Βγήκαν τα αποτελέσματα και δυστυχώς δεν είσαι στη σχολή που ήθελες. Εάν έχεις πάρει απόφαση πως δεν θέλεις να ξαναδώσεις, τότε πρέπει να πάρεις με καλό μάτι την καινούρια σου σχολή, γιατί, καλώς ή κακώς, θα περάσεις μαζί της τα επόμενα τέσσερα χρόνια της ζωής σου –τουλάχιστον.

Πως θα καταφέρεις να δεις θετικά τη σχολή σου;

1.    Πήγαινε σε μαθήματα που σου φαίνονται ενδιαφέροντα


Δεν γίνεται, όσο χάλια και να είναι η σχολή που πέρασες, σίγουρα θα έχει κάποια μαθήματα που θα σου αρέσουν και που θα τα βρίσκεις ενδιαφέροντα! Εστίασε σε αυτά, παρακολούθησέ τα κι αν έχεις και δικαίωμα επιλογής για περισσότερα, προσπάθησε να επιλέξεις όσα πιο πολλά μπορείς!

Δες εδώ τον οδηγό επιβίωσης για τους πρωτοετείς φοιτητές.

2.    Σκέψου πως μπορεί να σου βγει σε καλό


Ποτέ δεν ξέρεις πως στα φέρνει η ζωή! Μπορεί τελικά, αυτή η σχολή να σου βγει σε καλό, να έχει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση, να βγάλεις περισσότερα χρήματα ή να αποδειχτεί πιο ενδιαφέρουσα από αυτό που πίστευες!

Δες επίσης γιατί είναι τέλειο να πας Erasmus! Και να το εκμεταλλευτείς όσο δεν πάει!

3.    Η σχολή που ήθελες ίσως να είχε και τα αρνητικά της


Σκεφτόμαστε θετικά για αυτό που έχουμε και αρνητικά για αυτό που δεν έχουμε! Κλασσική στάση για να είμαστε αισιόδοξες και ευτυχείς! Σκέψου λοιπόν πως η πολυπόθητη σχολή που τόσο αναζητούσες, ίσως να είχε και τα αρνητικά της, όπως για παράδειγμα να ήταν υπερβολικά δύσκολη και απαιτητική για εσένα και να είχε τόσο διάβασμα που θα σου στερούσε τη δυνατότητα να συνέχιζες τα γαλλικά σου, να δούλευες ή να μάθαινες να οδηγάς.

Δες εδώ 10 άτομα που θα γνωρίσεις στη σχολή σου το πρώτο εξάμηνο!

4.    Άρπαξε την ευκαιρία τώρα και μετά κάνεις και κάτι άλλο


Τι εννοώ. Αυτό σου έκατσε τώρα, πάρτο και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς. Και μετά, μπορείς να θριαμβεύσεις και στη σχολή που ήθελες ή σε παρεμφερή κλάδο. Για παράδειγμα, έχω γνωστή που ήθελε να περάσει σε μια πολύ καλή σχολή, δεν τα κατάφερε, μπήκε σε ένα παρόμοιο ΤΕΙ, το τελείωσε, έδωσε κατατακτήριες για τη σχολή που ήθελε με το πτυχίο ΤΕΙ, την τελείωσε και αυτή, έκανε διδακτορικό και τώρα είναι μια πετυχημένη επιστήμονας με τρία πτυχία. Θέλω να πω πως αν έχεις έναν στόχο, μπορείς να πας στο στόχο σου και παραπλεύρως! Sky is the limit! 

Πώς η Google θα σε βοηθήσει να βγάλεις τη σχολή σου;

5.    Μπορείς αυτό που ήθελες να σπουδάσεις, να το δουλέψεις

Εάν για παράδειγμα ήθελες να σπουδάσεις δημοσιογραφία και δεν την «έπιασες» μπορείς κάλλιστα να δουλεύεις ως δημοσιογράφος και παράλληλα να πηγαίνεις και στο ΤΕΙ που σπουδάζεις κάτι άσχετο. Το ίδιο ισχύει και για τις Δημόσιες Σχέσεις, την διδασκαλία –εάν παράδειγμα ήθελες να περάσεις αγγλική φιλολογία και δεν την έπιασες, κάνε ιδιαίτερα με το Proficiency σου!- και για πολλούς άλλους τομείς. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως αν ήθελες νομική ή ιατρική, δυστυχώς δεν μπορείς να τα εξασκήσεις χωρίς πτυχίο…

Δες εδώ ανοιχτές θέσεις πρακτικής άσκησης! Και στείλε το βιογραφικό σου!