Τι και αν έχεις παραπάνω από μια αδερφές ψυχές; Τα πάντα μοιάζουν ευκολότερα όταν οι φίλες σου είναι εκεί, ειδικά αν συμπληρώνει η μία την άλλη. Κάπως έτσι, ένας ή περισσότεροι ώμοι ήταν διαθέσιμοι για να κλάψεις όταν χώρισες ή όταν έφευγες στην Αγγλία για σπουδές ή όταν σου κλεψαν την τσάντα ή όταν έχασες το καναρίνι σου.

Η Φίλη - από κούνια
Ήταν  καλεσμένη σε όλα σου τα παιδικά πάρτι. Τα απογεύματα την έφερναν οι γονείς της  για να παίξετε, να φάτε πίτσα και να ανταλλάξετε Barbie. Μαζί της έχεις τις πιο ντροπιαστικές φωτογραφίες, τσίτσιδες στην αυλή της να πλατσουρίζετε σε φουσκωτή πισίνα ή με σημαιάκια και εμφανή περηφάνια να ποζάρετε μετά από παρελάσεις. Πολλές φορές δεν χρειάζονται καν οι φωτογραφίες για να πείτε ότι έχετε αναμνήσεις, τα περισσότερα είναι χαραγμένα στο κεφάλι σας «Θυμάσαι τότε που παίζαμε Monopoli για ώρες στο σπίτι μου και το επόμενο πρωί όταν ξυπνήσαμε είχε χιονίσει;» ή «θυμάσαι εκείνες τις φορές που μαλώναμε για το ποια θα πάρει το καλύτερο sous plat ή το τραπεζάκι που καρφώνουν στη μέση της πίτσας;» (και ακόμη δεν ξέρω σε τι μας χρειάζεται).

Η Φίλη  - Μάνα Γη
Γυμνάζεται, δεν καπνίζει, δεν τρώει κρέας και λιπαρά. Γενικώς προσέχει και τι αέρα αναπνέει. Ανακυκλώνει - δεν πετάει απερίσκεπτα σε όποιο κάδο βρει τα χαρτιά της. Έχει κατοικίδιο και το προσέχει σαν τα μάτια της. Προλαβαίνει όλες της τις υποχρεώσεις, πάντα στην ώρα της. Μαγειρεύει, πλένει, είναι δούλα και κυρά. Σε εμπνέει να βελτιώνεις τον τρόπο ζωής σου, και αν δεν το έχεις κάνει ακόμη, δεν παύει να είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα.

Η Φίλη  - Ψυχολόγος
Έχει διαβάσει τόσα βιβλία για αυτοβελτίωση που είναι πλέον ένα ολόκληρο βιβλίο από μόνη της. Θα σου πει τι πρέπει να κάνεις, τι είναι το σωστό σε κάθε περίπτωση και τι επιλογές έχεις. Ψύχραιμη, μεθοδική, οργανωμένη, ήρεμη, ευγενική, καλοσυνάτη, αισιόδοξη. Μια τονωτική ένεση στην καθημερινότητα σου.Δε θα σε αφήσει να τα παρατήσεις, μπορεί να σου το παίξει «αυστηρή» αλλά θα το κάνει για το καλό σου. Σε βάζει στον ίσιο δρόμο όταν βλέπει ότι λοξοδρομείς, είναι η φωνή της λογικής. Αναρωτιέμαι, τι θα έκανες χωρίς αυτή;

Η Φίλη – Το φιλαράκι σε όλα
Πλάκες, άφθονο τρανταχτό γέλιο, inside jokes. Έχετε τη δικιά σας γλώσσα επικοινωνίας, μπορεί να μην είναι βέβαια εύκολα κατανοητή από τους γύρω σας, αλλά για εσάς σημαίνει πολλά. Δίνει πάντα μια ευχάριστη νότα στη ζωή σου και αποφορτίζει την ατμόσφαιρα όταν έχεις τις μαύρες σου. Αν πίστευες ότι θα σε εγκαταλείψει στα δύσκολα, έκανες λάθος. Σε κάνει να γελάς με την ψυχή σου όταν είσαι στα καλά σου, θα το καταφέρει ακόμη και όταν προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου.

Η Φίλη – Μάνα, μανούλα, μαμά
Εργάζεται, είναι αυτόνομη, έχει αυτοκίνητο. Αν μπορούσε θα σε έδενε στο πίσω κάθισμα «να μη χτυπήσεις». Σε προσέχει σαν τα μάτια της, σε φροντίζει, σε αποκαλεί «παιδί μου», μπορεί να καταλάβει πότε δεν είσαι καλά και πότε πετάς στα σύννεφα με μια σου λέξη. Γελάει πονηρά όταν της λες τα γκομενικά σου και χαίρεται πραγματικά όταν σε βλέπει να προοδεύεις. Για τα γενέθλια σου, σου αγόρασε ένα ζακετάκι. Ή της έβγαλες το μητρικό ένστικτο ή αισθάνεται την ευθύνη σου επειδή είσαι ανώριμη. Διάλεξε.

Η Φίλη – Κάρμα
Γνωριστήκατε τυχαία σε εκδρομή, σε ημερίδα, σε κοινή παρέα  ή σε πρόγραμμα ανταλλαγής (βλέπε Erasmus). Νιώθεις σαν να την ήξερες από πάντα, αλλά πάνε μόλις 2 χρόνια που πρωτομιλήσατε. Την ενημέρωσες για όλα τα γεγονότα που οφείλει να γνωρίζει για να λέγεται φίλη σου, από τον Γιαννάκη του νηπιαγωγείου μέχρι τον Κωστάκη του λυκείου. Σου εμπνέει εμπιστοσύνη, ταιριάζετε απόλυτα, νιώθετε άνετα και ο χρόνος περνάει γρήγορα όταν είστε μαζί. Κάποιες φορές τελικά η φιλία δε χρειάζεται χρόνο για να αναπτυχθεί.

xx