Το καλοκαίρι έφτασε. Κοντεύουν οι μέρες άδειας κι οι διακοπές με τον καλό σου είναι μόλις ένα βήμα μακριά. Βαλίτσα έφτιαξες. Το ξενοδοχείο το ενημέρωσες πότε φτάνεις. Τα εισιτήρια εκτυπώθηκαν. Ήλιος, θάλασσα και τ’αγόρι σου!! Εσύ είσαι τόσο ενθουσιασμένη που δεν σταματάς να τραγουδάς το γνωστό σε όλους μας «Μύκονο και Σαντορίνη – Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι».Και όμως, σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, τα ζευγάρια χωρίζουν σε ποσοστό 54% το καλοκαίρι, αφού τότε υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να λύσουν μερικές παρεξηγήσεις. Μην αγχώνεσαι! Ακολούθησε τα μυστικά της Σταχτοπούτας και δε θα χάσεις!

Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να περάσεις τέλεια στις διακοπές με το σύντροφό σου:

1.Επιλέξτε μαζί: Ο προορισμός πρέπει να ικανοποιεί και τους δυο. Το ξενοδοχείο πρέπει επίσης να ταιριάζει στο στυλ και των δύο. Αν ο ένας είναι φανατικός του camping ενώ ο άλλος έχει μάθει σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, τότε πρέπει σίγουρα να τα βρείτε κάπου στη μέση. Για κανέναν λόγο μην τον πιέσεις να πάει κάπου με το ζόρι. Σκέψου πως ακόμα κι αν κάτι μικρό πάει στραβά, εσένα θα κατηγορεί και για την επιλογή και για το χατίρι που του χάλασες. Μην επιλέξεις διακοπές σε παλιά «λημέρια».Ακόμα και εάν έχουμε περάσει αξέχαστες στιγμές με την παρέα στη Σκιάθο… καλό είναι να επιλέξουμε άλλο για τις διακοπές με το σύντροφο μας. Ο στόχος είναι να ανακαλύψετε μαζί ένα νέο μέρος, με φρέσκιες εμπειρίες και μνήμες!

2. Μην τα θες όλα δικά σου: σιγουρέψου πως οι δραστηριότητες των καλοκαιρινών διακοπών εκφράζουν και τους δυο σας .Μπορεί εκείνος να θέλει να κάθεται στην ξαπλώστρα από το πρωί μέχρι το βράδυ κι εσύ απο την άλλη μπορεί να θέλεις να επισκεφτείς όλα τα ξωκλήσια που βρίσκονται στους βράχους των νησιών ή να περνάς ώρες στα τουριστικά μαγαζάκια.Το σωστό είναι ούτε να προσποιηθείς κάτι που δεν είσαι αλλά ούτε και να περάσει μόνο το δικό σου. Καταστρώστε από κοινού το ημερήσιο πρόγραμμα, όπου δεν χρειάζεται όλες οι δραστηριότητες να είναι κοινες: μπορεί εκείνος να πάει για ψάρεμα ενώ εσύ μπορείς να κάνετε ηλιοθεραπεία και να διαβάσεις με την ησυχία σου το βιβλίο σου.

3. Αυτοκολλητάκια:  έχε στο μυαλό σου πως επειδή είστε μαζί διακοπές δεν σημαίνει ότι πρέπει να πιστεύεις πως είστε στο ταξίδι του Μέλιτος… Κι αν εκείνος θέλει να πάει και μια βολτούλα μόνος του στα σοκάκια, μην το εκλάβεις σαν σημάδι πως βαριέται να είναι μαζί σου. Μην περιμένεις επίσης ότι θα μιλάτε 24ώρες το 24ωρο. Στις διακοπές, κάθε ζευγάρι θα περάσει στιγμές που δεν θα έχει να μοιραστεί πολλά. Όταν περνάμε μαζί κάθε δευτερόλεπτο εδώ και τρείς ημέρες, είναι λογικό να έχουμε εξαντλήσει τα θέματα συζήτησης.

4. Μη γκρινιάζεις: Προτού αρχίσεις να τον βομβαρδίσεις με παράπονα, γκρίνια και αρνητικά σχόλια, θυμήσου γιατί πήγες διακοπές: για να περάσεις καλά.. Το θέμα είναι να είσαι θετική. Χαμηλώσε τις προσδοκίες σου.Ας ξεχάσουμε την εικόνα ενός ζευγαριού που προχωράει κατά μήκος της παραλίας στη Χαβάη! Φυσικά υπάρχουν ευτυχισμένες στιγμές μέσα στις διακοπές μας, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε ότι θα είναι τέλειο κάθε λεπτό της ημέρας. Μπορεί ο ήλιος να κάψει τους ώμους μας ή να πέσουμε πάνω σε «στρατό» κουνουπιών. Όπως και να έχει, δεν πρέπει να χάσουμε το χιούμορ μας..

