Ζόρικο πράγμα η γνωριμία με την οικογένεια του. Κι εσύ έχεις άγχος, κι αυτός, κι εκείνοι μέχρι να δουν σε τι χέρια έχει πέσει ο κανακάρης τους. Με μερικές εξαιρέσεις πάντα, ίσως να μην είσαι ποτέ αρκετά καλή για τον μονάκριβο τους, μπορεί να δυσκολευτείς να τους κερδίσεις ή ενδεχομένως και να σε λατρέψουν με το που σε δουν. Όπως και να έχει, προτείνω να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα για καλύτερα αποτελέσματα και για να κερδίσεις τις εντυπώσεις, τουλάχιστον σίγουρα με μια πρώτη ματιά - πράγμα καθοριστικό για να πάρεις το okay από τη μανούλα του.

Είναι σημαντικό να δείξεις το προσωπικό σου στιλ και το ποιά είσαι, αλλά και να έχεις μια αξιοπρεπή και προσεγμένη εμφάνιση. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Σε περίπτωση που ξέρεις από πριν ότι πρόκειται να γνωρίσεις τους δικούς του, έχεις το χρόνο να προετοιμαστείς κατάλληλα. Άνοιξε την ντουλάπα σου και βγάλε τα αγαπημένα σου κομμάτια ή αυτά που πιστεύεις ότι θα κολλήσουν καλύτερα στην περίσταση. Να διαλέξεις αυτά που σε κάνουν να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου, σου δίνουν ελευθερία κινήσεων και δεν είναι πολύ κοντά (για να μην έχει να λέει η μαμά του κυρίως).

Ζήτα τη βοήθεια μιας φίλης σου, κατά προτίμηση που να έχει αγόρι, να έχει γνωρίσει τους γονείς του και να έχει περάσει ήδη από αυτή την - τόσο ευχάριστη για όλους - διαδικασία. Θέλουμε να έχει εμπειρία δηλαδή επί του θέματος και αρκετή ειλικρίνεια.

Έχεις μια καλή δικαιολογία για ψώνια. Αξίζει να αγοράσεις κάτι ξεχωριστό για μια σημαντική στιγμή σαν κι αυτή - το να σε συμπαθήσουν οι δικοί του είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τη σχέση σας. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ένα καινούριο κομμάτι θα σου δώσει παραπάνω αυτοπεποίθηση και αλήθεια, την χρειάζεσαι πάρα πολύ σ' αυτή τη φάση.

Το ύψος κι αν τονώνει την αυτοπεποίθηση σου! Αν το έχεις γενικά με τα τακούνια, προτείνω να επιλέξεις ένα σεμνό και όχι πολύ ψηλό. Αν δεν το έχεις, άστο καλύτερα - δε θέλουμε να βάλεις άλλο ένα άγχος στο κεφάλι σου.

Αν ένα smart casual look, σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα, do it! Ίσως κάτι πιο απλό (αλλά προσεγμένο) να δείχνει λιγότερο επιτηδευμένο. Δε θέλουμε να δείξουμε κιόλας ότι έφερες τη συντέλεια του κόσμου για να ετοιμαστείς. Ας πούμε, ένα πουλόβερ με μια pencil φούστα είναι τόσο ''καλό" όσο πρέπει, ούτε too much, ούτε πολύ πρόχειρο.

Τα χρώματα είναι πάντα με το μέρος σου. Διάλεξε έντονα και παιχνιδιάρικα χρώματα, για ένα τέλειο mix and match αποχρώσεων. Μπορεί να πιστεύεις ότι τα ουδέτερα χρώματα είναι μια καλύτερη επιλογή, θα σου έλεγα όμως να βάλεις σίγουρα κόκκινο ή κίτρινο ώστε να δείξεις την έντονη προσωπικότητα σου. Ένα κόκκινο πουλόβερ ή μια πολύχρωμη τσάντα είναι ό,τι πρέπει!

Κάνε την εμφάνιση σου μ' ένα παλτό που θα τραβήξει τα βλέμματα. Είπαμε, η πρώτη εντύπωση μετράει. Ακόμη κι όταν το βγάλεις, εκείνοι θα το θυμούνται. Φυσικά, ένα παλτό δεν αρκεί για να σε λατρέψουν, αλλά όπως και να χει, είναι η πρώτη εικόνα που θα τους δώσεις.

Χωρίς το statement αξεσουάρ σου πού πας; Ας είναι το ρολόι σου ή εντυπωσιακά σκουλαρίκια ή μερικά bangle βραχιόλια. Διαλέγεις εσύ ανάλογα με το ντύσιμο σου - τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, τα βραχιόλια μπορεί να κάνουν θόρυβο κάθε φορά που σηκώνεις τα χέρια σου. Άστα μωρέ.

Δεν πας πουθενά αν δεν κοιταχτείς σε ολόσωμο καθρέφτη. Κακομοίρα μου! Πρόσεξε καλά! 

Άντε καλή τύχη!