Η λογική λέει ότι όσο μεγαλώνεις τόσο περισσότερο ασχολείσαι με τον εαυτό σου, το πως δείχνεις, πως βάφεσαι, πως ντύνεσαι, πως μπορείς να περιποιείσαι καλύτερα τα μαλλιά σου. Η δική μου λογική έλεγε να τα έχω κυριολεκτικά στην τρίχα όσο ήμουν πιο μικρή και μεγαλώνοντας να βαριέμαι τόσο μα τόσο πολύ να ασχοληθώ μ' αυτά. Οι άπειρες ώρες μπροστά από τον καθρέφτη με το ισιωτικό στο χέρι τώρα έδωσαν τη θέση τους σε ένα τρίλεπτο καλό βούρτσισμα (μέρα παρά μέρα). Όσο για το λούσιμο, μπορείς άραγε να το αποφύγεις;

Φήμες λένε ότι μπορείς να είσαι όσο τεμπέλα θες και παράλληλα να έχεις τα πιο ωραία μαλλιά! Πως; Θα σου πω αμέσως!

1. Δεν έχεις χρόνο για λούσιμο, αλλά δε θέλεις να έχεις όλα τα μαλλιά πιασμένα; Υπάρχει λύση! Θα λούσεις αυτά που θες να αφήσεις κάτω. Αν έχεις αφέλειες, θα ξέρεις ότι είναι το τμήμα των μαλλιών που χρειάζεται απελπισμένα λούσιμο πιο σύντομα σε σχέση με το υπόλοιπο κεφάλι. Δώσε 5' από το χρόνο σου και λούσε μόνο το συγκεκριμένο τμήμα, στέγνωσε το και ίσιωσε το. Όσο για τα υπόλοιπα μαλλιά, τα πιάνεις σε μια κοτσίδα και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

2. To dry shampoo πρέπει να ήταν σαν δώρο κάποιας ανώτερης δύναμης για σένα, ήξερες όμως το πιο μεγάλο του μυστικό; Για καλύτερα αποτελέσματα καλύτερα να το βάζεις στα μαλλιά σου το βράδυ και να κοιμάσαι μ' αυτό. Έτσι, το επόμενο πρωί, θα έχει απορροφηθεί όλη η λιπαρότητα από την τρίχα σου και τα μαλλιά σου θα δείχνουν τουλάχιστον φρεσκολουσμένα.

3. Μετά το dry shampoo, σειρά έχει φυσικά το dry conditioner. Μπορείς να γλιτώσεις το λούσιμο, αλλά είπε κανείς ότι μπορείς να το καταφέρεις και ανέξοδα; Δε νομίζω! Όταν έχεις σκοπό να περάσεις μέρες ολόκληρες χωρίς να λουστείς, ένα έρημο dry shampoo δεν είναι ποτέ αρκετό. Μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου να δείχνουν καθαρά και ογκώδη, αλλά λείπει η λάμψη και η ζωή της τρίχας. Ψέκασε το dry conditioner στα μαλλιά σου και δε θα χάσεις.

4. Για περισσότερο όγκο στα μαλλιά, το τρικ είναι το εξής: αφού τα λούσεις το βράδυ και πριν κοιμηθείς, τα χωρίζεις σε τομείς. Στριφογυρνάς την κάθε τούφα όσο πιο σφιχτά μπορείς και την στερεώνεις με ό,τι σε βολεύει, είτε αυτό είναι τσιμπιδάκι είτε λαστιχάκι. Το πρωί που θα τα λύσεις θα δεις ότι θα είναι σπαστά - θα αργήσουν να λαδώσουν να ξέρεις.

5. Θες να διατηρήσεις το φορμάρισμα μετά το κομμωτήριο; Πιάσε τα μαλλιά σου σε χαλαρή κοτσίδα πριν πέσεις για ύπνο. Αν τα πιάσεις πολύ δυνατά τότε το λαστιχάκι θα χαλάσει το σχήμα που έδωσε η κομμώτρια σου, αλλά αν τα πιάσεις όντως χαλαρά τότε θα διατηρήσεις την τέλεια υφή τους.

6. Βαριέσαι να λουστείς; Κάνε τα μαλλιά σου μπούκλες τότε! Ο όγκος που θα πάρουν θα ξεγελάσει το μάτι και θα κρύψει για τα καλά τη λιπαρότητα που έχουν. Το πρόβλημα είναι ότι την επόμενη μέρα όντως θα θες λούσιμο, παρόλα αυτά μπορούν να σε σώσουν για μια μέρα.

7. Τη σκιά για τα μαλλιά μην ξεχάσεις! Τι εννοείς δε βάζεις σκιά στα μαλλιά; Αν τη βάλεις προσεκτικά και με σύνεση, θα δεις ότι οι σκούρες ρίζες θα αλλάξουν χρώμα, θα γίνουν ανοιχτόχρωμες ώστε να ταιριάζουν με την υπόλοιπη τρίχα. Όταν η τρίχα συγκεντρώνει λιπαρότητα και κυρίως στη ρίζα έχει την τάση να σκουραίνει (όπως ακριβώς όταν έχεις νωπά μαλλιά). Με μαύρη ή καφέ σκιά και με ένα λεπτό πινελάκι έχεις ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι.

8. Girl with a bun. Αν δεις ότι η κατάσταση γίνεται απελπιστική μπορείς να τα μαζέψεις όλα σε ένα εντυπωσιακό ψηλό κότσο. Χρησιμοποίησε προϊόντα για styling σε περίπτωση που θες να μην ξεφεύγει ούτε τρίχα.

9. Χαλαρή κοτσίδα είναι η λύση. Μια χαλαρή ''μπερδεμένη'' κοτσίδα να ξέρεις μπερδεύει και το μάτι, δεν μπορεί εύκολα να διακρίνει κάποιος αν ξόδεψες άπειρη ώρα για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα ή αν απλά ήταν μια λύση ανάγκης. Το σίγουρο είναι ότι δε θα διακρίνει εύκολα ούτε τη λιπαρότητα στα μαλλιά σου.

10. Φαρδιές κορδέλες (ή αλλιώς φιούμπες), μπαντάνες, μαντίλια, οτιδήποτε μπορείς να το διαμορφώσεις έτσι ώστε να πιάνει τα μαλλιά σου και να μη σε ζεσταίνει ή να μη δείχνει αστείο (ω ναι, συμβαίνουν κι αυτά), τότε έχεις την ευχή μου για ν' αυτοσχεδιάσεις. Ίσως η πιο ασφαλής επιλογή για να μην πάρει κανείς χαμπάρι πόσες μέρες έχεις να λουστείς, ιδανικό για το καλοκαίρι κυρίως. Για το χειμώνα, τα χιλιάδες σκουφιά που έχεις να ναι καλά.

Ξέρεις ποιες είναι οι 11 τροφές που μπορείς να βάλεις στα μαλλιά σου; Κάνε κλικ εδώ και μάθε αμέσως!