Κορίτσια, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά. Θέλουμε ισότητα, θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητες, δυνατές και σίγουρες, θέλουμε να μας σέβονται, αλλά αρνούμαστε πεισματικά να κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα. Θέλουμε ισότητα; Ε θα την έχουμε! Με άλλα λόγια, μάντεψε, έφτασε ο καιρός θαρρώ να του ζητήσεις να βγείτε. Δεν έχει νόημα να κρατάμε μόνο όσα μας συμφέρουν και να πετάμε όσα νομίζουμε ότι μας μειώνουν. Μας μειώνει το να θεωρούμαστε το αδύναμο φύλο, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να βρούμε τη δύναμη να του προτείνουμε ένα καφέ ή ένα σινεμά; Ε όχι δα! Τι εννοείς φοβάσαι ότι θα τον κομπλάρεις; Προτιμάς να τον αφήσεις απλά στην τύχη του χωρίς να δοκιμάσεις να του προτείνεις μια έξοδο; Δεν το νομίζω.

Ακολουθούν 7 λόγοι που θα σε πείσουν ότι φυσικά και αξίζει να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα!

1. Να αλλάξουμε επιτέλους τι θεωρείται νορμάλ και αποδεκτό. Μερικές δεκαετίες πριν, ούτε το να μένεις με κάποιον που δεν είναι άντρας σου ήταν αποδεκτό, ούτε καν να σε κυκλοφορήσει χωρίς να έχει ζητήσει το χέρι σου γιατί τι θα έλεγε εξάλλου η γειτονιά, ούτε καν να σε φιλούσε γιατί τότε θα έπρεπε να σε αποκαταστήσει. Βέβαια όλα αυτά άλλαξαν για τα καλά στο πέρασμα των χρόνων μιας και πολλές πολλές γυναίκες πριν απο μας ευτυχώς ανέλαβαν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Κάπως έτσι λοιπόν και εμείς θα αλλάξουμε αυτό το σύστημα '' αφού δε μου ζητάει να βγούμε, δεν του ζητάω ούτε εγώ'' για να σταματήσουμε αυτή την ραντεβουεξάρτηση απ' αυτούς. Θες να βγείτε κορίτσι μου; Πες του το!

2. Τι κακό μπορεί να συμβεί αν το τολμήσεις; Δε θέλει και πολλή φαντασία ... το να σου πει όχι. Τουλάχιστον θα ξέρεις ότι δεεεεν ψήνεται και ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις κάτι από εκείνον. Από το να κάθεσαι και να τρώγεσαι, να περιμένεις πάνω από το κινητό σου για ένα μήνυμα του ή να κρέμεσαι από τα χείλη του μέχρι να σου πει αυτές τις 4-5-6 λέξεις που θα σημαίνουν ''ντύσου στολίσου και έλα να βγούμε'', καλύτερα να ξέρεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ότι δεν καίγεται να βγείτε. 

3. Θέλουν να είσαι δυναμική. Να παίρνεις και καμιά πρωτοβουλία, να είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου, να κάνεις το πρώτο βήμα. Προσοχή! Λέγοντας πρώτο βήμα, δεν εννοώ να πας να του την πέσεις λες και έχεις να δεις αρσενικό για χρόνια - αυτό διαφέρει δραματικά από το να του ζητήσεις γλυκά και ευγενικά να πάτε για έναν καφέ. Η πρώτη περίπτωση μπορεί να τον ξενερώσει αν ψάχνει κάτι πιο σοβαρό, η δεύτερη μπορεί να τον κάνει να δεχτεί - ακόμη κι αν ο ίδιος δεν είχε σκοπό να σου προτείνει από μόνος του.

4. Κι αν ντρέπεται να κάνει αυτός την πρώτη κίνηση; Ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε, αλλά σ' ένα γνωστό μου του πήρε 2 ολόκληρα χρόνια για να μπορέσει να κάνει κίνηση και να μου ζητήσει να βγούμε. Και να πεις ότι δεν είχε τα δείγματα ότι ήθελα σαν τρελή να βγούμε; Τα είχε πανάθεμα τον! Αν και ο δικός σου στόχος είναι ντροπαλός, σωθήκαμε! Πες του να βγείτε πριν μπείτε στα βαθιά σας γεράματα.

5. Σταμάτα να υπεραναλύεις τα πάντα, εξάλλου YOLO. Μια ζωή την έχουμε, τουλάχιστον ας την περάσουμε με τον γλυκούλη από τα αγγλικά ή τον παίδαρο που μένει δυο στενά πιο κάτω. Να σου ξαναπώ ότι μπορεί να δεχτεί την πρόταση σου και ξαφνικά να μπεις στο μυαλό του σαν τη μύγα που δεν ξεκολλάει από τη σαλάτα σου - όχι και τόσο σέξι παράδειγμα, αλλά καταλαβαίνεις το νόημα φαντάζομαι. Θα τον κάνεις να σε σκεφτεί διαφορετικά, ακόμη κι αν δεν το είχε κάνει ήδη. Κι αν όχι, και πάλι ΥΟLO, θα βρεθεί ο επόμενος.

6. Δες το σαν να κάνεις πρακτική. Τι πρακτική; Θάρρους, σιγουριάς, αυτοπεποίθησης, ρομαντισμού και πόσα άλλα. Ακόμη και να αρνηθεί, τουλάχιστον θα ξέρεις ότι προσπάθησες και ίσως την επόμενη φορά να είσαι πιο τυχερή. Κάθε φορά που θα το προσπαθείς, τόσο καλύτερη θα γίνεσαι. Όλα είναι θέμα σωστής προσέγγισης και αυτοπεποίθησης, αν δε φας τα μούτρα σου και μερικές φορές τι ιστορίες θα έχεις να λες στις φίλες σου μετά από χρόνια για να γελάτε;

7. Σε αφορά και σένα ξέρεις. Το αν θα βγείτε, madame, δεν είναι μόνο δικιά του υπόθεση. Δηλαδή εκείνος θα αποφασίσει αν θα βγείτε; Εσύ δεν έχεις άποψη; Φυσικά και έχεις! Γι' αυτό κινητοποιήσου και ξεβολέψου. Το φλερτ είναι ένα ωραίο παιχνίδι αλλά χάνει εντελώς το νόημα του όταν δεν παίζεις κι εσύ, όταν μόνο περιμένεις μόνο από τον άλλο να κουνήσει το πιόνι του.