Σε όποια ηλικία και να είσαι, η στιγμή που θα πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στους φίλους σου και το αγόρι σου θα πρέπει να είναι αντικειμενικά η χειρότερη όλων. Από τη μία, κανείς από τις δυο πλευρές δεν είναι υποχρεωμένος να συνυπάρξει αν δε το θέλει, από την άλλη όμως, για χάρη σου και μόνο αυτό θα πρέπει να συμβεί. Γενέθλια, γιορτές, εκδρομές, Χριστούγεννα και άλλες τόσες περιστάσεις που απλά δε θέλεις να διχαστείς και προτιμάς να είσαι τόσο με τους φίλους όσο και με το αγόρι σου. Δυστυχώς δεν είναι δεδομένο ότι ο τύπος που θα ταιριάξει με σένα, θα ταιριάξει το ίδιο και με τους φίλους σου. Μπορεί να μην έχουν το ίδιο χιούμορ ή απλά να μην έχουν καλή χημεία - συμβαίνουν αυτά. Το θέμα μας όμως είναι ... θα προσπαθήσει έστω να τους πλησιάσει; 

Αν δεν του έχουν φερθεί άσχημα ή αν δεν έχουν κάποιο σκοτεινό παρελθόν (άκου με, ξέρω τι λέω), τότε οφείλει να τους πλησιάσει στην πρώτη ευκαιρία, να τους πιάσει την κουβέντα ακόμη κι αν δεν έχει καμία όρεξη, να τους ρωτήσει για τις σχολές τους ακόμη κι αν δε θυμάται καν τα ονόματά τους, να τους καλέσει στο σπίτι του για ταινία ακόμη κι αν του την δίνουν οι φάτσες τους. Για σένα θα το κάνει, οπότε αξίζει τον κόπο.

Επαναλαμβάνω, αν δεν του έχουν κάνει κάτι, τότε η απόμακρη στάση του δε δικαιολογείται. Οπότε, να μερικοί καλοί λόγοι να τον αφήσεις και να προχωρήσεις σ' αυτόν που θα τους σεβαστεί μιας και αποτελούν επιλογές σου όλη σου τη ζωή.

1. Ίσως κρατάει απόσταση επειδή απλά δεν τον ενδιαφέρει καν να γνωρίσει τον κύκλο σου. Δε σημαίνει ντε και καλά ότι δεν τους συμπαθεί, απλά μπορεί να μη σε έχει πάρει στα σοβαρά, ούτε τη σχέση σας, ούτε να έχει σκοπό να το κρατήσετε καιρό αυτό που έχετε, οπότε ποιος ο λόγος να ασχοληθεί μαζί τους; Έχει ένα πλάνο ο τύπος, μα δεν το βλέπεις;

2. Είναι επικίνδυνα ανασφαλής. Πιθανώς να τους βλέπει ανταγωνιστικά και γι' αυτό να μη θέλει πολλά πολλά μαζί τους. Δεν του αρέσει να σε μοιράζεται, δεν μπορεί να δεχτεί ότι οι φίλοι σου αποτελούν κομμάτι της ζωής σου, οπότε μην περιμένεις να σεβαστεί τη φιλία σας.

3. Πιθανώς να ντρέπεται για κάτι. Μπορεί να θεωρεί ότι δεν είναι αρκετά καλός για σένα και ότι κρατώντας μια απόσταση από τους φίλους σου να πιστεύει ότι θα κρύψει το ποιος είναι. Ενδέχεται να φοβάται πως οι φίλοι σου θα σε επηρεάσουν αρνητικά και θα σε κάνουν να τον χωρίσεις. Μα για ποια σε πέρασε επιτέλους;

4. Του τη δίνει όταν δεν έχει το ενδιαφέρον σου στο 100%. Όπως είναι λογικό, όταν βγαίνετε με την παρέα σου, δεν μπορείς να είσαι κολλημένη πάνω του. Εκνευρίζεται που μιλάς σε άλλους και τον αφήνεις λίγο μόνο του, ζηλεύει που γελάς με αστεία άλλων, του την σπάει που δεν κρέμεσαι από τα χείλη του. 

