Θυμάμαι σκηνές από διάφορες σειρές και ταινίες, όπου η ακαμάτρα τύπισσα, περιμένει τον καλό της στο σπίτι για φαγητό, δεν ξέρει να μαγειρεύει αλλά φυσικά δε θέλει να του το πει κιόλας από τα πρώτα ραντεβού, οπότε παραγγέλνει και το παίζει τεράστια σεφ ή βάζει τη μαμά της, τη γιαγιά της και όλο της το σόι να κάνουν τα μαγικά μαγειρικά τους.

Είστε λοιπόν κι εσείς που το έχετε με τη μαγειρική και θέλετε τον άντρα να απέχει από δουλειές και να αλλάζει μόνο καμιά λάμπα αν χρειαστεί, αλλά είμαστε κι εμείς που δεν ξέρουμε να φτιάχνουμε ούτε αυγό και προτιμούμε να μας μαγειρεύουν παρά να είμαστε ένας κίνδυνος - θάνατος με ποδιά και κουτάλα.

Γιατί να προτιμήσεις κάποιον που μαγειρεύει; Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι & απλοί!

1. Σου κάνει οικονομία. Αντί να τρως απ' έξω, έχεις τον προσωπικό σου μάγειρα. Δε θες να ξέρεις πόσα χρήματα αναγκάζεσαι να δίνεις σε delivery και εστιατόρια, προκειμένου να μη χρειαστεί να μαγειρέψεις.

2. Το σπιτικό φαγητό σώζει ζωές. Ωραίες οι πίτσες και τα σουβλάκια, αλλά για πόσο καιρό θα μπορούσες να τρέφεσαι μόνο μ' αυτά; Ναι θα παχύνεις, ναι θα βλάψεις τον οργανισμό σου, ναι θα αναγκαστείς να πάρεις όλα σου τα ρούχα ένα νούμερο μεγαλύτερα.

3. Δε θα πεινάσεις ποτέ. Θα έχεις ένα ζεστό πιάτο φαί να σε περιμένει στο σπίτι, μιας και ξέρει ακριβώς τι σου αρέσει και τι όχι, πως θέλεις το φαγητό σου, ποιο είναι το αγαπημένο σου και πως ακριβώς να το μαγειρέψει. Ορίστε, άντρας! Κλωνοποίηση τώρα!

4. Τα δώρα που θα του παίρνεις θα είναι πλέον πιο εύκολη υπόθεση. Κάτι για την κουζίνα, καινούρια κουτάλια και μαχαίρια, ποδιά, μαγειρικά σκεύη, βιβλία μαγειρικής και τα σχετικά. Ξέχνα τα βαρετά T-shirt, τα αρκουδάκια που δεν εκτίμησε ποτέ ή τα εισιτήρια για συναυλίες. Βρήκες τη λύση για όλα τα δώρα που θα του πάρεις από δω και πέρα!

5. Θα τον ερωτεύεσαι ξανά και ξανά. Κάθε φορά που θα τον παρατηρείς να μαγειρεύει, να τσεκάρει δοσολογίες, να μιλάει για το αριστούργημα του, να δοκιμάζει πριν φας για να βεβαιωθεί ότι το πέτυχε ...  αυτά κι άλλα τόσα ακόμη, μπορεί να τον κάνουν να μοιάζει ένας επίγειος θεός.

6. Μπορεί - μπορεί λέμε - να μάθεις να μαγειρεύεις κι εσύ. Τουλάχιστον δε θα χρειαστεί να κατεβάζεις συνταγές από το ίντερνετ, θα στα λέει εκείνος, θα στα δείχνει ξανά και ξανά, θα έχει υπομονή να σου μάθει μικρά μυστικά κι αν αποτύχεις, δεν πειράζει, αυτός είναι εκεί. Πεινασμένοι δε θα μείνετε πάντως.

7. Κάθε βράδυ θα είναι σαν ένα ραντεβού. Τι εννοείς δε θα μαγειρεύει κάθε βράδυ; Μα μετά το ποπ, δεν έχει στοπ πες του. Θα είναι σα να σου κάνει το τραπέζι κάθε βράδυ και το μενού θα είναι μια έκπληξη (δηλαδή με ελεύθερη επιλογή από τη λίστα με τα φαγητά που του έχεις ετοιμάσει). Πρέπει να πλύνεις εσύ τα πιάτα όμως, φαντάζομαι θα το ξέρεις.

8. Μαζί θα κάνετε τα καλύτερα πάρτι. Εκείνος θα ετοιμάζει το φαγητό (ελπίζω να μην έχει αντίρρηση), εσύ θα αναλαμβάνεις τη μουσική, θα εντυπωσιάζετε τους καλεσμένους και θα έχετε επάξια τον τίτλο για τα-καλύτερα-πάρτι-της-χρονιάς. Αν το πας και λίγο πιο μακριά, σε 5-10-15 χρόνια που θα παντρευτείτε, θα διοργανώνετε τα καλύτερα πάρτι και για τα παιδιά σας. Τυχεράκια!

9. Θα μοιράζεστε τις δουλειές. Πάνε οι εποχές που η γυναίκα ήταν στην κουζίνα και έκανε όλες τις δουλειές. Εσύ μπορεί να τη βρίσκεις με το σουπερμάρκετ και εκείνος με το μαγείρεμα, μπορεί να έχετε άλλες ισορροπίες, δικές σας, ολόδικες σας. Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να σηκώσεις 10 σακούλες με ψώνια; Ποιος είπε ότι δεν μπορεί να πετύχει τον μουσακά καλύτερα από τη μαμά σου;

10. Μπορείς να καμαρώνεις γι' αυτόν. Όταν όλες σου οι φίλες καμαρώνουν για τα μηνύματα που τους στέλνουν τα αγόρια τους, για το γλυκόλογο που τους είπαν, για τα αρκουδάκια που τους αγόρασαν, για το ένα και το άλλο - εσύ θα έχεις να λες ένα και καλό ... το πόσο σε φροντίζει ντε!