Δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ λατρεύω όλα αυτά τα περίεργα beauty hacks που διαβάζω ή ακούω κατά καιρούς. Όχι μόνο κάνουν τη ζωή μου πιο εύκολη αλλά πολλές φορές με γλιτώνουν κι από περιττά έξοδα. Θέλει βέβαια μια προσοχή στο τι επιλέγεις να δοκιμάσεις, πχ αν διαβάσεις ότι τα τεχνητά νύχια κολλάνε τέλεια με στιγμιαία κόλλα, ε, δε θα το κάνεις.

Αυτά που σου έχω συγκεντρώσει παρακάτω όμως μπορείς να τα τεστάρεις άφοβα, στο εγγυώμαι!


Κόκκινο κραγιόν... αντί concealer

Εχμ, πώς είπατε; Εξουδετερώνει σακούλες και μαύρους κύκλους ενώ όσες το έχουν δοκιμάσει ορκίζονται σ' αυτό. Δοκίμασέ το με ένα φτηνό κόκκινο ή πορτοκαλί κραγιόν σου και διαπίστωσέ το και μόνη σου. Το μονάκριβο Chanel σου άστο για τα χείλη σου και μόνο.

Βαζελίνη ως βάση για το άρωμά σου

Θέλεις η εσάνς του αρώματός σου να διαρκεί όλη μέρα; Δες τη βαζελίνη ως... primer, περνώντας λίγη ποσότητα από τα σημεία που θέλεις να ψεκάσεις στη συνέχεια. Θα συγκρατήσει το άρωμα πολύ περισσότερο απ' ότι το δέρμα σου.

Μετά το μακιγιάζ, ντους

Αυτό κι αν είναι ανήκουστο. Θα τολμούσες ποτέ να κάνεις πρώτα το μακιγιάζ σου και μετά να μπεις για μπάνιο; Αν όχι, σε πληροφορώ ότι θα 'πρεπε. Διότι οι υδρατμοί από το ζεστό νερό θα “δέσουν” το μακιγιάζ και τα προϊόντα μεταξύ τους, κάνοντας το να μοιάζει πιο natural και όχι... παστωμένο. Απλα πρόσεξε να μην πάει νερό στο πρόσωπό σου γιατί όπως καταλαβαίνεις, θα 'χουμε αντίθετα αποτελέσματα.

Κρύο νερό για γρήγορο στέγνωμα

Το' χω δοκιμάσει και μπορώ να πω ότι δουλεύει. Μόλις τελειώσεις το μανικιούρ σου, αντί να περιμένεις ώρες ολόκληρες να στεγνώσει εντελώς, μπορείς να βάλεις τα χέρια σου κάτω από κρύο νερό που τρέχει. Φρόντισε μόνο το νερό να μη χτυπάει απευθείας τα νύχια, καθώς έτσι μπορεί να τα αλλοιώσει.


Λούσου με μπύρα και θα δεις

Ή αλλιώς, μην το πιείτε, λοσυτείτε. Το κόλπο με τη μπύρα είναι γνωστό και ιδιαίτερα παλιό, γεγονός που μάλλον σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Το αλκοόλ που περιέχει ξεπλένει ακόμα και τα υπολείμματα προϊόντων που έοχυν συσσωρευτεί στα μαλλιά σου, αφήνοντάς τα λεία και απαλά. Μετά το πρώτο χέρι με το σαμπουάν σου λοιπόν, ξέβγαλε τα μαλλιά με ένα ποτηράκι μπύρα, τύλιξέ τα με μια πετσέτα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξέβγαλε με χλιαρό νερό. Στην υγει..εεε, καλή επιτυχία!

Και βγάλε το κραγιόν σου. Με βαζελίνη.

Κάνουμε τα πάντα προκειμένου το κραγιόν μας να έχει πλούσιο, βαθύ χρώμα, τέλεια εφαρμογή και ατέλειωτη διάρκεια. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να ξεβαφτούμε; Ούτε τα καλύτερα υγρομάντηλα δεν το αφαιρούν τελείως. Το αφαιρεί όμως η βαζελίνη! Και όχι μόνο αυτό, αλλά αφήνει και τα χείλη σου απαλά κι ενυδατωμένα. Bingo!


Κάλυψε τη ρίζα με σκιά ματιών
Λογικά δεν έχεις ξεκινήσει να βγάζεις λευκές τρίχες, αν όμως έχεις βαμένα μαλλιά σίγουρα σε βασανίζει συχνά πυκνά η ρίζα που έχει κατέβει. Τι πιο λογικό λοιπόν, από το να καλύψεις την κατάσταση με μια σκιά ματιών στην ίδια απόχρωση. Καλή λύση μέχρι το ραντεβού στο κομμωτήριο για βαφή.

Eyeliner: ζεστό ή κρύο;

Δυσκολεύεσαι να δημιουργήσεις την τέλεια γραμμή eyeliner με το μολύβι ματιών σου; Μπορείς να κάνεις δύο πράγματα. Να το ζεστάνεις λίγο με το σεσουάρ, προκειμένου να έχεις ένα πιο rock “μουτζουρωμένο” αποτέλεσμα ή να το βάλεις για λίγο στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθεί η μύτη του και μετά να σχεδιάσεις με απόλυτη ακρίβεια.

Λευκαντική οδοντόκρεμα για κίτρινα νύχια

Όχι μόνο για τα δοντάκια σου δηλαδή αλλά και για τους εκνευριστικούς λεκέδες που αφήνουν τα σκούρα βερνίκια και δε λένε να φύγουν. Δοκίμασέ το, αξίζει τον κόπο.  

Πούδρα για XXL βλεφαρίδες

Όχι, δεν εννοώ να κυκλοφορείς με ταλκ στα μάτια, δείχνοντας σαν τη βασίλισσα του χιονιού. Η κλασική πούδρα όμως είναι η τέλεια βάση για να εφαρμόσεις τη μάσκαρά σου και να έχεις το μέγιστο αποτέλεσμα. Απλά περνάς μια στρώση από τη μάσκαρα και πριν στεγνώσει, καλύπτεις τις βλεφαρίδες με πούδρα με τη βοήθεια μιας μπατονέτας. Μόλις στεγνώσει και σταθεροποιηθεί, περνάς άλλη μια στρώση μάσκαρα κι έτοιμη! Κι άσε τις άλλες να ξοδεύονται για primer βλεφαρίδων.