5. Μήπως είναι απλά αντικοινωνικός; Δεν ξέρω αν θέλεις να είσαι με ένα τέτοιο άτομο όταν εσύ έχεις ανάγκη να επικοινωνείς και να συναναστρέφεσαι με πολλά άτομα. Να θυμάσαι πως θα προσπαθήσει να σε κάνει να κλειστείς όσο δεν πάει, μέχρι να ασχολείσαι μόνο μαζί του.

6. Είναι δειλός. Φοβάται ότι μπορεί να μη γίνει αποδεκτός από τον κύκλο σου, μήπως τα κάνει σαλάτα στην προσπάθεια του να τους εντυπωσιάσει, μήπως δεν έχει τίποτα να πει και γελοιοποιηθεί. Δε νομίζω να θέλεις να είσαι με κάποιον που δεν προσπαθεί καν να πλησιάσει αυτά τα άτομα που είναι τόσο σημαντικά για σένα.

7. Δε σε καταλαβαίνει. Δεν μπορεί καν να εντοπίσει τις ανάγκες σου ή να μπει στη θέση σου ή να σκεφτεί πριν από εσένα για εσένα. Αντί να προτείνει μόνος του μια ομαδική έξοδο με τους φίλους σου ώστε να γνωριστούν καλύτερα και να νιώσουν άνετα, τους αποφεύγει όπως η Britney την Aguilera. Καθόλου σωστό αυτό.

8. Θέλει να σε κάνει να διαλέξεις. Υπάρχει χειρότερο δίλημμα άραγε; Αν φίλοι σου του φέρονται όπως πρέπει (ναι ξέρω επαναλαμβάνομαι) τότε απλά προσπαθεί σε διεκδικήσει απ' αυτούς χωρίς λόγο. Αν δεν του έχουν φερθεί καλά, τότε μόνο μπορώ να κατανοήσω κάπως τη στάση του. Όπως και να χει, όποια από τις δυο πλευρές σε βάζει να επιλέξεις, απλά μην το κάνεις. Είναι παγίδα!

9. Δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί ούτε να γνωρίσει τους δικούς σου. Το ότι έχεις σχέση δε σημαίνει ότι πρέπει να τη βάλεις και μέσα στο σπίτι. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να γνωρίσει τους γονείς σου, αλλά αν αυτό τύχει ή αν είναι αναγκαίο κακό, τότε πιστεύω πως δε θα είναι ιδιαίτερα θετικός. Οπότε, αν κάνεις τα γενέθλια σου στο σπίτι σου μπορεί να σε απογοητεύσει και να μην έρθει ή όταν θα πάρεις το πτυχίο σου, θα βρει μια δικαιολογία ώστε να μην είναι εκεί. Αν δε θέλει να είναι στις οικογενειακές - ιδιαίτερες στιγμές σου, τότε σίγουρα θα σου τις χαλάσει με την απουσία του.

10. Δεν έχει εμπιστοσύνη στις επιλογές σου. Ούτε σε εσένα την ίδια! Δε σε εμπιστεύεται ούτε να διαλέξεις μέρος για να βγείτε δηλαδή, ούτε καν σε ποια ταινία θα πάτε. Γενικώς, δεν έχει σε εκτίμηση το γούστο σου και μάλλον θεωρεί ότι είχες μόνο μια μικρή αναλαμπή γούστου όταν τα έφτιαχνες μαζί του.

Μωρέ, μήπως να το ξανασκεφτόσουν τελικά;

Υ.Γ. Α ξέρεις σε ποια περίπτωση πρέπει σίγουρα να το ξανασκεφτείς; Όταν οι φίλοι του σου κάνουν πόλεμο - κατά το πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε.