνεις από το καλό στο καλύτερο.

Η έρευνα μελέτησε 1.095 συμμετέχοντες από τη Δανία για να καταγράψει τη γενική και την υποκειμενική εικόνα που έχουμε για την ευτυχία. Από αυτό το δείγμα, το 94% χρησιμοποιούσε καθημερινά το facebook και το 69% παραδέχτηκε ότι πόσταρε φωτογραφίες μόνο από τις σημαντικές του στιγμές που ''έπρεπε'' να δημοσιοποιηθούν. Μετά από μια βδομάδα αποχής από το facebook, φάνηκε ότι άλλαξε αρκετά (και εντυπωσιακά) η οπτική τους για τη ζωή και άρχισαν να νιώθουν πιο ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τα άτομα να σημειώσουν τη διάθεση τους και τις εναλλαγές της. Κάπως έτσι η ομάδα των ατόμων που εγκατέλειψε το facebook, κατέγραψε πιο θετικά συναισθήματα. To 61% των ατόμων που εγκατέλειψαν το facebook έδειχναν πιο ενθουσιασμένοι για τη ζωή τους, ενώ στους σταθερούς χρήστες το ποσοστό έφτασε το 49%. Το 84% της πρώτης ομάδας απολάμβαναν περισσότερο τη ζωή τους, ενώ από τη δεύτερη ομάδα μόλις το 75%. Η πρώτη ομάδα είχε πιο ενεργή κοινωνική ζωή έναντι της δεύτερης που πρέπει να χάθηκε στην αρχική της σελίδα και έχασε επαφή με φίλους και γνωστούς.