Τώρα που οι περισσότεροι φίλοι σου, συγγενείς, αδέρφια, ξαδέρφια, γνωστοί, φλερτ και παλιοί έρωτες είναι στα εξωτερικά (Αγγλίες, Γαλλίες και τα σχετικά), το Skype είναι εδώ για να μην σε αφήσει να τους ξεχάσεις και να σε ξεχάσουν. Προφανώς δε θα ετοιμαστείς το ίδιο για να μιλήσεις στην αδερφή σου, αλλά αν τύχει να σε καλέσει ο τύπος που τα είχες δυο χρόνια και έφυγε για σπουδές, τι κάνεις;

Τα παρακάτω κάνεις και με μεγάλη ακρίβεια παρακαλώ!

1. Φοράς μια ωραία μπλούζα. Πετάς την πρόχειρη μπλούζα του ύπνου με τα Minions και βάζεις μια που να σε κολακεύει τόσο σε στιλ αλλά και σε χρώμα. Αν είσαι σίγουρη πως δε θα χρειαστεί να σηκωθείς, από κάτω φόρα ό,τι θες - δεν πρόκειται να το δει ο τύπος εξάλλου. 

2. Βάλε λίγη πούδρα. Ξέρεις μωρέ, να φύγει λίγο η λιπαρότητα. Στο γυαλί θα βγεις - λίγο το χεις; Δε χρειάζεται να μακιγιαριστείς, άσε που θα έχει να λέει μετά ότι βάφτηκες για να του μιλήσεις 15' στο Skype. Βάλε την πούδρα σου να μη γυαλίζεις (μυτούλα- μέτωπο - πηγούνι), άντε και κανένα ρουζάκι αν έχεις όρεξη. Το γνωστό "no makeup'' makeup, που τα αγόρια δεν αντιλαμβάνονται. Αν μόλις ξύπνησες ή αν έχεις ξενυχτήσει ή αν είσαι πτώμα κι αυτό φαίνεται στα μάτια σου, σου επιτρέπω και λίγο (λίγο όμως!) eyeliner. Έτσι, για να νιώθεις εσύ καλύτερα.

3. Βάλε σκουλαρίκια. Έλα μη γελάς, απλά θέλουμε κάτι να στραφταλίζει στην κάμερα. Δε χρειάζεται να κρεμάσεις κανέναν πολυέλαιο από τ' αυτιά σου, δυο μικρά περλάκια αρκούν. Θες διαμαντάκια; Διαμαντάκια! Αρκεί να είναι stud earrings τέλος πάντων.

4. Το φόντο πρόσεξε (''φόν-το'', σύμφωνα με μια καθηγήτρια που είχα στο γυμνάσιο). Δε θα ήθελες να φαίνεται από πίσω το βουνό με τα ρούχα ή κουβαριασμένα σεντόνια - κουβέρτες - μαξιλάρια και το αρκουδάκι σου. Επίσης, αν είσαι πλάτη στην πόρτα του δωματίου σου είναι πολύ πιθανό να έχεις διάφορες εκπλήξεις, τη μαμά σου να μπουκάρει ας πούμε, κρατώντας το τοστάκι σου. Καλύτερα το φόντο να είναι τοίχος - εκτός κι αν έχεις παντού αφίσες του Σάκη. 

5. Φώτα! Σιγουρέψου ότι ο χώρος είναι φωτεινός αρκετά, ότι φαίνεσαι επαρκώς στην κάμερα και κυρίως ότι η φωτεινότητα είναι σταθερή - αλλιώς να ξέρεις θα κουραστεί πολύ γρήγορα το μάτι του και στα 5-6 λεπτά θα στο έχει κλείσει. Εξάλλου, στόχος μας είναι να φαίνεται πεντακάθαρα το πρόσωπο σου, γι' αυτό και το πουδράραμε άλλωστε.

Extra tip: Μην αφήσεις το laptop στα πόδια σου όσο μιλάς, θα σε παχαίνει! Βάλε το laptop στην ίδια ευθεία με το πρόσωπο σου. Τώρα μάλιστα, έγινες miss skype call!