Θα μπορούσα να γράφω σελίδες ολόκληρες γι’ αυτό το θέμα (δυστυχώς). Βρίσκεις τελικά ένα αγόρι που σου αρέσει πολύ, ταιριάζετε, περνάτε καλά και ακόμη δεν έχεις εντοπίσει κανένα αρνητικό στοιχείο πάνω του. Μη βιάζεσαι να κρίνεις - είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό- τους φίλους του τους γνώρισες;

Πρόκειται για μια παρέα με μερικά αγόρια, αρκετοί εκ των οποίων είναι ελεύθεροι και ωραίοι -  συνεπώς όσο και να χτυπιέσαι δε θα δουν με καλό μάτι τη σχέση σας. Βάζουν λόγια στο αγόρι σου, σας σχολιάζουν όταν βγαίνουν μαζί του κάνοντας τον να νιώθει άσχημα, γράφουν πικρόχολα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διασκεδάζουν εις βάρος σας. Εσένα ποια είναι η θέση σου;

Είτε στραβώσει το πράγμα από την αρχή, είτε στην πορεία, δεν παύει να είναι δυσάρεστο τόσο για σένα, όσο και για το αγόρι σου (και γι’ αυτούς, αλλά δε μας νοιάζει τόσο). Όσο και να παραπονεθείς, πολλές φορές για τον αυτονόητο σεβασμό, εσύ θα βγαίνεις η κακιά και η υστερική. Αν του θέσεις το δίλημμα «ή εγώ ή αυτοί», απλά επιβαρύνεις τη θέση σου.

Τι κάνεις λοιπόν σ’ αυτή την περίπτωση;

Αναλογίσου αρχικά αν η στάση τους δικαιολογείται. Μήπως είπες κάτι προσβλητικό; Τους μίλησες άσχημα; Έκανες κάποιο σχόλιο σε τρίτο πρόσωπο και μαθεύτηκε; Εξάντλησε όλα τα περιθώρια ώστε να βρεις αν προκάλεσες εσύ μια αρνητική συμπεριφορά. Ποτέ δεν είναι αργά να ζητήσεις συγγνώμη και να επανορθώσεις.

Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να φταις εσύ. Γι'αυτούς είναι από μόνο του  πρόβλημα το ότι βρέθηκε μια κοπέλα με δυο πόδια, δυο χέρια και ένα κεφάλι να πάρει το φιλαράκι τους από την αποκλειστική διάθεση τους. Αν είχαν συνηθίσει τον παλιόφιλο τους χωρίς κοπέλα και μονίμως ελεύθερο να βολτάρει μαζί τους, μάλλον τους έχει κακοφανεί που υπάρχεις και εσύ στη ζωή του. Ναι δε θέλουν να τον μοιράζονται.

Συζήτα ανοιχτά με το αγόρι σου για τη στάση τους. Δε θέλουμε αερολογίες – μίλα με παραδείγματα για να καταλάβει ότι δεν είσαι η κατά φαντασία προσβεβλημένη και ότι όντως κάτι πάει στραβά. Εξάλλου, το ότι προσπαθείς να πλησιάσεις την παρέα του είναι ένα καλό βήμα και πρέπει να το αναγνωρίσει. Να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό να λύσεις το πρόβλημα όταν αρχίσει να εκδηλώνεται - όταν παγιωθεί, θα είναι αργά.

Αν το θέμα που έχουν είναι καθαρά προσωπικό, μην τρελαίνεσαι. Δε χρειάζεται να αρέσουμε σε όλους. Μπορεί απλά να βγαίνει χωρίς εσένα, ώστε να μην έρχεσαι σ’ επαφή μαζί τους. Αν – λέμε ΑΝ - για κάποιο λόγο τους συναντήσεις σε κάποια έξοδο να είσαι φιλική και να μην «κρέμεσαι» από το αγόρι σου (όχι τίποτα άλλο, τους δίνεις περισσότερο υλικό για σχόλια).

Σε ό,τι μπούρδα ανεβάσουν στα social media, σε συμβουλεύω να γελάς πολύ, αλλά να μην παίρνεις τίποτα στα σοβαρά. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να ξεκινήσεις κόντρες και σχόλια μίσους στο facebook. Υπάρχουν φορές που η σιωπή είναι η πιο σοφή λύση.

Μη βάλεις το αγόρι σου στη μέση της διαμάχης, θα είσαι η μόνη χαμένη.