Το πρόσωπο σου σπάνια μπορεί να κρύψει συναισθήματα και σκέψεις, το ίδιο και το δικό του. Αν είσαι αγχωμένη, χαρούμενη, λυπημένη ή ερωτευμένη, το πρόσωπο σου είναι πάντα πρόθυμο να σε μαρτυρήσει γιατί δεν ξέρει να κρατάει μυστικά. Μπορεί να σου τη σπάει αυτό, αλλά πολλές φορές μας βολεύει κιόλας. Κάπως έτσι, μπορείς να μάθεις τι σκέφτεται και τι νιώθει αυτός που σ' ενδιαφέρει, απλά και μόνο διαβάζοντας τις εκφράσεις του προσώπου του.

1. Πρόσεξε τον σαν κόρη οφθαλμού. Ε και που λες, αν παρατηρήσεις τις κόρες των ματιών να κοιτούν προς τα αριστερά, τότε σημαίνει ότι αναπολεί ή απλά προσπαθεί να θυμηθεί κάτι. Αν κοιτάζει προς τα δεξιά, τότε το χει ρίξει σε δημιουργικές σκέψεις - κάποιο επιχειρηματικό βήμα, ποιος ξέρει! Βέβαια, αν έχετε σοβαρή κουβέντα κι εκείνος κοιτάζει διαρκώς προς τα δεξιά, τότε - χωρίς να σε αγχώσω - αυτό σημαίνει ότι λέει ψέματα ο γλυκούλης.

2. Τι λένε τα χείλια του; Όταν σου χαμογελάει αληθινά, τότε τα χείλια του πρέπει να πλησιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα μάτια του. Μπορεί τα μάτια του να γίνονται σαν τελίτσες όταν χαμογελάει με την καρδιά του, αλλά δε μας απασχολεί, το δεχόμαστε. Εξάλλου, και τα δικά μου μάτια έτσι γίνονται. Αν σου χαμογελάσει χωρίς καν να κινηθεί η περιοχή γύρω από τα μάτια του, τότε μάλλον το κάνει από ευγένεια. Αν πιάνει διαρκώς τα χείλια του ή αν τα δαγκώνει όλη την ώρα, τότε σε θέλει. Έτσι απλά. Αντίθετα, αν δαγκώνει το κάτω χείλος, σημαίνει ότι βασικά έχει άγχος. 

3. Αναπνέουμε κανονικά. Όταν φυσικά αυτό δε συμβαίνει τότε μάλλον κάτι πάει στραβά - θα μπορούσε να σημαίνει τόσο ότι έχει κάποιο θέμα υγείας ή και ότι είναι θυμωμένος/αγχωμένος. Το ίδιο ισχύει όταν ο άλλος αναπνέει πολύ αργά. Μοιάζει σα να προσπαθεί να ηρεμήσει τον εαυτό του από τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση.

4. Τι χρώμα είναι αυτό; Το χρώμα του δέρματος καρφώνει με τη σειρά του κάθε φορά που ο τύπος φοβάται. Τότε, γίνεται λευκός σαν πανί. Όταν κοκκινίζει, να θυμάσαι ότι ντρέπεται πολύ ή ότι έχει ανεξήγητο εκνευρισμό. Οι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται κάπως ροζ - όσο γλυκούλι κι αν ακούγεται - όταν βρίσκονται κοντά σ' αυτόν που τους αρέσει.

5. H στάση του σώματος τι δείχνει; Θα σου πω αμέσως! Η κατεύθυνση που κοιτάει το σώμα μας μέσα στο χώρο, δείχνει ακριβώς και που βρίσκεται το ενδιαφέρον μας. Αν δηλαδή ο τύπος κάθεται έτσι ώστε να βλέπει προς τη μεριά σου, άντε τυχερή, τα νέα είναι πολύ καλά. Διαφορετικά, αν τον βλέπεις με σταυρωμένα τα χέρια, δεν τον κόβω πρόθυμο να μιλήσει ή να ανοιχτεί παραπάνω. Φαίνεται πως μόνο όταν κοιτάς ψηλά (όχι τόσο ψηλά ώστε να μη βλέπεις γύρω σου) ή έστω στην ευθεία του προσώπου σου έχεις όρεξη για κοινωνικοποίηση.

6. Μη μου πεταρίζεις εμένα τα βλέφαρα. Όπως θα έχεις δει και σε μερικά πετυχημένα καρτούν, όταν ερωτεύονται, ''κάνουν ματάκια'' στο ταίρι τους. Τι θα πει κάνω ματάκια; Ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρα πιο γρήγορα από το κανονικό - πράγμα που δείχνει έλξη αλλά και νευρικότητα. Μια άλλη θεωρία λέει πως ο άνθρωπος ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα κάθε φορά που σκέφτεται κάτι άλλο. Αν συνδυάσουμε τις δυο αυτές θεωρίες, απλά καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως περνούν πολλές σκέψεις από το μυαλό του κάθε φορά που σε βλέπει - για να σε προλάβω, σε περίπτωση που ήσουν έτοιμη να σκεφτείς πως κάτι πάει στραβά με τα μάτια του.

7. Σε τρώει το πρόσωπο σου; Ξύλο θα φας. Αν θέλεις να διαπιστώσεις αν κάποιος σου λέει ψέματα, έχε το νου σου στο πρόσωπο του. Αν τον δεις να έχει φαγούρα και να ξύνεται με μανία, σημαίνει ότι η αδρεναλίνη του είναι στα ύψη γιατί κάτι κρύβει και έχει αγχωθεί όσο δεν πάει. Μη βιαστείς να κατηγορήσεις κάποιον ότι λέει ψέματα πριν σιγουρευτείς, αλλά αν τον δεις να ξύνεται στο πρόσωπο ενώ κοιτάει κιόλας προς τα δεξιά (συνδυαστικά με το Νο1), τότε είναι φως φανάρι!