Παρασκευή και 13 | Η Γαλλία θρηνεί. Κι ολόκληρος ο πλανήτης, μαζί της...

Δυστυχώς οι φόβοι για ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και κατ' επέκταση στην Ευρώπη επιβεβαιώνονται με τον πιο δυσάρεστο τρόπο. Το μακελειό στη Γαλλική πρωτεύουσα ξεκίνησε σε 3 σημεία ταυτόχρονα. Ένα εστιατόριο, το ποδοσφαιρικό γήπεδο Stade de France και το θέατρο Bataclan το οποίο καταλήφθηκε από τρομοκράτες οι οποίοι κρατούν δεκάδες ομήρους εντός αυτού.

Οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι αυτήν την ώρα κάνουν λόγο για 60, τουλάχιστον, νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Να προσθέσουμε πως τα επιβεβαιωμένα τρομοκρατικά χτυπήματα φτάνουν τα 6 ενώ γίνεται λόγος και για 7ο στο εμπορικό κέντρο Les Halles στο οποίο ακούστηκαν πυροβολισμοί κι εκρήξεις.

Ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ο οποίος βρισκόταν στο Stade de France για να παρακολουθήσει τον φιλικό αγώνα της Γαλλίας με την ομάδα της Γερμανίας, κήρυξε ολόκληρη την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κλείνοντας τα σύνορα και με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για επιβολή στρατιωτικού νόμου. Ο στρατός εξ' άλλου, έχει ήδη κατέβει στους δρόμους του Παρισιού με στόχο να αποτρέψει νέες επιθέσεις ενώ αυτή τη στιγμή «κανείς δεν μπαίνει και κανείς δε φεύγει στο κι από το Παρίσι».

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναρξη εκτελέσεων στο θέατρο Bataclan ενώ σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων ακούγονται πυροβολισμοί κι εκρήξεις έξω και γύρω από τον χώρο του θεάτρου. Ενδέχεται πάντως, οι εκρήξεις αυτές να είναι μέρος της επιδρομής της Γαλλικής Αστυνομίας.

Παρόλο που τίποτα δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένο, γίνεται λόγος για τζιχαντιστές τρομοκράτες οι οποίοι δεν έδειξαν κανένα έλεος, σκοτώνοντας τους πολίτες που βρίσκονταν μπροστά τους. Φήμες μάλιστα, αναφέρουν πως πριν τις επιθέσεις τους φώναζαν: «Ο Θεός είναι μεγάλος» και «Αυτό για την Συρία».

Η συνέχεια του άρθρου εδώ!

Πηγή: neopolis.gr