5. Πρόσεξε πως θα ντυθείς: Ένας άνδρας νιώθει βασιλιάς όταν η κοπέλα του είναι περιποιημένη, αλλά υπάρχουν και όρια. Μην το παρακάνεις με make up και ειδικά στην παραλία. Στη θάλασσα φορέσε απλά το μαγιό σου με λίγα αξεσουάρ.Αποχωριστου για λίγο τα βραχιόλια, τα κολιέ, τα ψιλοτάκουνα και τις παγιέτες και ακόμα και ακόμα και το βράδυ επιλεξε ένα διακριτικό μακιγιάζ και ντύσιμο. Είστε διακοπές, δεν πάτε στα Όσκαρ. Το θέμα ειναι να είσαι αυθόρμητη και φυσική: κανείς δεν αντέχει μια γυναίκα που για να μην χαλάσει το μαλλί… δεν κάνει μπάνιο, δεν κάνει βουτιές κα που τσιρίζει όταν της βρέξουν για πλάκα το μαλλί.

6. Μην είσαι υπερκινητική και μανιακή με τον προγραμματισμό γιατί θα τον κουράσεις. Διακοπές είμαστε, δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν κάτσουμε μέχρι το μεσημέρι στο κρεβάτι. Αποφύγε το πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Αν το πρόγραμμά σας είναι πολύ πιεσμένο, τότε μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε αγγαρεία. Προσαρμόσου στις αλλαγές το προγράμματος.Ένας από εσάς μπορεί να έχει hungover και να θέλει να κοιμηθεί λίγο παραπάνω ή την άλλη μέρα να θέλετε να χαλαρώσετε με βόλτες στα σοκάκια αντί να πάτε σε ένα μουσείο. 

7. Και έρχεται η ώρα που αποφασίσατε να βγείτε…Σίγουρα δεν μπορείς να είσαι έτοιμη σε δέκα λεπτά όπως εκείνος που θα βάλω ένα σορτς και μια μπλούζα, δεν είναι όμως η κατάλληλη στιγμή να τον στήσεις για ώρες… Είπατε να πάτε στο ξενοδοχείο για ένα γρήγορο ντους και μετά για φαγητό αφού όλη μέρα κολυμπούσατε και παίζατε ερωτευμένοι στην παραλία. Αν σε περιμένει δύο ώρες να βρεις τι θα βάλεις (ψάχνοντας τις 5 βαλίτσες για να το βρεις), να βαφτείς και να φτιαχτείς είναι πολύ πιθανό να τον βρεις να κοιμαται…

8. Συμβιβασου και λίγο! Δεν πρέπει να υπάρχει αρχηγός στις διακοπές σας, ανεξάρτητα από το ποιος τις προγραμμάτισε. Είστε και οι δυο ίσοι.  Εκτός κι αν είσαι διακοπές με τον εαυτό σου, οι πιθανότητες λένε πως οι διαφωνίες σας θα είναι δεδομένες για διάφορα θέματα. Σε ποιο μαγαζί θα πάτε, τι ώρα θα φάτε, σε ποια παραλία θα κολυμπήστε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να μην χαλάσετε τις καρδιές σας είναι τη μία μέρα να κάνετε το δικό σου πρόγραμμα και την επόμενη το δικό του. Να θυμάσαι πως στις διακοπές αυτές δεν είσαι μόνη σου και θέλει και ο σύντροφός σου να περάσει καλά και να ξεκουραστεί.

9. Μην του κάνεις τη μαμά. Μάνα έχει και θα την αφήσετε στην Αθήνα. Μην παριστάνεις τη μαμά του και μην του γκρινιάζεις για το πλημμυρισμένο ντους και τη βρεγμένη πετσέτα στο κρεβάτι. Διακοπές είστε, άμμο θα έχει το δωμάτιο, δε θα έχει ροδοπέταλα. Μην τον κυνηγάς να μαζέψει, να απλώσει, να σκουπίσει, να μη βρέξει το μπάνιο, να μην ξαπλώσει στο κρεβάτι με τα βρώμικα. Και προς θεού μην τον κυνηγάς να βάλει αντηλιακό και καπέλο στην παραλία.

10. Όχι δίαιτα στις διακοπές. Όσο κι αν το πάλεψες τα κιλά πο ήθελες δεν τα έχασες. Σε καταλαβαίνουμε. Όμως τώρα είστε διακοπές. Μην του διαλύσεις το νευρικό σύτημα λέγοντας πως δεν τρως τίποτα και θα αρκεστείς σε δύο βραστά καρότα και ένα κομμάτι κοτόπουλο ψημένο χωρίς λάδι, ενώ εκείνος έχει όρεξη όπως είναι λογικό για μεζεδάκι και ουζάκι. Επίσης σταμάτα να μετράς τις μπουκιές σας και να του δημιουργείς τύψεις για κάθετι που τρώει. Μην είσαι κινητός θερμιδομετρητής και μοιράσου μαζί του το γλυκό που σου πρότεινε (δεν είναι ρομαντικο;) Τόσο χρόνια που έτρωγες σαν να μην υπάρχει αύριο;

11. Η ζωή είναι περιπέτεια. Τι καλύτερο από το να την ζήσεις μαζί του; Πες «ναι» σε πιο περιπετειώδεις διακοπές. Τόλμησε νέες δραστηριότητες και εμπειρίες και τσέκαρε από πριν πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί. Κάντε θαλάσσια σπορ ή πηγαίνετε σε κάποια συναυλία στο νησί ή σ’εκείνη την τέλεια παραλία που πας με πεζοπορία. Άλλωστε οι άντρες συχνά έχουν διαφορετικά «θέλω» για τις διακοπές από τις γυναίκες και χρειάζονται περισσότερη δράση στις διακοπές.

Πηγή: www.staxtopouta.gr