Οσες έχουμε σγουρό μαλλί ξέρουμε πόσο κυκλοθυμικό είναι. Χωρίς να καταλαβαίνεις τον λόγο, μπορεί μια μέρα να ξυπνήσεις και απλά να έχεις τις τελειότερες μπούκλες, και μια άλλη, χωρίς να έχεις κάνει και τίποτα καταστρεπτικό στο μαλλί σου, να μοιάζεις με πατημένη ξεσκονίστρα. Είναι γεγονός ότι το σγουρό είναι το πιο δύσκολο μαλλί για να διαχειριστείς. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικά μαθήματα περιποίσης Σγουρού Μαλλιού. Για την ώρα, ας δούμε όλες μαζί κάποιες αλήθειες για το μαλλί μας και ας αναστενάξουμε: 

Το σγουρό μαλλί είναι δύσκολο ν'αποκτήσει λάμψη

Δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά αρκετά δύσκολο. Ο λόγος είναι απλός: Το φως (του ήλιου ή της λάμπας, δεν έχει σημασία) στο ίσιο μαλλί "κυλάει"  και το κάνει να δείχνει γυαλιστερό, ενώ στο σγουρό "παγιδεύεται" μέσα στις μπούκλες.

Το σγουρό μαλλί χρειάζεται πολλή, μα πάάάρα πολλή ενυδάτωση

Λόγω της δομής του, το κατσαρό μαλλί χρειάζεται σημαντικά περισσότερη ενυδάτωση από το ίσιο. Τα φυσικά έλαια του δέρματος της κεφαλής δεν φτάνουν εύκολα σε όλο το στέλεχος και στην άκρη της τρίχας, γι'αυτό το μαλλί δείχνει ξηρό ή φριζάρει. Για να το καταπολεμήσεις αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσεις conditioner συστηματικά και ανά τακτά διαστήματα και μάσκα μαλλιών.

Οι μπούκλες και η θερμότητα δεν πάνε μαζί

Ακριβώς επειδή οι μπούκλες χρειάζονται υγρασία, η ζέστη δεν τις ωφελεί. Αν πάντως δεν προλαβαίνεις να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν με τον αέρα, προτίμησε να τα στεγνώσεις με φυσούνα. Οι τρύπες της φυσούνας εξασφαλίζουν το ότι ο ζεστός αέρας δεν πάει κατευθείαν πάνω στην τρίχα, ενώ τα "δοντάκια" της τονίζουν το φυσικό σχήμα της μπούκλας.

Υπάρχει λόγος για τον οποίο το σγουρό μαλλί είναι τόσο ανυπάκουο

Αν είσαι σγουρομάλλα θα ξέρεις σίγουρα τι θα πει "bad hair day". Το σγουρό μαλλί είναι αλλοπρόσαλλο πιθανότατα λόγω του βάρους του.΄Όσο μακραίνει, τόσο βαραίνει και γι'αυτό όταν πας για κούρεμα, στο αραιώνουν ώστε να'ναι ελαφρύτερο. Οι μπούκλες στριφογυρνάνε και μπλέκονται η μία με την άλλη, και όσο πιο μακριές και βαριές είναι, τόσο πιο απρόβλεπτο είναι το...μπλέξιμο.

Κάθε μπούκλα είναι διαφορετική

Υπάρχουν ένα σωρό τύποι σγουρού μαλλιού. Γι'αυτό πολλές φορές ένα προϊόν που κάνει θαύματα για τις μπούκλες της φίλης σου, σ'εσένα δεν έχει αποτέλεσμα. Θέλει πολύ ψάξιμο μέχρι να βρεις τα προϊόντα που σου κάνουν καλό. Μην τα παρατάς!

Υπάρχουν 3 βασικοί τύποι μπούκλας

Το σγουρό μαλλί χωρίζεται σε 3 βασικές κατηγορίες: το κυματιστό (τύπος 2), το κατσαρό (τύπος 3) και τα λεγόμενα "δαχτυλίδια" (τύπος 4). Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι υποκατηγορίες A, B και C. Το μαλλί σου μπορεί δηλαδή να είναι τύπου 3A ή 2B ή κάπου ανάμεσα...τρέχα γύρευε!