Η φράση "Θέλω λίγο χώρο" μπορεί να ηχεί τρομακτικά σε μία σχέση. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι απολύτως φυσιολογικό κάποιος από τους δύο να θέλει να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό του, να χαλαρώσει και να κάνει (σχεδόν) ο,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να δίνεις χώρο στο αγόρι σου όποτε πραγματικά τον χρειάζεται, ώστε να μην καταντήσει κουραστική η σχέση σας. Επειδή δεν θα στο ζητήσει απαραίτητα ευθέως, ορίστε τα σημάδια για να ξέρεις πότε να κάνεις.

Δώσε του χώρο αν...

he needs space

1. ΄Έχει δυσκολίες στην δουλειά

Μπορεί το πρώτο σου ένστικτο να είναι να του συμπαρασταθείς και να τον στηρίξεις, αλλά όταν πρόκειται για τα επαγγελματικά είναι καλύτερο να σιωπήσεις, γιατί αν ανακατευτείς είναι πιθανότερο να εντείνεις τον εκνευρισμό του.

2. Έχει σταματήσει να επικοινωνεί

Το αγόρι σου έχει μειώσει τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα ξαφνικά και χωρίς λόγο (ή έτσι νομίζεις). Αν και δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα το βράδυ χωρίς την καληνύχτα του, είναι καλό για λίγο να τον αφήσεις στην ησυχία του, αν φαίνεται αυτό να θέλει. Το να τον ταράξεις στις ερωτήσεις σίγουρα δεν πρόκειται να βοηθήσει την κατάσταση (εκτός φυσικά και αν βλέπεις ότι παρατραβάει το κακό!)

he needs space

3. Δεν είναι διαθέσιμος

Όσο και αν πεθαίνεις για να τον δεις, θα πρέπει να δείξεις κατανόηση αν μια φορά απορρίψει την πρόσκλησή σου και προτιμήσει να βγει με τους φίλους του. Δεν σημαίνει ότι δεν σε θέλει, απλά πρέπει να αφιερώσει χρόνο και σε ένα άλλο κομμάτι της ζωής του. Και εσύ συχνά δεν νιώθεις την ανάγκη να περάσεις λίγο ποιοτικό χρόνο με τις φίλες σου και μόνο;

4. Έχει γίνει ιδιαίτερα επικριτικός

Αν βλέπεις ότι τελευταία γκρινιάζει για ο,τι κάνεις- ο,τι φας, ο,τι πιεις, ο,τι φορέσεις, όπου και αν πας- μην το παίρνεις κατάκαρδα. Αν δεν το συνηθίζει, τότε μάλλον κάτι άλλο του φταίει και όχι εσύ. Για λίγο καιρό, κάνε τα στραβά μάτια και λογικά θα του περάσει.

he needs space

5. Μαλώνετε συχνά

Αν τελευταία τσακώνεστε για τα πάντα, είτε πρόκειται για την διεθνή πολιτική είτε για κάτι λάθος που έκανε ένας από εσάς στο ενδέκατο ραντεβού σας, παρ'το πιο χαλαρά και ρίξε τους τόνους μέχρι να φύγει η ένταση.

6. Έχει κλειστεί στον εαυτό του

Αν βγαίνετε και τον βλέπεις να κλείνεται στο καβούκι του, μπορεί να τον απασχολεί κάτι άσχετο με την σχέση σας ή να είναι ακόμα επηρεασμένος από μια πρόσφατη συζήτησή σας/έναν πρόσφατο καβγά. Το καλύτερο είναι προσωρινά να μην δώσεις σημασία και να τον αφήσεις να..."συνέλθει". Μίλησέ του μόνο αν θεωρείς ότι η φάση της σιωπής κρατάει υπερβολικά πολύ. 

7. Περνάει δύσκολα εκτός της σχέσης σας

Μπορεί να έχει κάποιο οικογενειακό πρόβλημα ή να τσακώθηκε με κάποιον φίλο του- αν θέλει λίγη μοναξιά ή χρόνο για να διορθώσει τα σπασμένα, δωσ'του αυτό το δικαίωμα. Υπάρχουν πράγματα και άνθρωποι στην ζωή του πέρα από σένα, που επίσης αποτελούν προτεραιότητα για το αγόρι σου. Οπότε, πάρε μια βαθιά ανάσα και προσπάθησε να μην εμπλακείς.

he needs space