Υπάρχουν κι άλλες φράσεις που μπορούν να σου ακουστούν άσχημα σε μια σχέση, αλλά το '' θέλω λίγο χώρο'' μπορεί άνετα να μεταφραστεί στο κεφάλι σου ''σε βαρέθηκα λίγο, κάνεις στην άκρη;'' και να σε πληγώσει. Eιδικά αν τις έχεις χρησιμοποιήσει και εσύ 1-2 φορές, ξέρεις ακριβώς πως νιώθει κι αυτός που φτάνει στο σημείο να στο πει. Πριν τον βομβαρδίσεις με μηνύματα και κλήσεις, κάτσε να σκεφτείς μερικά πράγματα: 

Αρχικά, πρέπει να κοιτάξεις πότε στο λέει, στα καλά καθούμενα όταν όλα είναι τέλεια ή μετά από αρκετά προβλήματα που έχουν μπει στη σχέση σας; Βγες λίγο από τη σχέση και δες τα πράγματα από απόσταση, δικαιολογείς την απόφαση του αγοριού σου; Σκέψου ποιά ήταν αυτά τα γεγονότα που σας οδήγησαν έστω και σ' αυτό τον (προσωρινό) χωρισμό. Συνήθως μια τέτοια απόφαση δεν έρχεται σα φλασιά από το πουθενά, το πιο πιθανό είναι να υπήρξαν προβλήματα τα οποία προφανώς δε λύσατε ποτέ.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; 

Μπορεί να έχει δικά του θέματα, είτε με τη δουλειά, είτε με την οικογένεια του είτε δεν ξέρω γω τι άλλο.

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να τον έχει πιέσει η σχέση, ακόμη κι αν δεν έχετε προβλήματα. Ειδικά αν είναι η πρώτη του σχέση, ενδέχεται να θέλει λίγο χρόνο να συνηθίσει. Τον συγχωρούμε.

Μπορεί να βαρέθηκε, ίσως δεν ταιριάζετε, ίσως δε βρήκε στη σχέση σας αυτό που περίμενε. 

Μήπως θέλει να δει αν μπορεί να βρει κάτι καλύτερο; Κι από δικιά του ανασφάλεια, να μην σ'αφήνει μέχρι να βρει την επόμενη. Μπορεί να σκέφτεται πως ''αν δεν βρω άλλη, γυρνάω στα σίγουρα''.

Κι αν έχει βρει ήδη κάτι άλλο; Και πάλι η ανασφάλεια του είναι αυτή που δεν τον αφήνει να σε αφήσει.

Από την άλλη, μήπως - λέμε μήπως - κι εσύ τον πιέζεις; Είτε είναι η πρώτη του σχέση είτε η χιλιοστή, μπορεί να μην είναι έτοιμος βρε παιδί μου να γνωρίσει τους γονείς σου, τη γιαγιά σου, όλους σου τους φίλους και να έρχεται κάθε Κυριακή στο οικογενειακό τραπέζι. Άσε που μάλλον φοβάται τις δεσμεύσεις (με όλο σου το σόι).

Τότε τι κάνεις; Να το σεβαστείς και να του αφήσεις το χώρο που ζητάει - ακόμη κι αν φλέγεσαι μέσα σου. 

Για πόσο καιρό; Είπαμε να συμβιβαστείς, αλλά για πόσο καιρό πια; Το να του δώσεις λίγο χώρο να σκεφτεί διαφέρει από το να τον περιμένεις αιώνια και απλά να σε έχει standby. Μήπως θα έπρεπε να ξεκαθαρίσετε το πόσο χώρο; = πόσες μέρες θα τον περιμένεις. Δεν πιστεύω ότι αξίζει να περιμένεις 2-3-5-10 εβδομάδες, γιατί αυτό δείχνει ότι δεν ήθελε απλά χώρο, ήθελε να εξαφανιστεί.

Εκμεταλλεύσου το για να περάσεις και εσύ λίγο χρόνο με τον εαυτό σου και να σκεφτείς τι θέλεις, μπορεί να σου προκαλέσει τόση αβεβαιότητα αυτή η στάση του, που τελικά να είσαι εσύ αυτή που θα χρειαστείς περισσότερο χώρο ... και αυτή τη φορά οριστικά!